Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Malacka, Micimackó és Tigris

2011.03.24. 15:16 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Mikor még én döntöttem el, hogy mit énekelek és olvasok neki, vagyis akkor, mikor a pocakomban hordtam elhatároztam, hogy kizárom a micimackósmindenféléket itthonról, s ennek itt hangot is adtam. Meg annak is, hogy a mesét imádom könyvben, a rajzfilmet is azon eredeti feldolgozásban, ahol Sinkovits Imre a mesélő. De azt már nagyon nem csípem, hogy mindenre ráerőszakolják az említett figurákat, ruhákra, játékokra, zsírkrétákra, stb.

A legtöbb ünnepet és vendégséget sikerült is megúszni nélkülük, ám elsőnek egy örökölt napozón belibbent hozzánk Micimackó, majd -megjegyzem igen helyes pofával- plüssök formájában első karácsonyi ajándékként ott ültek a fal alatt. Én meg felfedeztem lapozós mesekönyvben, rövid, tömörített részekre bontva és kellett mind. Úgyhogy a gyerek egyéveséspárhónapos korában már döcögősen ugyan, de fújta mindet, most meg már meséli rendesen. Szereti Őket. Ahogy a rajzfilmet is (ezt ritkán nézi, mert inkább olvassuk neki). Meg el is játsza. Minap kitalálta, hogy Ő most pedig Malacka, felszólított, mikor lenünüztem, hogy "Anya, de én most Malacka vagyok éppen, Te meg a Micimackó Anyaca!......Apaca meg a Tigris!", és a születésnapi bulijára kapott lufikkal -melyekkel azóta együtt alszunk és hol papirsárkánynak nevezi ki őket, vagy táncoslufinak, máskor meg micimackókellékek- korán reggel parádézik az ágyon. 

Nevetve visong az ágyon a kétszámmal nagyobb, így lógóülepű pizsamájában, kergetőzik, futkorászik, dalolászik és ugrál, a lufikat cibálja, lengeti, felengedi és hahotázva elkapja a szalagok végét.......

Ezen időszak alatt kénytelenek vagyunk Farkassal egymást is Micimackónak és Tigrisnek szólítani, Őt pedig szigorúan Malackának "Micimackó, lemennél és hoznál a Malackának egy kis bébit reggelire? Addig a Tigrissel kirakózunk!"- mondta, s már dörmögtem is lefele a lépcsőn reggelit készíteni. A játék nagy előnye -azon kívül, hogy egymást így szólítani igen vicces-, hogy az átvedlés alatt mindent azonnal megcsinál, mert Malacka gyorsan felöltözik, Malacka rögtön leveszi a pisis pelenkáját nem ücsörög rajta, és Malacka nem csócsálja a cumiját sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr512768149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása