Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jódolgok

2011.11.24. 23:48 | piroskaesfarkas | 2 komment

Többórás maratoni KVzgatás réges-régi barátnőkkel. Összedugott fejek, folyamatos, többsávos kommunikáció, hatalmas bögrék, mogyoróstejszínhab az óriási bögre forró ital tetején. Két meglepetésjegy az egyidős unokatestvéremtől egy francia sanzonosbalettozóséneklős előadásra. Isteni! Örömködés, hogy beszélem a nyelvet és hogy többször is járhattam Párizsban a szerelmemmel. Visszavágyódás. Keresem a fülhallgatómat, megtalálom és jólesős érzéssel bogózok ki belőle egy polipot és egy műanyag lovat. Ha körülnézek a lakásban, mindenütt Nünü ruhái, játékai, apró hajcsatok. Édes rendetlenség. Pattog a tűz a kandallóban. Farkas fát aprít a kertben. Forró habfürdőzés levendulaolajos vízben. Bebújni a jó meleg, puha ágyba, egyik kezemet a gyerekhez fúrom, másikat Farkas nyakába és így alszom el. Felfüggeszteni az új madáretetőket és etetni a kinti madarakat, akik szépszámmal jönnek. Megtalálni a lelőhelyet, ahol 15 kilós kiszerelésben vehetünk magot nekik. Karácsonyi készülődés. Sok felkérés és munka. Részese lenni egy szép kezdeményezésnek, segíteni a szegény gyerekeken. Együtt énekelni Vele a karácsonyos és télapós dalokat. Nézni, ahogy kakaóstekercset eszik. Aztán odabújuk a maszatos arcával és én is csupa kakaó leszek. Megtapogatni az új névjegykártyáimat, amit a legjobb barátnőm intézett el nekem. Amikor átkarol a kis kezeivel, dünnyögve mormogja, hogy "Te vagy a legjobb Anyám, mmmmmmm!" Éjfélkor még dolgozni a laptopon az ágyban, Ő pedig felhoz nekem egy bögre mézeskalácsosteát. Egész nap bandázni a lányokkal, karácsonyi kellékeket válogatni majd egy üzemi konyhára betévedve megebédelni. Megvakargatni a papagáj fejét. Lefeküdni a meleg kőre a kutyák közé. Meggyújtani a mécseseket a kandalló párkányán. Beletenni a ma vásárolt apróságokat a rózsás dobozba, amelyben régóta gyűjtögetem az adventi naptárjába való ajándékokat. Megvenni a piros anyagokat hozzá és várni az alkalmat, mikor elkészíthetem. Beszélgetni a télapóról. Örülni, hogya Mikulásnak sikerült megszerezni azt a rémesborzalmas világítósellőlányt, amire annyira vágyott. És pont a szőkét. Beszélni a világ másik oldalán éldegélő Marcikával, aki megígéri, hogy megveszi és elküldi valahogy azt a fából készült babaházat, hogy a Jézuska és az Angyalok is jól végezzék dolgukat. Terveket szőni. Álmodozni. Megint megállapítani, hogy bármibe is kezdek, Ő mindenben támogat. Kinézni az ablakon és messze, messze ellátni. Távoli város fényeit bámulni. Boldogan sóhajtani. Beszívni az alvós illatukat. Gyönyörködni bennük. Szerelesmnek lenni. Mint nő és mint anya. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr443409763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuti 2011.11.25. 13:40:05

ez gyönyörű volt! ♥♥♥

alamaison 2011.11.25. 23:55:43

A szőke rémesborzalmas világítósellőlány már nálunk is bújik a szekrényben. :-))

A gyártók jól kitalálják, hogy mire gerjednek a kicsilányok, mi meg szörnyülködhetünk.

Persze a kívánság az nagy úr! :-)))
süti beállítások módosítása