Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szövegláda - óceánul

2012.01.08. 19:02 | piroskaesfarkas | 2 komment

Beszél, beszél, beszél. De most valahogy hirtelen, talán túl hirtelen nagyot fejlődött. Nem is nagyon tudjuk megfogalmazni Farkassal és a nagyszülőkkel, hogy mégis miben nyilvánul meg. Talán úgy mondanám, hogy nincs olyan téma, amihez ne szólna hozzá, még a legkomolyabb vagy legtudományosabbakat sem hagyja ki, hanem fülel, és az elcsípett pár szóból összetesz egy kérdést, egy értelmes hozzászólást. Amolyan álleejtőset. Aztán a színészkedős előadásai, hogy visszamond első olvasás után verseket, elkampóz egész mondatokat  a TVből vagy rádióból, pedig csak háttérzümmögésnek van bekapcsolva. Ugyanakkor van egy-két helyes nyelvtani nemjólmondása, ami nagyon helyes.

Megkomolyodott a gondolkodása. Régen is el lehetett vele beszélgetni bármiről, de most mégis másmilyen. Joepapa megmaradt az internetesmegmutató szerepkörben, s ha Nününek kedve szottyan, vagy éppen kérdései vannak, megkeresi Bagolyt (vagy Öregkandúrt, vagy Bálnát.....ilyen neveken fut többek között Papa), hanyagul visszakiabál a folyosóról Nekünk, hogy "Beülök internetezni a Bagolyhoz, ne keressetek!" vagy azt, hogy "Sok dolgom van rettentően, internetezek Bálnálval, aztán majd jövök." Gyakran lessük ki Őket, ahogy ülnek egymás mellett a két forgósszékben, beszélgetnek, kattintgatnak. Aztán elmeséli az élményeit, majd további kérdészáport zúdít ránk.  Hogyan lesz a só, mekkorák a tengerek, hány tenger és tó van, honnan jön a szél, miért nem lehet elérni a csillagokat, mivel mérjük a súlyt, mi a nehezebb. Amit pedig a legjobban szeretek, ahogy magáról kérdez, hogy mi lesz, amikor Ő nagy lesz. Ma pl. gyorskorcsolya versenyt néztünk, mikor így szólt: "Én nem tudok ilyen jól korcsolyázni, sokat kell gyakorolnom. Ha majd ilyen nagyra leszek, akkor én is ilyen gyorsan tudok majd suhanni?"

Mókás, ahogy a versekből, mesékből adaptál mondatokat. Kértem, hogy induljunk már hazafelé: "Ó teremtőm, hova bújjak el!? Nem akarok még hazamenni!!!" Megyünk fölfelé a lépcsőn, kezében egy ló (mi más ugye:) "Anya! Tudomásul kell venned, hogy ez a Pötty ez egy ló, nem pedig egy tehén (a múltkor leteheneztem a lovát, de tényleg ez egy elég fura fazon). Tudomásul vetted már Anyaca?" Kiáll az ajtó elé kabátban: "Rémes ez a hideg, komolyan mondom. A szél belelehel a nyakamba." Beszélgetek az Apjával az étkezőasztalnál, Ő pedig messze játszik tőlünk, kikiabál: "Rólam beszélgettek odakint? Mi a téma, megtudhatom?" 

Este kérdezem tőle: Ez a mese jó lesz Nünükém? Heves mozdulatokkal, túlfűtötten: "Igen, sokkal jobb, mint ahogy elképzeltem valaha is!"

Kinéz az ablakon reggel: "Micsoda idő!!!! Süt a nap és kész az egész világ!!!!"

Este átölel (Ó igen, megint közöttünk alszik, olyan nagyon jó:DDDD, simogatja az arcomat: 

-Anyava! Annyira szeretlek, mint az óceán. Óceánul szeretlek!

-Igen, az milyen?

-Hát hatalmasan! Az óceánok hatalmasak és átölelik a Földet, tudod? Mint én Téged. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr973529332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hangacuka 2012.01.09. 11:34:02

Jaj ez olyan szép!!!

Pankababa 2012.01.16. 21:19:09

Kedvenc Nünü-sapkám ez lett! :-)
süti beállítások módosítása