Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tapasztalat

2011.05.16. 21:55 | piroskaesfarkas | 3 komment

Mintha Ő lenne itt már több tíz éve, s nem mi. Olyan értelemmel, érzelemmel és tapasztalattal jelent ki dolgokat, oktat ki minket, tesz megállapításokat, magyaráz el bármit......A kertben kószált Nagyikával: "Nagyika! Lenne kedved kergetőzni egy kicsit velem?" - kérdezte, majd a közeledő repülő hangja elterelte a figyelmét és kémlelni kezdte az eget. Hosszasan nézte, ahogy távolodik az alacsonyan szálló gép, aztán még mindig a kék eget bámulva, sóhajtva: "Még sosem ültem repülőn!" Pont úgy, mintha ezer éve élne a földön, de még mindig nem jutott fel egyetlen gépre sem. Kedvem lett volna azonnal tárcsázni egy légitársaságot és elrepülni Vele mondjuk Párizsba. Mert még az Eiffel-tornyot sem látta.

Ezeken mosolygok ugyan, de időnként mégis úgy tűnik, hogy Ő valóban többet tud a világról, mint mi. Legalábbis láthat, érezhet olyan dolgokat, amiket mi nem, vagy már nem. Nem beszélek neki a torokizémről, hogy ott lent, a gégém jobb oldalánál még mindig érzek valamit, hol jobban, hol kevésbé. Sosem mondtuk előtte. Ennek ellenére pár napja, mikor segítettem Neki felvenni a kardigánját, Ő pedig közben vidáman csacsogott, hogy megy a Nagyikához, meg ha kisüt a nap, majd egyszer elmegy az oviba (az egyik könyvében sokat olvasunk erről)....aztán mosolyogva, kedvesen felém fordul, két kis kezét a nyakam azon részére szorítja, ahol azt a dolgot érzem. Már ekkor megdöbbentem, mert vagy átöleli a nyakamat, vagy odabújik, de ilyen furcsa kézrátapasztást a gigámra még nem csinált. Pár másodperc csönd. Szorosan tartja a kezét ott elől és néz a szemembe.

"Meggyógyítalak anya, ne félj. Meggyógyítalak." - modja komolyan, de mosolyogva. Aztán elengedte a nyakamat és elszaladt. Ülve maradtam a földön, és azt sem tudtam, mit tegyek. Próbáltam finoman kérdezgetni, hogy mit érez, de nem feszegettem túl a témát. A sírás is környékezett és a meglepetéstől sem voltam tiszta. Vajon csak játék az egész, vagy több van mögötte? 

Néha esténként, elalvás előtt, mikor már majdnem átadja magát az álomnak, még megsimogatja az arcomat (nagyon sokszor csinálja, mindegyikünk arcát simogatja, még álmában is) és csak ennyit mond anagyli suttogással "Ne félj Anya!". Amit szintén nem értek, mert mi sosem mondogatunk neki ilyet, direkt kerülöm az ilyesfajta kijeletéseket......Egészen aprócska volt, mikor először ezt mondta nekem (csak nekem mondja azóta is)......a levegőm is bentragadt......

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr82909539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2011.05.17. 02:08:48

Meglásd, Csodatevő Nünüként fog bevonulni a köztudatba. :)

hangacuka 2011.05.17. 08:39:35

Tényleg megdöbbentő, de tuti hogy tudnak dolgokat amiket mi nem. A múltkor a barátnőm kisfia odament a hasához és közölte hogy 'baba', jót nevettek rajta, aztán kiderült később hogy terhes...Szóval tudnak valamit ezek a Csöppek :))))) Különbenis, ő egy SzuperNünü :)

Kismoly 2011.05.17. 10:58:36

...és már nem is fáj, ugye? :)
Biztos vagyok benne, hogy tudják mi történik, nem kell mondanod sem, érzik.

Cuppi Nektek!
süti beállítások módosítása