Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kérdéskör

2012.05.31. 16:07 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Ki kéne számolnom az egy napra jutó átlagos kérdésmennyiséget, amit felénk intéz. Vagy éppen bárki felé, akit el tud kapni egy kis felvilágosodásra. A miértek főként a feltett kérdéseire kapott válaszok után jönnek, úgy mint "de miért?" formában, végtelenített kiadásban. A tegnapi felfoghatatlanulsok kérdéséből néhány:

-mi az a gobalizácijó? 

-az emberek élve születnek, a madarak meg a teknősök tojásban. Az jó, mert nekünk nem kell levetköznünk semmi héjjat, ugye?...De miért?

-mit jelent a mezőgasdaság?.....De miért?

-ha a cipő a lábbeli, akkor a kesztyű ujjbeli?....De miért?

-hány tonnát nyom egy tehervonat? mennyit bír el egy vagon?...De miért?

-a jelzőlámpa lehetne inkább rózsaszín a piros helyett? Miért pont piros?....de miért?

-a gyerekek jobban szeretik a csokit mint a gyümölcsöket? .......De miért?

-Ha óvodába megyek, akkor nem hagylak el Titeket? Mindig rámtaltok majd? Nem tévedtek el? .......De miért?

-Mi az a várólista?

-A kínaiaknak mandulavágású szemük van?....de miért? És hogy látnak ki a résen? ....de miért?

-A kekszeket ki csinálja? A cukrász? És akkor a műanyagokat a műanyagász? ....De miért?

-Az öt után miért a hat jön? Mondhatom úgy, hogy a hét jön?....De miért nem? 

-Miért úsznak a felhők az égen? Hova mennek?...de miért?

-Hallottam reggel egy tücsököt zenélni. Biztosan nagyon fáradt lehet, mert éjjel is muzsikált. Miért nem alszanak a tücskök, mikor mi alszunk? Mivel zenélnek? Hány lábuk van? Hány kistücskök születik? Milyen színűek a kicsik mikor megszületnek? Mit esznek? ......De miért?

-Anya! Én egy csíntevő vagyok? De miért? Én pedig az akarok lenni.

Imádom, hogy minden tele van a játékaival, hogy éjjel megfordulok és a takaróm alatt találok egy dínót vagy egy lovat, ha kimegyek pisilni leverem a legoház tetejét, hogy ha a táskámba keresgélek valamit mindig előbb akad a kezembe valami apró játéka, hogy a fürdőszobát ellepik az apró játékok, hogy minden Róla szól. És imádom a mindet át-be-kerszül szővő kérdéseit. De miért? 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr414557465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása