Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bagoly

2011.08.22. 22:40 | piroskaesfarkas | 2 komment

Születésnapom volt. Ma. Ma is. Meg tegnap, meg három napja is. Ma négyéves voltam, ezért négy műanyagpálcikát gyertyát kellett elfújnom a gyurmatortámon csokitortámon. Ő pedig ragyogó mosollyal énekelte a "Boldog születésanpot Anyaca...." dalt, majd meghatottan ölelt át. Tegnap meg egy régi csörgőjéből készített tortát és kínálta fel tányéron. Előbb engem, majd az apját ünnepeltük meg. Szinte minden nap felköszöntünk valakit, vagy akár több családtagot is, ugyanolyan lelkesedéssel.

Kapott tépőzárral összekapcsolódó szeletes tortát is, fából, díszekkel meg gyertyákkal. Időnként azt esszük. Máskor meg mustáros flakonból süt, vagy tobozból, vagy csak úgy csinál, mintha lenne a kezében valami, de szerintem Ő látja is. Ha pedig valakinek igazából születésnapja van, hát az maga a csoda. Napokkal előtte lázban ég és csacsog, tervez, hogy milyen lesz a torta, milyen figurát képzel el a tetejére, hogy fújja majd el a gyertyát az ünnepelttel és mennyit eszik majd.

Mivel Ő tervezi meg a tortákat, így Apacának májusban vakondja volt, Nagyinak már nem is emlékszemmi, talán süni, Papának pedig most bagoly. Egy hete határozottan kijelentette: "Papának veszünk egy naaagy tortát, aminek a közepére állítunk egy bagolyt. Mert a Papa bagoly " (a Micimackóból ezt a szerepet kapta meg úgy egy fél éve).

Igyekeztem elterelni erről a bagoly témáról, ajánlgattam más állatokat Papa tortájára, mert időm nem volt, hogy felhajtsak egy bagoly marcipánt, csinálni sem volt érkezésem, és biztosra vettem, hogy a nagy és forgalmas cukrászdában sem lehet majd kapni, mert ki akarna egy tortát, bagollyal a közepén? De nem, csak nem lehetett eltéríteni. Álltunk a süteményespultnál és pásztáztam a marcipánfigurákat. Még csak madár sem volt. Magyaráztam Neki, hogy ha esetleg nem lesz bagoly, akkor nézze meg, mennyi szuper állat van, mit választunk a bagoly helyett? "Egy másik bagolyt Anya. A Papa egy bagoly, bagoly kell a tortájára." Már csak a gyerek miatt rákérdeztem, hogy van -e nyüves bagoly, és elhatároztam, hogy kicsit majd szívozok az eladóval, lássa az éngyerekem, hogy megpróbáltam. Az eladókislány rávágta, hogy bagoly, na az nincs. "A papa a bagoly. Bagoly kell a tortájára." - közölte szúrós tekintettel. A kislány a fejéhez kapott (tuti a gyerek komoly nézése rettentette meg) és a színes figurák mögül előkotort egy bagoly formát.

Boldogszületésnapotbagoly.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr683172137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lius 2011.08.23. 14:38:19

lajk! es csatlakozom!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.08.23. 19:34:49

Éljen Joepapa, a személyes kedvencem!!!! Isten éltesse, rég hallottunk itt felőle. Puszik
süti beállítások módosítása