Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lázas karácsony

2011.12.25. 15:43 | piroskaesfarkas | 4 komment

Hhhhhhhhhhhhh........Tegnap semmi baja nem volt. Éjfélig kukorékolt, játszot, rohangált, három helyen is megcsodálta a karácsonyfát és elénekelte a karácsonyi dalokat. Hajnalban éreztem, hogy forró a feje, éget a keze. Harmincnyolcöt. Lázcsillapító, könyvolvasás, bogarasmesenézés. Gyümölcsökkel teli zabostáp cumisüvegből való felszippantása, két pohár rostoslévízzelhigítva felhörpintése, egy vajkrémesbiokenyér betuszmákolása a szájába (általam) majd egy óra múlva a dolgozó szobában hatalmas tócsa pisi. Mintha hasmenése is lenne talán, de lehet, csak azért, mert keveset eszik, inkább iszik, vagy joghurt, gyümölcsök. Meg ugye pelenka van rajta, és elvegyülnek a dolgok.....Akkor mitől lázas? Reményekdés, hogy délutánra már nyoma sem lesz, mivel délelőtt felélénkülve tiltakozik az ágybanmaradás ellen és követeli a lenti játékot az új babaházával. Gyurmázik, rajzol, babaházazik. Aztán megint lepukkan, jön a láz vissza. Lefújtuk a karácsonyi programokat, begubózunk az ágyba.

Most itt figyelem ahogy alszik, ahogy kapkodva veszi a levegőt, sápadt és meleg. Semmi köhöség vagy nátha. Ügyelettel Farkas tartja a kapcsolatot, szerintük a láztól ver a szíve ilyen gyorsan és attól is levegőkapkodós, és majd csak kijön rajta valami, ez csak egy előjel. Úgy érzem, mindig hétvégén vagy ünnepnapokon robban le. Miért nincs orvos a családban? Hhhhhhhhhhh.............

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr403494948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2011.12.27. 00:53:31

Jobbulást Nününek! A fiam is belázasodott múlthéten és másnapra "kutya baja" sem volt. Remélem nálatok is "csak" ennyi a baj. Ölelés nektek!

Pankababa 2011.12.28. 22:20:12

Remélem már jól van azóta Nünü! Volt már ilyen nekünk is, mikor mi lett belőle...az is lehet, hogy a lázzal csak védekezik a szervezete.
Hogy van most?

erdeipetymeg 2011.12.28. 23:30:37

Jajj sajnálom.... lehet, hogy csak is hasmenéses dolog volt.. biztosan túl is vagytok rajta:) Csodaszép ám még mindig !!!

erdeipetymeg 2011.12.28. 23:38:38

Nekem szerencsére "kiképzésem" van hálaIstenkének szomszédlány gyerekorvos.. bár amikor picik voltak sosem volt itthon, de telefonon mindig.... Nézd meg: apró kiütés, olyan mintha csak libabőrös lenne, és picit pirosabb a kiütés? A nyelve nem fehér lepedékes, vagy pöttyös (megduzzadnak a papillák) - ezek esetén skarlát - nem izgulni a legegyszerűbb betegségünk volt... aztán: mondjon lámpafénynél kinyújtott nyelvel nagy eeee--t. : a szájpadlásánál pirosabb két oldalt a mandulájánál? Esetleg sárgás-fehéres foltos a mandulája környékén? Előbbi torok, utóbbi mandulagyulladás.... füle alatt óvatosan nyomkodod: nem érzékeny? Nyirokcsomók nem duzzadtabbak? Akkor a füle lehet..... NAgyjából ennyi a lázra:) VAAGY: 3 napos láz. Semmi desemmi egyébb tünet, Petim 3 napig 38,5-39,5 között, ahogy letelt a 72 óra az addig sehogy sem akaró, mindig visszamenő láz 36,5 lett 1 órán belül......
DE ! Ha játszik, jókedvű, nagy baj nem lehet. Ha a láz jól csillapítható, nem makacs, megint csak jó:) Igyon, kaját ne erőltesd. Bármit kíván, azt egyen akármilyen hülyeségnek tűnik. Petim hányós - hasmenős volt, semmi, de 1 kanál víz se maradt meg, készültünk kórházba infúzióra, erre benyögte: Télen !!! Ő csokifagyit enne... rohantam cartedorért. Megevett egy jó adagot. Bennmaradt.. onnantól kezdve gyógyult:D ....Nem lesz semmi baj !!!
süti beállítások módosítása