Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csigacsaládok

2011.09.24. 18:05 | piroskaesfarkas | 1 komment

A tengerparti házunk kertje egy egzotikus állatkert. Laknak itt elefántok, hiúzok, bölények, kígyók, és nézmilyenédes fajta rókák is. Többek között. Az elefántokat láttam is - vagyis úgy csináltam, mintakilátja-, mert a gyerek húzta az egyiket maga után egy pórázon és fűvel etette, meg paskolta a levegőt hátát a kiselefántnak, akit a mamájra rábízott, amíg megfürdik a tavunkban. "Látod Anyaca, ugye milyen aranyos kiselefánt!? Megvakargathatod a fületövét, simogasd meg nyugodtan, a barátom!" Bölényeket meg Ő sem látott, csupán a lábnyomaikat fedezte fel egyik reggel a folyónál (ja igen, a kertünket folyó szeli ketté=a kerti tavacskánk stégje a folyó, ha jól értem), és azóta gyakran követjük nagyítóval, halkan és összegörnyedve lopakodva a csordát, hátha megfigyelhetjüj Őket, ahogy isznak a folyóparton.....

A sok érdekes állat mellett ugyanúgy kiemelt figyelmet kapnak a halak a tóban, akik koik és aranyhalak, de szerinte különféle tengeri halak, Pizsik, Némók, terngericsillagok és egyebek. Meg a csigák, akiket töretlen lelkesedéssel gyűjt össze minden eső után, és látjuk vendégül őket vacsorára (most éppen almát kaptak). Családegyesítés folyik, mert minden sziklán ott kell lennie az összes nálunk is fellelhető tagnak, így van Apacsiga, Anyacsiga, gyerekcsigák, Nagyicsiga, Papacsiga, Pöticsiga, Ecsiga, stb. Legutóbb berohant a házba és a hajszárítóval tért vissza, hogy meg kell őket szárítani az eső után. Magyaráztam neki, hogy a csigák teste mindig nedves és nyálkás és ennek az egészségük érdekében így is kell maradni, de aztán én éreztem magam zavarban, mikor bosszúsan kioktatva közölte: "Anya, ez egy játék hajszárító, nem fúj meleg levegőt. Csak játékból fújkálom a csigákat. A csigáknak nincs is hajuk Anya, nem szoktuk hajszárítózni őket".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr553253539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2011.09.26. 10:33:41

Piroskám, megint gyönyörű fotókat hoztál nekünk. Csigák.. hm, én ezer éve nem láttam őket, pedig én is szívesen megmutatnám a "mi gyerekünknek". Régen olyan sok volt nálunk is, vigyázni kellett ne lépjünk rá, most meg, egy sem :-(
süti beállítások módosítása