Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fiona

2009.03.05. 19:54 | piroskaesfarkas | 4 komment

Felhívtam Dr Talánő asszisztensét, mert két napja rendetlenkedik a vérnyomásom (az imént 140/93-at mértem, és ez az utóbbi negyvennyolc órában többször is megesett), szédülök, hogy néha úgy érzem, elfekszem. Szerinte az időjárás teszi (napot nem láttunk már mióta, ma meg még egész nap zuhogott is az eső), és egyébként sem olyan vészesen magas ez így a végefelé. Azért időnként lepisilek egy tesztcsíkot, nehogy megjelenjen a fehérje, de eddig még nem tapsztaltam rendellenességet.

Mütyürke rengeteget fészlekődik, csak úgy hullámzik a hasam (főként esténként, ill. ha ledőlök délután, vagy étkezéseket követően), ahogy helyezkedik, és a szülők meg a nagyszülők örömére igen látványosan teszi mindezt. Aztán két-három hete vettem észre először, hogy csuklik is odabent, vagyis csak gondolom, hogy az lehet ez az ütemes kis rázkódás.

Már a harmincnyolcadik hét derekán járunk, hihetetlen!??? Kicsit aggaszt, hogy elvileg most már senki sem kukkolja meg Őt ultrahangon, csak enestére járunk, hetente egyszer, és Dr Talánő is csak a szülőszobán találkozik majd velünk, ahogy mondta.

Mit érzek?

-A folyamatos pisilés már nem újdonság. Ha felcaplatok a lépcsőn, azonnal mennem kell, de akkor is, mikor mozgolódik és eltalálja a hólyagom környékét. Meg úgy általában mindig, így aztán rendesen megnőtt a vízszámlánk, és a wcpapir igényünk is.

-Sokan kérdezik, hogy mennyit híztam idáig a terhesség alatt. Nos, először is le kell szögeznem, hogy eleve gombóctündér voltam ugye előtte is, tehát hogy úgy mondjam, régen nem zörögtek már a csontjaim. Aztán a babárafelkészülés, inszemináció alatt még felrántottam egy kis fókazsírt (hormonok, vagy gondos táplálkozásom miatt?)  A terhesség elején meg úgy öt kilót, egészen a cukor felfedezéséig, onnantól nem jött fel egy deka sem, sőt, az utolsó méréseknél még kaptam is a fejemre, hogy fogyok (na nem sokat, 1-2 kilót). Tehát most kb. összesen 3-4 kilóval vagyok több, mint a terhesség előtt. Persze ha megérkezik Mütyürke, le kell majd fogynom egy csomót, hogy nehogy megmaradjon a cukor.

-A lábdagadás is megmaradt, Ebarátom szerint olyan vagyok, mint Fiona a rajzfilmből, aki a naplementével felpuffad, mert estére rádagad a lábam a cipőmre (már amelyiket fel tudom venni még reggel, mert most már szinte egyiket sem bírom a virgácsaimra húzni). Esténként jár nekem egy kis talpmasszírozás Farkas által, ami igen jólesik.

-Visszatért a gyomorégés, ami hónapok óta nem mutatkozott. Éjjelenként előfodrul, hogy annyira kínoz, hogy elrágcsálok egy korpovitot, hogy vissza tudjak aludni (többet nem merek a szigorú szénhidrátfigyelés miatt).

-A curkomat -lekopogom- egész jól pórázon tudom tartani, nagyon ritkán megy hét fölé az érték. Igaz, a combom, ahová szúrom az inzulinos tűt, csupa lila foltos már, de ez legyen a legnagyobb bajunk ugye.

-Lihegek és szuszogok, nyomja a csomag a mellkasomat. Meske barátnőm mindig figyelmeztet, hogy lassan menjek, de rohangásszak, csak nyugi. Bezzeg ha jó zenét hallok, és táncolunk a gyerekkel, vagy éppen Farkassal a konyhában, akkor nincs egy fia légszomjam sem. Joepapa meg orvul levideózta valamelyik délutáni szunyókálásomat, amikor nyitott szájjal, párnátátölelve, csücsörítve hortyogok.

-Még nem tapasztaltam görcsölést, vagy keményedést, vagy hasonlót.

-Egy hete valami beakadhatott a derekamnál, picit jobb felé, amitől nehezen megyek, mert időnként hatalmas szúrás áll belé, amitől hangosan feljajdulok, ezzel ráhozva a frászt a környezetemre, akik minden alkalommal szülésbeindulásra gyanakodnak.

-A hónom alatti részen tegnap este zuhanyozáskor felfedeztünk egy csomót, ami kívülről is látszik, nem csak kitapintásra, nem tudom, mi lehet az.

-Előtejnek nyoma sincs.

-Kívánós ugye nem vagyok, bár nem állítom, hogy nem gondolok néha egy somlóira, vagy nem bírnám beleszúrni a villámat egy csokitortába. Ha édességre vágyom, megiszom egy tejesKVt édesítővel, hozzá bedörmögök egy árva szelet diabetikus kekszet.

-Aludni már hetek óta nem tudok a pisilésektől, meg a megnehezedett forgolódásoktól, párnapakolászásoktól, és éjszaka érkező gondolatoktól, melyeket hosszas elmélkedés követ.

De mindezek ellenére istenien vagyok, és a fentiek apróságnak tűnnek a sok különleges élménypillanat mellett, amelyeket nap mint nap kapok ezzel az áldott állapottal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr36983870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katónéni 2009.03.05. 21:18:38

ÁLDOTT ÁLLAPOTOD RÉG NEM CSAK ÁLOM.
EGY RÖPKE PERC ÉS TOVAILLAN.
BOLDOGSÁGOD ÖRÖMMEL KONSTATÁLOM.
MÜTYÜRKE MINDJÁRT ITT LESZ KARJAIDBAN!
ELMÚLNAK MAJD A DAGADÁSOK,
ELMÚLNAK MAJD A PISILÉSEK.
LESZNEK HELYETTE NEM ALVÁSOK,
HISZ ÉJSZAKA IS A BABÁT NÉZED.
MAJD ÜLDÖGÉLSZ A HOLD FÉNYÉBEN,
KARODBAN Ő CSENDBEN SZUNDIKÁL.
KÖNNYES MOSOLLYAL, BÉKESSÉGBEN....
KÖRÖTTETEK MÉG A CSÖND IS MUZSÁL.

Katónéni 2009.03.05. 21:24:15

TERMÉSZETESEN MUZSIKÁL, MÁRMINT A CSÖND!!!!!

Ingrid 2009.03.06. 09:06:12

Jééé :) A holnapi jelmezbálba Fionának terveztem magam... :)
Persze nekem nincsen hozzá szépséges pocakom....
A pluszkilókon csodálkozom, nagyon kevésnek hangzik, így elképzelhető, hogy szülés után hamar visszanyered az eredeti formád !
Sokszor gondolok Rátok! Ölellek.

Pankababa 2009.03.06. 18:33:21

Annyira közel vagy Piroska!
A csomó nem lehet, hogy már a tejmirigyek duzzadása miatt van? Azért mutasd meg valakinek szerintem mindennképp, de én erre voksolok, nekem be volt durranva kis göbökben az egéz mellem, de már csak a szülés után, a szopi kezdetekor, ha jól emlékszem.
süti beállítások módosítása