Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Saját fészekben

2011.09.15. 22:10 | piroskaesfarkas | 7 komment

Mint a bimbozó szerelem, amely kitölti a lelket, gondolata folyamatosan uralja a fejet és a boldogsága álmunkban is megmosolyogtat. Csak ez nem hogy fakulna, átalakulna, néha csökkenne majd újra felizzana. Nem. Ez folyamatosan itt van és nem hagyja pihenni a szívemet. Rájöttem, nem a sok munkától, aligalvástól vagyok igazán fáradt. Ez a folytonos égigemelő csodás érzés az, ami lemerít. Amit Nünü iránt érzünk.

Két hete a saját ágyában alszik. Sok fejcsóválást, intelmet kaptunk, amiért a gyerek velünk alszik kb. féléves kora óta, egy ágyban, közöttünk. Eleinte mi is csak engedtünk az kényelemnek, aztán a különleges érzésnek és imádtunk (imádunk) Vele aludni. A testvéreivel is így teszünk, ha lehet és ha bárki kérdez, mindenkit csakis erre buzdítok.  Hiszem, hogy ha sír egy baba, fel kell venni, megnyugtatni. Nincs elkényeztetés, csak odaadó szeretet. Az egyik leggyönyörűbb dolog egy ágyban aludni a szerelmeddel és a babáddal, gyerekeddel. Miután mindenki jajgatott, hogy majd milyen rossz lesz visszaszoktatni a saját ágyába, meg egyáltalán nem is akartuk ezt megtenni, csak akkor majd, ha újra babát várunk, tartottam is tőle. Feleslegesen. 

Farkas leszerelte a lassan két éve nem használt kiságy elejét és átalakította nagylányosabbra, követve a leírást. Este minden különösebb felhajtás nélkül megmutattuk a gyereknek -nem is gondolván, hogy tetszik majd neki, csak hogy szokja a látványt, meg kiságyként úgysem használta-aki így kiáltott fel: "Tyúk, tyúk (én vagyok néha)! Köszönöm, hogy ilyen fészket raktál nekem!!! De gyönyörű fészek, bemászok." - bepakolt pár állatkát, kincset a kispárnája mellé és azóta ott is alszik. Este és délután is (már ha éppen itthon vagyunk, mert Anyikáéknál összekifliződik velem Nagyi ágyában). Ennyi volt. Kicsit rosszul is esett -bár örülök, hogy ilyen könnyen ment, meg annak is, milyen lelkes és boldog az ágyában-, hogy nem akar már közénk bújni, pedig megbeszéltük vele, hogy bármikor jöhet vissza, amikor szeretne. De eddig nem szeretett volna. Hm. Igaz, nem mertük a fal mellett, távol a mi matracunktól hagyni, így minden este áttoljuk mellénk az ágyát, s úgy alszik el, hogy fogja a kezemet. Némi vígasz:) Nekem.

Még az ásításába is szerelmesek vagyunk, mikor átfordul álmában és sóhajtozva ásít egyet. Kiscsibém.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr623230591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.09.16. 11:17:51

ezen a tyúkon nagyon nevettem :)
azt írják a kötődő nevelésről, hogy pont ezért nem egyszerű elkényeztetés, ha mindig testközelben van a baba: mert amikor eljön az ideje, minden gond nélkül leválik, nem azért, mert nem volt neki jó a ti ágyatokban, hanem amiatt a 100%-os biztonságérzet miatt, amit ti nyújtotok neki. Szóval szerintem a tény, hogy könnyen átszokott még inkább azt húzza alá, hogy jól csináltátok :)

Adibaba 2011.09.16. 13:40:35

Brühühü, brühühü (a meghatottságtól).
Teljesen jól csináltátok. Ez egyáltalán nem elkényeztetés. Ez is rá a bizonyíték.

erdeipetymeg 2011.09.16. 21:35:54

Igenigen !!!

Na de kérem...:) Saját ágy mellettetek??:) Azért ez még nem a konkrétan elmegy a szobába aludni:) De nem is kell:9 Mert, :

Amikor éjszaka már ketten jöttek át, és így élével aludtam, megnehezítve Pállal, az állattal, aki már akkor 5,5 kg, volt, és Ő úgy gondolta csak és kizárólag a két alsó lábszáram között tud aludni....
Azóta nehezült a dolog, mert új lakótárs, Lola érkezett egy maine-coon cica, hatalmas göndör bajusszal... aki éjszaka leellenőrzi hogy élek -e szagolgatással (göndör bajusznál király) valamit pici foggal megcsipentve a gazdi szemhéját, hogy vajon nyílik -e.. (aki pedig nagyon azt játsza, hogy alszik, és mozogni se mer, mert akkor aztán véget nem érő szeretetpuszilkodás, dörgölődzés kezdődne, ami eltart minimum fél órát) ) szóval ő a változatosság kedvéért a fejemen alszik, néha úgy, hogy konkrétan elalszik, miközben lép át a fejem felett, hátsó két láb a bal fülemnél, első kettő a jobb fülemnél, és karikában mint egy usanka vagy egy glória alszik a fejemen....
Szóval így alszunk mi: A fal,Peti,Apa,Panni,Anya, lábamon Pál (amit ne próbáljak éjjel mozgatni mert nemes egyszerűséggel belémharap, mit zaklatom) , fejemen: - fenn említettem - Lola..... Szuupeer:) Így legalább tudom, mért fáj a nyakam reggelre:):)
Egyre sűrűbben előfordult hogy arról álmodoztam, hogy ha egyszer elköltözünk, lesz egy faltól falig hatalmas ágyunk, vagy csak egy vastag szivacs ami betölt egy 3x3 m-es szobát, és ott mindenki elfér:)

ßóbita 2011.09.17. 00:10:52

:)
Pedig én is abba a táborba tartoztam volna, aki fejcsóválva nemjavasolja az együttalvást, ugyanezért, hogy nehéz lesz visszaszoktatni, de Nünüd erre is rácáfolt. Szupercsibe. :)

erdeipetymeg, te nem írsz blogot??? eszméletlen a stílusod, szívesen olvasnálak! :)

erdeipetymeg 2011.09.17. 20:41:05

JAjj Bóbita nagyon köszönöm:) Sokáig írtam, - amíg gyesen voltam - aztán most már nem annyira.. de lehet megnyitom újra, kedvet hoztál hozzá...
Amúgy ezer meg egy éve nyúz mindenki, hogy írjam már meg a KÖNYVET, de nem éreztem úgy, hogy képes vagyok rá:):)

Szóval kedves Bóbita és drága Piroska, a hatásotokra, kedvetekért a blogom 3,5 év után újra nyitva:

www.csinga.blogol.hu

köszönöm szépen:)

erdeipetymeg 2011.09.17. 20:47:59

2006.12.04. az első bejegyzés.. most olvasom az öt évvel ezelőttieket.. hát itt fetrengek az elfeledett sztorikon:) Jó ez a blogírás mégis:):) Köszi Lányok!

cucka 2011.10.20. 14:42:06

mi is így, együttalszunk és semmihezsemfogható. csak mi már öten (plusz a Kokócica), azaz hatan.

és Hunor gond nélkül alszik el pölö az oviban, pedig hajajj mennyien riogattak, hogy lesz ennek még böjtje. meg majd amikor a tizenévesek még ott alszanak.stbstb hm. nem hinném.

(jajj úgyszeretek idejárni, na :) )

szupercsibének nagy cupp a nózija hegyire! és neked is Piros! :)
süti beállítások módosítása