Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Frászrámhozás

2008.11.18. 10:00 | piroskaesfarkas | 20 komment

Szombat óta méregetem és feljegyzem a vérnyomásomat, mert időnként szédelgek, és mert több kedves aggódó kismama is megosztotta velem a tapasztalatait és félelmeit, hogy esetleg toxémiás is lehetek.

A bokáim napközben bedagadnak, de ez ugye lehet attól is, hogy egész nap ülök, és egyszerűen vizesednek, mert ha este hazaérek és felpolcolom a virgácsaimat, elég hamar normálközeli állapotot érek el (bár ahogy mondtam, sosem megy vissza telejsen). De sajnos a vérnyomásom elég magas, még az eddigieknél is rosszabb adatokat produkálok, ami azt jelenti, hogy tegnap este 140/95 volt egy órás fekvés után, amitől bepánikoltam, és bőgve hívtam az éppen üzleti vacsorán feszítő Farkast....Úgy látszik, a sírás hatásos volt, mert rá egy fél órára már visszament 124/85-re.

Ma behoztam a vérnyomásmérőt a munkahelyemre, és ahogy beértem már csináltam is egy pumpálást, ami viszont 146/78-at mutatott. Na, több sem kellett, hívtam a körzetit egy belgyógyászati beutalóért, aki jól rámhozta a frászt, hogy ez bizony nem tréfa.

Ma délután érkezik meg a gyógyszertárba Mirwen által javasolt fehérjemérős pisicsík, s csak remélni tudom, hogy nem mutat ki semmi rosszat. Na most cidrizek rendesen.

Mütyürke olyan nagyon pici még, most kezdjük a 23. hetet, nem zaklathatom még ilyen rémes adatokkal!!???

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr95774988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2008.11.18. 12:34:05

és mikorra szól a beutaló?

Szilvi 2008.11.18. 13:06:48

New izgulj, attól csak még magasabb lesz a vérnyomásod! (Tudom, könnyű ezt mondani..) Ne méregesd állandóan, nyugi! Minden rendben lesz! :)

Helga 2008.11.18. 14:38:42

Kedves Piroska!

2 hete találtam rá a blogodra (ennyi időbe tellett, míg elolvastam) és őszintén mondom, nagyon megszerettelek Benneteket, így ismeretlenül is!
Sokszor könnyesre nevettem magam, hol "Veled" szomorkodtam!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, Babácskával és Veled is!
Lehetek ezentúl olvasótáborod tagja?
(Ha tolakodó voltam, ne haragudj!)

Szeretettel

Piroska 2008.11.18. 14:51:35

Mirwen! Nem volt beutaló, csak 150-re felment a vérnyomásom, és a kolléganőm végül bevitt a kórházba. Ott megállapították a toxoizé kezdődő stádiumát (fehérjét szerencsére még nem találtak a vizeletben). Azonnal kiírtak, hiába magyaráztam, teljesen sószegény diétát kell tartanom, és pihennem kell, stresszmentes környezetben.
Sajnos azt is mondták, hogy nagyon korán kezdődik ez nálam........
Holnap megyek a belgyógyászhoz elvileg, ha fogadnak, és kell kérnem valami vérnyomás csökkentőt.
Még nem tudom, mindezek mit jelentenek.

Szilvi! Köszönöm, próbálok majd higgadni:-)

Helga Kedves! köszönöm a szeretetteljes soraidat, egyáltalán nem tolakodó, sőt!:-) Végigrágtad a blogot? Nagyon megtisztelő, köszönöm szépen!!!!
Szívesen látlak bármikor!
:-)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.18. 14:55:54

Piroska: jajjj, nagyon nagyon drukkolok!!!! nem akartam vészmadár lenni!! :-(( de jobb ha tudnak róla, tudsz róla, megelőzhető, kivédhető, meggyógyítható még.
nagyon nagyon ölellek!

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.18. 15:07:28

tej, marhahús, tojás - ezek legyenek akkor a magasvérnyomásos tiltólistán!

Meske 2008.11.18. 15:51:38

Kispofám és most olvasom, hogy sószegény étkezés! De ez nem azt jelenti, hogy teljesen sómentes, mert kell a nátrium!!! Szóval nyugodtan vegyél teljes kiörlésű kenyeret, az jó! A Piszkei Öko termékei nagyon jók, holnap veszek is neked és elküldöm Farkassal!
Puszi sok és hidd el minden rendben lesz! CSak pihenj kérlek! Tanulj meg pihenni! Itt az ideje, most jött el!

