Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Életkép: A trombitáló katica és a körbeszőtt pók

2012.01.31. 12:01 | piroskaesfarkas | 2 komment

Nagyika egy új sapkát kötöget a fotelban, mikor Nünü odaszalad, elkapja a gombolyagot, leül a földre Anyika mellé és úgy csinál, mint aki szintén köt "Nekem is van böködőtűm Nagyi, én is készítek egy sapkát Apacának." Felugrik, kezében a fonallal elszalad, végighúzva maga után a szálat és hangosan kacag. Nagyika is nevetve kéri, hogy ne vigye el fonalgombócot, mert elszakad, de Nünü csak nevet csillogó szemmel, rátekeri a fonalat a székre, majd átbújik vele az asztal alatt. "Gyere Nagyika, Te elgyél a pók, itt van a hálód!"

Innentől kezdve harmincnégy percen át ment a szerepjáték. Nagyinak állnia kellett bekötözve, és kiabálnia, hogy "segíts Katica, beragadtam a hálóba" (persze a szöveget Nünü adta a szájába). Ekkor a katica trombitálni kezdett (papircső, amellyel időnként reggel a Papát is felkelti trombitaszóval, az ágya mellett állva) és kétségbeesve loholt ált a nappalin, hogy kiszabadítsa a pókot "Pókica, ne izgulj, robogok és megmentelek! Ne izgelődjélmozgolódjál!" Nevetgélős kibogózás, majd utasítások, hogy hova álljon Mama, hogy újfent rá lehessen tekerni a fonalat "Sződd körbe magadd Nagyika, hogy megint jöhessek megmenteni." Kicsit későbbi csatakiáltása: "Magasságos teremtőm! Azért jöttem, hogy kalamajkát okozzak!"

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr964032141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2012.01.31. 20:27:35

Nünü melegítőben???? Jó, azért extrább fajta, na de akkor sem láttam még ilyet...... :p

Pankababa 2012.02.02. 18:42:42

Olyan szép kislány!! És csini a szerkója!
süti beállítások módosítása