Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cukorméricskélés

2008.11.27. 11:24 | piroskaesfarkas | 10 komment

Felkelést követően rohanok a földszintre, magamhozkapom a műanyag pohárkát, kihúzom a lezárt hengerből a pisicsíkot (amit Mirwen ajánlott), célzok, mártogatok, majd Farkassal együtt összenézzük a két színskálát, hogy van -e eltérés fehérje ügyben. Eddig legalábbis csak erre koncentráltunk, de ma szemetszúrt egy sötétrózsaszín négyzet, "keton" felirattal, aminek alig észrevehetően halványrózsaszínnek kellene lennie. Azmiaz?

Leültem a gép elé, beütöttem a keresett szót, és máris rámtört a frász. Ezt találtam. Aztán persze rábukkantam még egy csomó neaggódj, meg cukorralfüggössze megnyugtatóbb bejegyzésre, ami egyáltalán nem nyugtatott meg. Sőt, átfutva a fenti cikket Farkas is felettébb ideges lett, és elkezdett telefonálgatni a lehetséges orvosi válaszadóknak (úgy mint a cukortanácsadás, ahol a héten jártunk, meg Csillagszemű, aki éppen külföldön van, meg Szomszédmelcsiismerőse, meg istengyisdoki aki nincs ma bent, de a legtöbben azt tancsáolták, hogy hívjuk fel a nőgyógyászomat........) Végül a sotésdoktort kaptuk el, akinél a nyitottgerinces ügyben jártunk, s aki legalább annyit mondott, hogy valóban a cukor miatt lehet, és ne nyugtalankodjunk, folytassam a diétát és majd kérdezzek rá a nőgyógyászomnál.

Kedden elkezdtem a 180g-os szénhidrát diétát, és olvasgatok a terhességi cukoról. Elég rémisztő. Farkas még aznap beszerezte a méricskélő készüléket, amit még nem használok tökéletesen, mert a napi kötelező nyolc szúrás helyett legalább huszonötöt kell csinálnom ahhoz, hogy sikerüljün megmérni az adataimat egy órával az éthkezések előtt, ill. persze éhgyomorra. Anyika azt mondja, már olyan lyukas a középső ujjam, hogy egy idő után ott fog kifolyni az a napi 3-4 liter víz, amit megiszom.

Azt, hogy miből mennyit és milyen szénhidráttartalommal, pontosan mikor eszem, hogyan készítem el, egy kisvirágos füzetbe jegyzem le, amit majd egy bejegyzés formájában itt is vezetni fogok, hátha tudok ezzel segíteni másoknak. Nyilván egy idő után ez könnyebben megy majd, de most ahhoz, hogy be utdjam tartani az előírásokat, nélkülözhetetlen a konyhai mérleg, a számológépem, a füzetem, aközpontban kapott táblázat és leírás, és persze a cukorkimutatókütyü és tartozékai, úgy mint fertőtlenítő, tűkészlet, tesztcsíkocskák.

Tegnap éhgyomorra 3,8-at mértünk, de reggeli után egy órával már 8 volt. Tízórai után 4,8 ebéd után 5,4 majd vacsora után 6,9. Ma reggel pedig 4,7 volt éhgyomorra, reggeli után pedig 6,8. Azt hiszem, ezek nem olyan vészes adatok, bá nem tudom, mennyire hiteles a méricskélőm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr79791084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzska 2008.11.27. 12:51:50

Piroska drága ne aggódj!! Az ember haálra tudja rémiszteni magát azza, ha folyton a neten nézelődik. A net egy rejtett hipochonderképző :) ne érts félre, csak nyugtatni akarlak, ne mindenből a legrosszabbat olvasd ki, ha nézelődsz is, kérlek!! :)
S hogy írjak valami jót is, gondolom a cukormentes diétában iszonyat hiányozhat az édesség. Ha igen, van egy jó kis cukormentes édességbolt, tökjó sütikkel (meggyes rétes, kókusztekercs, zserbó, satöbbi). Én is odajárok, de nekem más miatt kell diétáznom.
itt a link: egeszsegfarm.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=3&Itemid=30
talán Farkast meg lehet kérni, hogy tankoljon fel neked egy kicsit :)
a legjobbakat! és ha a nőgyógyász-ügy nem oldódik meg, feltétlen szólj!