Niki- picurAnyu 2008.11.18. 17:22:48

Totál megértem a félelmedet, engem is paráztattak a toxémiával. :( De remélem ez csak amolyan "vaklárma".

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.11.18. 17:31:59

Drága Piroskám,
Úgy tűnik Neked jobban oda kell figyelni, hogy ne következzen be a toxaemia. Az, hogy nincs fehérje a vizeletedben az biztató jel. A vérnyomásodat azonban tényleg rendezni kell, ha rendszeresen magas. Addig is fontos, hogy minél többet pihenj, tudom ezt valószínűleg munka mellett nehéz megoldani, de hidd el rengeteget segíthet a toxaemia megelőzésében. És sok folyadék.
Puszillak

U.I. A felemás kis topánod... Édes vagy, ezért is nagyon szeretünk!!! :)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.11.18. 19:08:48

Piroska! Hasonlóan HOzzád rám is rám hozták a szívbajt. Mezei vizsgálatra mentem a dokimhoz ( nyár, 40 fok ) és azt mondta, hogy nagyon dagadt a lábam. Pisiben is talált minimális fehérjét. Pocakomra rakott kütyüket, néztük a baba mozgását, aztán úgy döntött Idézem: - Jobb ágyúval verébre lőni!
Szóval inkább befektetett a kórházba. Bőgve mentem haza összepakolni, bevonlulni. Ahhoz képest, hogy mekkora riadalmat okozott ez a tény a családomban, semmit nem találtak, úgyhogy hamar hazamehettem. Mondjuk túlzásba sem vitték a vizsgálódást irányomban, szóval nem igazán értettem, hogy miért kell bent feküdnöm, ha konkrétan semmilyen vizsgálatot nem végeznek el rajtam?!?!
Sok orvos inkább úgy van ezzel, hogy biztos ami biztos. Ne izgulj!

Helga 2008.11.18. 21:12:23

Köszönöm a kedves fogadtatást! Valóban pihenj sokat, most ez a dolgod!
Nem lesz semmi baj!
Aranyosak a pipellőid...

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.11.19. 12:50:09

Piroska, megakadt a szemem Meske kollegina hozzászólásán. Szóval te egy olyan ebugatta vagy, akinek külön kell szólni, hogy pihenjen.
Hát jól figyelj: vannak olyan anyukák, akik elhatározzák, hogy ők most már aztán kemények lesznek, fickósak, őket nem teríti le egy kis himihümi terhesség. Boldogan lobogtatják a pocakjukat, rikoltozva emelgetik az élet súlyát. És tényleg, a dolog működik: pocak lobog, az élet meg bármilyen nehéz, mégis emelődik.
Aztán egyszercsak, váratlanul, és túl korán, és túl könnyen megszületik a kisnudli. És onnantól kezdve minden sokkal nehezebb lesz. Úgyhogy tanulj öreganyádtól, bármilyen csábító is a fitt kismama mindent elbír szerep állj le szépen. Elrúgtad a félidőt, ha a 24 -34 hét között megszületik a kicsi nagyon komoly megpróbáltatásoknak teszed ki őt is, magadat is. Ezt az élményt senkinek se kívánom.

Pankababa 2008.11.19. 16:47:17

Vigyázz magadra, és inkább félj, mint megijedj. A vérnyomáscsökkentőkkel majd beáll a vérnyomásod, de ehhez az is kell, hogy tényleg nyugodt legyél, stresszmentes, és jól ismert társai. A baba mindennél többet ér, és ha a következő heteket végig kell feküdni, akkor úgy legyen. Az a lényeg, hogy nagyon figyelmes vagy és még a kezdteke kezdetén kiderült a porbléma, így megelőzhető, hogy valami baj legyen. Ha nem sikerülne szerezni pisicsíkot, akkor szólj és én tudok neked küldeni.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.19. 19:46:18

Csetten jólmegmondta, hallgass Rá! Nekem is sokat segített hasznos tanácsaival :)
PIHENÉÉÉS
Melletted vagyunk!!!!!!

