Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Átlagbasimulós

2009.02.12. 11:04 | piroskaesfarkas | 12 komment

Szürke kisegérként belapulni a lambériaborításba, minden feltűnés nélkül távozni a rendelőkből, hozni a nagyévi átlagot, a szokványos eredményeket. Átlagbasimulós szeretnék lenni, akinek minden eredménye csakúgy jó.

Tegnap reggel voltunk az első enestén, Dr Talánő rendelőjében, ahol a tündéri szülészlány végzi egy kis gépen a tappancsos mérést, miközben az anyuka hatalmas gömböc hasával egy szopiszékben lengedezik. Először Dr Talánő megtekintette az alvázamat, majd levette a mintát a kókuszvizsgálathoz, aztán megkukkoltuk Agyereket odabent ultrahanggal. Mindent rendben talált, szerinte pont akkora, amekkorának kell lennie, és 2,5 kilósnak mérte.

Következett az enesté, melynek keretében személyesen is megismerhettük ezt a bájos lányt, aki a szülésznőm lesz, és ott lesz mellettem, mikor nagyon jajgatok. Jódarabig babráltunk a tappancsokkal, a hallgatózót húzta a hasamon ide-oda, de éppen csak hogy ki lehetett venni néha a távoli szívhangokat, a gép már nem tudta biztosan befogni a kalimpálást, úgyhogy feladta. Ezer éve, amióta ott végzik ezt a vizsgálatot, én vagyok a második, akinek nem tudták elvégezni???!!!! Szombaton be kell menni a kórházba, ott megcsinálják a nagyobb gépen.

A köhögésem még mindig kínoz, de olyan erős rohamokban jön, hogy a hasam már nem bírja, és olyan érzésem van minden alkalommal, mintha a köldököm körüli izmokat elvágták volna, és ilyenkor kibuggyan a könnyem is. Csak remélni tudom, hogy ami ennyire fáj, az csak én vagyok, és Mütyürke nem érez ebből semmit, max. csak rázkódik egy kicsit, de persze ezen is izgulászok, hogy mitől ez a rettenetes hasogatás.

A sikertelen enesté után bementem a munkahelyemre, hogy egyeztessük a két pályázatot, amin ügyködöm, de csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy már megint valami szokatlant produkáltam, és miazhogycsakén vagyok az, akinek nem sikerül egy sima kis mezei vizsgálatot sem megcsinálni. Felhívtam az ultrahangoshelyet, ahol azt a szép kis képet kaptuk Mütyürkéről, hogy ha van egy egészen pici kis hely délutánra, akkor bekéreckedünk, és megnézzük részletesen a benti helyzetet.

Nos, ott meg úgy fekszik a kismama az UH gép mellett, hogy nem láthatja a kivetítővásznat, a monitort meg, mivel közvetlenül a feje mellett van, csak lehetetlen szögből, vagyis nem tudja figyelemmelkísérni a vizsgálatot, ami végülis nem baj, mert mindig kaptunk dévédét, amit utána otthon többször is megnéztünk. Farkas nem a kényelmes fotelból élvezte a mozit, hanem felállt, egészen közel ment a kivetítőhöz, éppen csak nem érintette meg a Migyerekünket a vásznon, olyan közelről figyelte.

Itt is mindent rendben találtak, és a súlyát 2 294 grammnak írták. A recepciónál, a fizetésnél derült ki, hogy nem vették fel a vizsgálatot. Lógó orral távoztam, de legalább pasi látta a gyereket......

Tegnap voltunk 34 hetesek és két naposak, ez a nagy gép pedig 34 hetes+0 naposnak mérte a kicsit, aki fejvégű fekvésben helyezkedik el.

BPD:      85,6

HC:       300,7

AC:       294

FL:        66

Jó mozgás, szívműködés. Telt hólyagok, a vesék eltérés nélküliek, négy végtag, éppnek látszó rekesz, zárt has, mellkas. Köldökzsinórban három ér, szabályos koponyaszerkezet, négy üregű szív. Placenta a mellső falon tapad. Átlagos mennyiségű magzatvíz, flowmetria norm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr28938615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2009.02.12. 12:08:23

nos, az utolsó pár sor alapján pont olyan átlagba simuló minden, amilyennek szereted :)

CsöppkeCsillus 2009.02.12. 12:51:57

Szuper, hogy minden rendben van Agyerekkel:)

Eriberi 2009.02.12. 13:44:31

Örülök, hogy minden rendben! Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem láthattad Mütyürkét :( El tudom képzelni, milyen csalódott lehetsz! :(
Köhögésedre továbbra is jobbulást! Találtál valami szedhető gyógyszert, népgyógyászatot?

meske 2009.02.12. 14:55:33

Merci megírta amit szerettem volna. Olvasd el sokszor az utolsó soraidat, egészen addig, míg el nem hiszed, hogy tényleg minden a legnagyobb rendben van.
A náthát meg mostmár űzd el jó messzire, mert rettenetesen hiányzol! Jó szorosan meg foglak ölelni az egyszer biztos!
Puszi sok!

Sziltó 2009.02.12. 16:23:43

Ez a gyerek mosolyogva alszik. Én laikus - aki azt se tudom mi az az enesté - úgy látom tökéletesen jól érzi magát!!
Jobbulást a köhögésed ellen!!!

Kryszti 2009.02.12. 16:53:12

Az eredményekből látszik, hogy szépen fejlődik Mütyürke, még ha mostanában igen rázkódós is a lakosztálya. :)
Mielőbbi gyógyulást kívánok Piroskám! :)

manner 2009.02.12. 18:43:49

A gyermek továbbra is gyönyörű :) és tényleg mosolyog, fantasztikus!

Katónéni 2009.02.12. 18:49:05

HAHÓ!
ITT BENN SÖTÉTSÉG VAN,
S LANGY MELEG.
IGAZ, MOST RÁZKÓDIK A SZERKEZET. : )
SZEGÉNY ANYU!
CSAK NEM BETEG?
GYÓGYULJ MEG ANYU!
ÉN JÓL VAGYOK!
NEMSOKÁ JÖVÖK!
ÍGÉREM, JÓ NAGYRA
CSAK ODAKÜNN NÖVÖK!

Ingrid 2009.02.12. 22:39:41

Bájosan, szemlesütve, jajdeszép :)

Nekem nem volt enestém, de volt cétégém. Szerintem a kettő hasonló. Nos, volt egy alkalom, amikor egy órára volt szükség, hogy befogjuk a jeleket, amiket Heléna adott :)
Szóval, semmi komoly, csak viccelődik a kisasszony :)

Ölelgetlek, és Heléna ismét útra indított pár gyógypuszi-angyalt......

egykerekszilva 2009.02.13. 14:32:37

Ez a mosoly, tündéri! :-)

Niki- picurAnyu 2009.02.13. 15:33:51

Örülök, hogy minden rendben és igazán szép a súlya. :)

Csillagbaba 2009.02.13. 21:42:10

Istenem de szép ez az Agyerek :D Nagyon szeretem a stílusod (még betegen is mosolyt csal az arcomra) Köszönöm!!!
süti beállítások módosítása