Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szövegláda-igyekszik felnőni

2011.10.13. 13:32 | piroskaesfarkas | 2 komment

Papával tanulmányozzák a holdat, a napot, a földet és a csillagokat, földrészeket az interneten, aztán Papa pár perc szünetet kér. Nünü türelmetlenül várja az erkélyajtónak taptasztott orral. "Papa, gyere már légyszíves, ne tököréssz! Csípkedd magad Papa! Nagyon sok dolgunk van még, meg kell néznünk a holdat is közelebbről, gyere máááár! Tudod Papa, nagyon sok csillag van, nincs időnk mindegyiket tanulmányozni közelről. Egyik nap megpróbáltam megszámolni, de csak százig tudtam, annyi van belőlük, tudod?"

"Papa! Túl közel hoztad a földrészeket, alig látom már az óceánt! Na jó, most már elég a munkából, sétálni van kedvem. Most már el kell mennem Anyához, addig folytatsd nélkülem, mert meg kell írnom három beszédet Anyának. Anya, tessék, itt a beszéded, mondhatod (és átad nekem valami képzeletbeli beszédet, majd elszalad a Papához)!" - itt tartunk, beszédeket ír nekem a kétésfélévesem.....

"Tudod ez csak egy fénykép a kisegérről (mutat egy képzeletbeli képet), de azért halljuk, hogy cincog, mert elképzelegjük magunknak. Bemászik a számítógéped motorjába, csudapofa!!!! Ott cincog! De jópofa! Hahaha (folyton mindenen röhög). Milyen aranyos, látod! Hát kifekszem ettől az egértől! Most meg elbucskázott a papucsodban!"

Nyújtózkodik lábujjhegyen és nyögdécselve járkál, mikor rákérdezünk, hogy mit csinál. "Igyekszem gyorsan felnőni Anya!"

Kérsz joghurtot Nünükém? -"Ahogy mondod, kérek!"

Kérsz még egy szelet répatortát? - "Biztos ami biztos, veszek még egyet későbbre."

Fürdés után még szeret olvasgatni, játszani egy kicsit a legoházával. "Ha felvettem a pizsomámat, játszom még egy kicsit Anya. Amíg meg nem halok."  

Képzeletbeli állatokkal és szereplőkkel is képes eljátszani hosszú ideig. Hozza a tenyerében ezeket, elmondja, hogy néznek ki és megsimogatjuk Őket, eteti, stb. Rohan egy kis bálnával a kezében és kiabál "Apaca, nézzétek milyen édes kis bálnát vetett partra a tenger az előbb. Itt talátam a homokban és gyorsan viszem a vízbe, hogy tudjon éldegélni. Nézd, milyen szép a tükörképülete neki!" 

Nagyot lép a pöttyös csizmájába, átlépi a küszöböt. "Na, mekkorát dobbantottam, láttátok? Átugrottam ezt a lábszügöt!" - A küszöböt?- "Neeeem anya, ezt lábszügnek kell mondani, mert a lábunkkal lépünk át rajta, túúúúdod?"

"Én kiskoromban születtem meg, amikor még nagyon picibaba voltam Papa, tudod. Belefértem a tenyeredbe, most meg már túllógok rajtad, hehehehe."

Mindent elraktároz, megjegyez. Minap Farkassal este szakmáztunk, a másnapi prezentációjáról beszélgettünk, míg Nünü játszott, olvasott, tőlünk jó pár méterre. Két nap múlva játszik az állataival és ezt hallom: "Na gyere drágám, Te kis csodaparipám, Téged úgy hívnak, hogy Tender, a barátodat pedig Prezi. Lovagoljatok ki a mezőre tárgyalni...."

"Na jó, most aztán rajzolok egyet. Találjátok ki, milyen állat lesz a papiromon. Szerintem kakas, de kitalálhatjátok, hogy más is. De kakas lesz azért.(rajzol, megakad, gondolkodik). Igaz, közben elég elefántnak néz ki. Arra gondoltatok, hogy elefánt? Nagy ormánya van, tényleg. Na jó, elefánt lesz, ha akarjátok."

Megvizsálg az orvosi táskában található szerkentyűivel. "Hát, hát Anya, te bizony csúnyán megfáztál. Felírok Neked egy kis hársfateát és sajnos az orrodat is ki kell porszívózni. Kellemetlen, de muszáj anya, jót akarok Neked, tudod. Be kell venned három gyógyszert, egy pirosat, egy kéket meg egy furcsa színűt is. Na tessék, a lázad is felment, feküdj vissza mert különben aggódnom kell érted pedig most olvasni akartam."

Imád kergetőzni, bújócskázni, kifulladásig. "Na jó Anya, most már megint bújj el utóljára, de modd meg, hogy hova, mert lassan sötétedik és nem akarlak keresgélni."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr23299862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuti 2011.10.13. 14:39:26

Hát komolyan mondom behalok ezen a gyereken! :)
♥♥♥

Csőryke · http://myfairytaleworld.blog.hu/ 2011.10.13. 21:41:40

Hát a rajzolóson már sírva nevettünk a férjemmel. :)))
Nagyon édes!!! ♥
süti beállítások módosítása