Pocakos Macska 2008.11.21. 13:45:38

Szia!

Olvaslak már egy ideje, de ez a téma írásra is"késztet"... Szerencse, hogy nem volt fehérje a vizeletedben! Nekem a 24-28 hét között kezdődtek hasonló tünetek (akkor nekem sem volt még fehérje) és toxémiám lett sajna. Szuper, hogy Nálad kiszúrták a "veszélyt", mert nálam annó nem. Valószínű kapsz Dopegytet, és mérned kell rendszeresen vérnyomást. A lábak esti felpockolása jó ötlet. Pihenj minél többet!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.21. 13:58:54

Kedves Pocakos Macska! Sajnálom, hogy pont egy ilyen témával "fogtalak meg":-)
Remélem, Nálad minden rendben ment. Már a karodban tartod a Tigyereketeket?
A cukrod rendben volt? És ki írta fel a góygyszeredet, a nőgyógyász, vagy belgyógyász?

Lányokcsákák! Mindenkinek köszönöm a fenti hozzászólásokat! Most úgy van, hogy itthon pihengetek, de persze látom a benti leveleket is, és írom a prezit, meg csinálom a terveket, mintha bent lennék. De így azért jobb.
Nem mondom, hogy a főnökség tekintettel van az állapotomra, mert kedden, mikor a kórház után visszamentem dolgozni, majd délután szóltam a főnökömnek meg a kollégának, aki a másik osztályt fogja össze, és másnap már itthon maradtam, már reggel hívtak, hogy csak egy órára menjek be egy tárgyalásra, meg hétfőn csak a prezire.....Aztán egész nap be voltam kapcsolva, hogy elérjenek, csak délután aludtam egy másfél órát, mert nagyon szédültem, és akkor kikapcsolódtam. Állítólag a főnököm tajtékzott, hogy nem ér el, és ordibált, hogy azonnal keressenek helyettem valakit (mikor megállapodtunk, hogy jövőre is itthonról viszem a munkákat...). Hát így.
Hogy a fizetésemmel mi lesz, és egyáltalán mit kell még vívnom vele, nem tudom....

Pocakos Macska 2008.11.22. 15:36:39

Piroska nem ezzel fogtál meg, hanem a stílusoddal :) Az hogy rendben voltunk erős túlzás, de a csodálatos és gyönyörűszép (és nem utolsósorban nagyon okos ;) ) 13,5 hónapos csajszim már régen elfeldtetett mindent velem! A cukrommal nem volt gond, bár csak egyszer nézték a 26. hét körül. A dopegytet a nődokim írta fel.

Pocakos Macska 2008.11.22. 15:38:41

Sajnálom, hogy a munkahelyed ilyen... Inkorrekt :(

Pankababa 2008.11.22. 17:14:07

Piroska, miért nem jöhetsz el egyszerűen táppénzre?? Ez jogilag jár Neked! Sajnos az sem biztos, hogy a gyerek meleltt udsz majd dolgozni, főleg ha egy pankagyerek típusú Mütyürkéd lesz:-)
Én is Dopegytet kaptam annó a magas vérnyomásra, aztán később egy másikat is:-(
Vigyázz magatokra, még minimum 10 hetet húzzál ki, és akkor már nincs nagy gond ( nekem mindig ezt mondta nődoki, még 10 hét Linduska még 10hét..:-) először 22 hetesen mondta, amikor volt egy felsőburokrepedésem és elkezdett folyni a magzatvíz, akkor eléggé berezgett a léc...aztán mikor 28 hetesen fertőzésem lett...aztán már csak két heteket kért kihúzni, de így is azt mondták 34-35 hétnél nem fogom tudni tovább bent tartani. Végül majdnem 38-ig kibírta, bocs a kitérőért:-)))

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.24. 08:30:40

Pocakos Macska! Jaj de jó!!! Akkor Te már régóta mesélgetsz Neki! Gratulálok!!!!

Pankáék! Hú, hát nem mondom, hogy eseménytelen, és izgulásmentes lehetett a terhességed!!!??? De milyen jó, hogy mégis ott maradt a kis Drága 38 hétig!!!!
Nem olyan egyszerű a táppénzességem, az összetett fizetésem miatt......
süti beállítások módosítása