Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szövegláda - a Kékszamár

2010.08.08. 21:30 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Azt mondják, a lelkes szülők sok-sok felesleges kacatot halmoznak fel a gyereknek, a fele is elég lenne. Nos, ha ezzel a szamárral csak azon az estén játszott volna a Migyerekünk, mikor megvettük, már akkor is bőven megérte volna.

Eddig egy mára már nagyobb fiúcskánál lakott az guminégylábú, aki azért még utoljára ölelgetve hozta le nekünk, s elköszönt tőle, mielőtt még betettük volna a hátsóülésre.....Megígrétük, hogy gondjátviseljük majd, és szeretni fogjuk.

És Nünü állja a szavát. Hazafelé be sem állt a szája, csak a szamárral és a szamárról duruzsolt, miközben simogatta, vakargatta, masszírozta és paskolta. "Csacsi....Szamár. Iáiáiá....Kékszamár. Eszik. Anya is eteti. Eszik...füvet. Iszik vizet. Apaca is eteti. Simi-simi szamár. Norbitól kaptad. Norbi szereti. Tartotta a kezében...megölelte. Odatta Nünübabának. Szeret Téged......Apacai, ásított a szamár. Egyél. Iszik......" Egy darabig az ölében autókázott, majd szólt, hogy "nehéz", és kettőnk közé ültettük.

Megbeszéltük, hogy most már Ő a gazdája, de nem aludhat velünk az ágyban az alvórongyikával, ahogy javasolta. Kiegyeztünk egy közös zuhanyozásban, Mi és a szamár. Kerestem egy szivacsot, amivel leszappanozta a csacsiját a zuhanyfülkében. Készítette az elalvás előtti koktélját, s hallgattam Nünü és Farkas csevegését a zuhany alól: "Mit mond a csacsi? Iáiáiá....Lemosom a hátát. A popóját is. Jól megmostad a fülét? A lábát is Apacai! Piszkos. Zuhanyzik szamár. Kékszamár. Ugribugriszamár. Nünübabáé. Norbi atta....."

Megölelte a gumiállatot "szereti", mondta. Aztán megpaskolta a hátát, ahogy az ebekét szoktuk, s így szólt: "Jókutya vagy szamár!".

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr462208176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása