Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyűjtögetés, öntögetés

2008.12.08. 09:00 | piroskaesfarkas | 16 komment

Két hete, hogy kezembe nyomták a két kis műanyag csövet, tetején bumszli kupakkal, hogy ma hajnalban ezekkel térjek vissza a cukorközpontba, feltöltve a megfelelő mintával, melynek kivitelezése nem kis fejtörést okozott.

Ugyanis, az egyik fiolába, ami a "nappali" feliratot kapta vasárnap reggel héttől este hétig begyűjtött pisimintából kellett meríteni, míg a másikba, az "éjjeli" cimkével ellátottba este héttől a másnap hatórai indulás időpontjáig felfogott anyagból került. Fontos volt, hogy egy nagy üvegbe, flakonba, vagy bármilyen, lehetőleg zárható tartályba gyűjtsem a belőlem távozó folyadékot, hogy az egész napi mennyiségből legyen felfogva a kis minta, és azt is kikötötték, hogy mérnem kell, pontosan hány liter hagyja el a testemet. Felszerelkeztem műanyag pohárral, tölcsérrel és két darab kétliteres flakonnal, valamint egy összelöttyintős műanyag vödörrel, amit kifejezetten az alkalom tiszteletére vettünk a helyi festékboltban.

Fura volt na. Mikor átadtam a fehérköppenyes hölgynek a gondosan bebugyolált csöveket, azt gondoltam, ezzel ki is pipáltam a gyüjtőgetős, öntögetős akciót, de a teli üvegcsék helyett két újabb üreset kaptam, amivel három hét múlva kell eljátszanom ugyanezt. Sőt, átadott egy harmadikat is, amibe pedig a helyszínen kellett produkálnom.

A jó hír az, hogy megdöntöttem a rekordot, mert a nappal belőlem távozó víz mennyisége 3,5 liter (12 óra alatt), míg az éjszakai produkcióm literben mérve kereken 2, így ezekkel az adatokkal sikerült a vérlevevős, pisibegyűjtős hölgyet felvillanyoznom már reggel hét előtt, majd véremet vette éhgyomorra, majd pedig pontosan egy óra múlva, a Farkassal elfogyasztott KVzóbabeülős reggeli után, és visszakérte a harmadik fiolát (jót kacagott rajtam, hogy annyira becsomagoltam egy papirtörlőbe, de én nem szeretek végigvonulni a produktummal, lengetve, mint valami győzedelmi zászlót).

Dolgozik ott egy nagyon helyes, kunkorifürtös hajú dietetikus lány, igazi mesekönyvebeillő jóságos arcú, halk szavú, aki oldalanként átnézte a a diétás naplómba naponta feljegyzett általam elfogyasztott ételeket, a két hét alatt folyamatosan mért cukorértékeket, és nem örült annak, amit látott, mert bizony vannak igen magas számok is, annak ellenére, hogy mindent töviről hegyire betartok, nem csúszott le a torkomon semmi bűnös cukor, vagy csoki (nem úgy a mellettem ülő lánynál, akivel ketten vettünk részt a szembesítésen, és Ő bizony bekebelez időnként egy-egy kis csokit, vagy süteményt, de neki mégsem lettek magasak a cukorértékei).

Azt javasolta, hogy várjuk meg a holnapra beérkező leleteim eredményeit, valamint hagyjam el a reggeli érkezésemből a tejet, és holnap csörögjek rá, majd a kapott adatok alapján lehet, csökkentik a szénhidrátbevitelemet, és három hétig ezt kell tartanom. Ha így sem sikerül levinni az értékeket, akkor sajnos jön az inzulin, amitől rettegek. De amitől meg mégjobban, hogy nehogy valami baj érje az odaebent rugdalózó Migyerekünket.........

Ugyanis a mellettem ülő lányt felszólította, hogy ne egyen édességet, mert diétáznia kell (pedig neki sokkal jobbak az adatai), mert ha nem jön rendbe a kismama cukra, annak súlyos következményei lehetnek, úgy mint esetleg retardált lesz a baba. Persze, hozzátette, hogy ne pánikoljunk be, azért vagyunk ott, hogy ezt elkerüljük, de rögvest jeleztem, hogy már bepánikoltam.

El vagyok kenődve. És szeretnék ezer vagy még annál is több olyan történetet hallani, hogy másnak milyen magas volt a cukra, és tökéletesen egészséges, szuperokos és legszebb gyereke született.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr80810620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.12.08. 10:13:57

kitartunk!!!! légy erős naggyon naggyon.
puszil csetten.

Piroska 2008.12.08. 10:27:02

Én az vagyok Drága! Ha kell, nem ennék, vagy vízen élnék, vagy csak elképzelném az ételeket, csak Mütyürnek ne legyen semmi baja!!!!!!!!!!!!!!!! Puszi

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2008.12.08. 10:31:09

És nincs vmi homeo-bogyó, ami segítene a cukor feldolgozásában? A napokban olvastam vmi gyógynövénykivonatról (de lehet, h "sima" cékla volt vagy mi), ami segíti a szervezetet az inzulintermelésben (persze lehet, h most marhaságot mondok?!), ki fogom keresni... Persze ez sem olyan, h egyik pillanatról a másikra minden tökéletes lesz...

Gabi 2008.12.08. 11:28:43

Kedves Piroska!

Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem lesz semmi baja a babádnak, akkor sem ha inzulinra ítélnek. A nővérem sajnos inzulinos volt a terhesség alatt, és a lánya most 4 éves, gyönyörű, okos kislány, derékig érő fürtös hajjal, angyali pofival.
Meglátod a te angyalkád is teljesen egészséges lesz, hiszen olyan gondosan vigyázol Rá! Igazán mindent megteszel érte és Ő ezt meg fogja hálálni Neked :-)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.12.08. 11:41:36

szerintem így hogy mindent megteszel a cukor leszorításában (betartod a diétát), így szuper lesz minden!

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.12.08. 11:55:24

Minden rendben lesz! Amikor nekem kellett 2 napra befeküdnöm a kórházba, és ugyanígy gyűjtögetnem, akkor bizony nagyon kevés piskótát sikerült gyűjtenem. Kissé meg is róttak érte, de hát 40 fokos nyári hőségben hiába ittam, elpárolgott a bőrömön keresztül.
Nálatok is minden rendben lesz!

Piroska 2008.12.08. 11:59:49

Edina Kedves! Hétfőn megyek patásbelgyógyászhoz, hátha tud adni valami cukorleszorítós patásbogyót!!!:-)

Gabi Drága! Végre, köszönöm!!!!!!!!!!!! szeretnék sok ilyet hallani!!!:-)

Mirwenkém, köszönöm!!! Ha Te mondod, a másik "laboros":-)

Bogaram! Na tessék!!! De Neked nem kellett inzulinoznod, ugye?

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.12.08. 12:18:41

Drága Piroskám! A barátnőmnek szintén magas volt a cukra a második terhessége alatt. Szerencsére a diéta neki elég volt. A kislánya pedig egy csodaszép kis boszorka:) Ugyan őn nem kis loknis-fürtős, de nagyon okos!
A másik élő példa az egyik kolléganőm, akinek szintén magas volt a cukra a terhessége alatt. Gyönyörű 18 hónapos kislánya van és most újra terhes spontán ikrekkel:)
Semmi baj nem lesz!

Pankababa 2008.12.08. 12:31:08

A babanetről ismertem egy lányt, neki nagyon durván kellett szurnia magát, pedig korábban nem is hallott a terhességi cukorról. A kislánya egy idős Pankával, csodacuki, itróokos, jófej gyerek, ja, és Lindának hívják, ami nekem ugye külön kedves:-)
Neked is jól fog minden alakulni, mert betartod a szabályokat. Nem lehet gond.

Piroska 2008.12.08. 12:54:44

Jaj Kislányok, köszönöm!!!! Csak jöjjenek az ilyen történetek!!!!!:-)
Meg olyat is szeretnék hallani, hogy soha, senki nem hallott még olyanról, hogy a terhességi cukor miatt valami baja lett a babábak...

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog/ 2008.12.08. 16:25:28

(írnék email-t, de nem találom a címed... :s)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.12.08. 16:30:50

Szerintem sem lehet baj! Tuti nem lesz, hiszen vigyázol Rá :)

Zsuzska 2008.12.08. 18:14:23

Nekem a szomszédom elég súlyos cukorbeteg (szúrkálnia kell magát), de nagyon szép és okos kislánya van! Neki nem a terhesség alatt kezdődött, hanem gyerekkorában, de ez mit sem változtat...
Ne aggódj, remélhetőleg a táplálkozással rendbe lehet hozni :)

Pocakos Macska 2008.12.08. 22:46:19

A cukortémához nem tudok hozzászólni, "csak" annyit, hogy nagyon drukkolok! Viszont a vizeletgyűjtéses murit közvetlenül szülés előtt és után is játszották velem, fokozható az élmény :(

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.12.09. 17:03:01

Edina! welcomes@freemail.hu Köszönöm:-)

Lányok! Köszönöm szépen a támogatást!!! Sajnos ma hívtak, és pocsék lett a curkom, amit egy órával reggeli után vettek le, 9,1...Úgyhogy megint mennem kell, és megbeszéljük a hogyantovábbot.....
Pedig tényleg, de tényleg mindent betartok, mérek, számolok, és semmi olyan nem csúszik le a torkomon, ami nincs a listán. Sőt, már olyan sem, ami rajta van, de nkem megemelte egyszer a cukromat, úgy mint a krumpli, meg a kukoricapehely.....

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.12.10. 14:03:53

Nagyon sajnálom! Remélem kiokoskodtok valamit, hogy minden ok legyen és végre kicsit engedjen a feszültség!
süti beállítások módosítása