Pankababa 2008.11.27. 14:58:51

Nini, el is ment egy hét, milyen gyorsan telik az idő! Még minimum 10-et kell kibírni, üzenem a manónak!
A cukroslistát, amit ígértem egyfolytában keresem, amint megvan szólok (egy 500 oldalas fórumban van belinkelve...:-()

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.27. 16:30:03

Zsuzska! Remélem, holnap az új dokinál megnyugszom. De azért aggódom, mert mindent betartok, és mégis rendetlenkedik a cukrom.....
Nagyon helyes vagy, köszönöm a tippet, de egyelőre még nem hiányzik az édesség, és amíg nem érzek égető vágyat, addig elkerülöm. Meg édesítőszer párti sem vagyok, pláne a baba miatt, pedig a dianéni szerint nyugodtan ehetnek a kismamák cukorhelyettesítő bogyókat...Háááát, nem tudom.
Szólok, köszönöm!

Pankáék! Hagyd csak a listádat Drága! A helyzet az, hogy kaptam itt mintaétrendet is, de ugye azt is megkéne nyírbálni a sódiéta miatt is, és inkább magam méricskézek és kreálok eledeleket:-)

Varázsmogyoró 2008.11.27. 19:24:07

Nekem Accu Checkem van... 9,5-öt mért, mikor a gép 6,7-et, azóta nem bízom benne. Éhgyomorra én 5,2-t mértem a gép 4,1-et.
HA jól tudom, (ahogy nekem mondták) nem szabad fertőtlenítőt használni szúrás előtt az ujjadon, mert az is befolyásolja. Csak tiszta gézlappal töröltem meg, tűt meg naponta cseréltem, mert nekem már nincs meg hozzá a szúró kütyü.
Hátha tudtam vele picit segíteni... nekem diéta után rendeződtek a dolgok, most már csak éppenhogy kell odafigyelni... Nálad is így legyen!!!!!!

judit 2008.11.27. 22:15:02

Szia Piros!
Párszor már írtam de inkább csak csendben olvaslak Téged. De most pont a cukorbetegséget tanuljuk az egyetemen így gondoltam hátha megnyugtat ,ezek az értékek amiket leírtál normálisak. (Az éhgyomri határa 7,0 és napközben bármikor 11,0) Ne aggódj te messze vagy ezektől az értékektől. De persze tartsd a diétát és szorítok hogy végre megtaláld a tökéletes orvost aki mindenben segít és bízhatsz benne.

Zsuzska 2008.11.27. 22:24:44

Piroska, nincsmit :) tapasztalatból tudom, hogy az ember egyszercsak elkezd megbolondulni az édességért, ha már egy ideje nem evett :)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.28. 01:10:15

Jajaj... ez a sok méregetés... de látom becsületesen betartasz minden, nem lesz baj, csak a jókedved jöjjön meg végre...
Fogd fel lazán, ne aggódj. Tudom, nagyon nehéz, de legalább picikét...

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.28. 07:46:18

Varázsmogyoró Kedves! Elvesztem! :-)Szóval melyik gép mért mindig magasabbat?
A gógyszertárban adták a fertőtlenítőt, és Farkas aggódik mindig, hogy "lefertőtlenítettedazujjadatvöröske"???!!!
Nagyon köszönöm, minden tanácsot beteszek a bugyromba!

Judit! Szuper, friss, meleg információk!!:-) Köszönöm szépen! Orvost még nem találtam, talán ma becserkészem, mert ma megyek. És este pedig megyek egy különleges gyógyítós helyre, amire nagyon kiváncsi vagyok!

Zsuzska! Na ennek nálam is fennáll a veszélye!:-)

Ingrid Drága! Esküszöm, hogy csak az egyik felem aggódik, félszbenélős, bőgős, a másik megmaradt röhögősnek, Meske bizonyíthatja:-)))))

Varázsmogyoró 2008.11.28. 16:48:14

Nekem az AccuCheck mért magasabbat. Állítólagos magyarázata az, hogy az ujjbegybe később ér el a vér, a vénás a tuti. Nekem meg mentőtiszt a sógorom ő mondta, hogy semmi fertőtlenítés, csak tiszta legyen a kezem. A franc se tudja, hogy mikor kinek van igaza... rengeteg ellentmondás van az egész terhesség alatt. Két orvos se mondja, látja ugyanazt sose.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.29. 10:30:50

Moyorócska! Na ez az! Kézeld, ezzel a kütyüvel háromszor mértem egymás után, egy órával az étkezést követően, és egyszer volt 10,6, azátn 8,5, aztán megint 10,6.......Egy percen belül.....
Na most úgy csinálom, hogy fertőtlenítek, és jól letörlöm. Talán ez a középút:-)))
süti beállítások módosítása