Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hosszúcombú

2008.11.17. 08:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

A négy lift közül csupán egy működött, de legalább a másik háromra ezúttal kifüggesztették a nemüzemel cetlit, így nem álldogáltak feleslegesen az emberek az ajtók előtt, idegesen a nyilakat nyomkorászva mint a múltkor, csak az egy, még döcögős és világítós szerkezet előtt tömörültek jónéhányan. Nem is lett volna gond, ha a hajókötél testemet fel kell vonszolnom a harmadikra, ha 1. nem vagyunk nagy késésben a dugó miatt, s nem úgy araszolok, mint egy lakótelepet üzemeltető csiga 2. nem tört volna rám az azonnalpisilhetnék, ahogy befordultunk a kórház előtti parkolóba.

X-be szorított combokkal számolgattam a lépcsőfokokat felfelé, majd a wc-ig vezető lépéseket, míg végre elértem a megkönnyebbülésre kijelölt helyet, ahol azonban szerencsétlenségemre nem működött a villany.....Még Farkas is bemerészkedett, hogy meggyőződjön róla, ezúttal nem én vagyok az, akinek még a villanyfelkapcsolás sem megy. Próbáltam segítséget kérni két fehérköppenyes nővérkétől, de az egyik nem ért rá, a másik meg visszakérdezett, hogy "nem ég a villany????? sajnos én nem tudok segíteni." Pasi felajánlotta ugyan, hogy bekísér és világít a mobiljával, de nem éltem a lehetőséggel.

Dr Pontjó felbukkanására széles üdvözlőmosolyra húztam a számat, s úgy tartottam még akkor is, mikor Ő ezt nem viszonozta, és megkérdezte, hogy rá várok -e (még mindig nem vagyok benne biztos, hogy felismeri -e a kismamákat arcról), majd gyorsan beterelt a rendelőjébe, mondván, előrehozták egy műtétjét, rohannia kell.

Kiskönyvemet kipakoltam az asztalára, odacsúsztattam a szokásos borítékot is egy halk köszönöm kíséretében, amit doktorúr is viszonzott, majd betette a naplója lapjai közé.

Rutinosan elhelyezkedtem az ágyon, szabaddá téve a pocakomat, majd Ő mégjobban lerángatta a nadrágomat, és kedvesen megsimogatta a kigömbölyödő hasamat, mielőtt bezselézte volna, s mintha még valami mosolyfélét is elkaptam volna Tőle, amikor ezt mondta "milyen szép pocak!". Ez felvillanyozott!:-)

Öt perc alatt bemérte a szerintem éppen szunyáló Mütyürkét (mert nem mutatott túl sok izgágaságot), a kobakját, a hasát, megnézte a szívét, amit szintén szépnek minősített, majd a combcsontja következett, amit először akkorára mért, hogy 25 hetesnek írta a gép, majd mégegyszer beixelte, és akkor "csak" 24 hetes lett, ami ahhoz képest, hogy ma töltjük be a 22. hetet, elég hosszú. Megjegyeztem, hogy nyúlánk apukája majdnem két méteres, és 59 cm-rel született, s Dr Pontjó szerint akkor Tőle örökölte a hoszzú combját (barátságosan még azt is megjegyeztem, hogy a doktorúr is szép magas, s kérdésemre megtudtam, hogy 188 cm:-). Összességében a gép pedig március 20.-ra írta ki a szülés időpontját, és 22 hetesnek és három naposnak becsülte a Migyerekünk korát. Papirt és képeket nem nyomtatott, így nem tudtam megjegyezni a többi adatot.

A fehérneműm ledobására történő felszólítására tiltakozásba kezdtem, s elmagyaráztam, hogy a hólyagjaim nem bírnák ki a méhem szájának feltérképezését, tekintve, hogy vaksötétségbe borult a szemközti WC, és nem hoztam elemlámpást, így nem tudtam elintézni a folyóügyeimet. Jót nevetett (komolyan modnom, meglepődtem!), majd azért is megvizsgálta a fent említett részemet, s felajánlotta, hogy elkísér a szülészeten található pisildébe, hiába tiltakoztam, hogy most már elszállítom a munkahelyemre.

Ezért aztán nem a szokásos módon távoztam, vagyis amikor Ő éppen szöszmötöl az asztalánál, rám se bagózik, én meg zavartan kislisszanok, hanem előreengedett az ajtón, átviharzott velem a várón, majd rábökött a megfelelő ajtóra és egy kurta köszönéssel eltűnt a folyosó végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr19773272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.17. 11:28:28

Ismét sikerült élvezetesen leírd a kalandot, habár jót szórakoztam, átéreztem a helyzetet... Még emlékszem erre az időszakra, amikor sokkal sürgősebb volt a mosdót megtalálni és intézkedni, mint annakelőtte ;)
Kislányod igazi, klassz, belevaló egyéniség lesz, nem csak hosszúcombú :) Nagyszerű időben születik, közel lesz a születésnapunk !

Kryszti 2008.11.17. 13:45:09

Dr. Pontjó kedvesen szelídül. :) A hosszú lábai és hatalmas lépései miatt olyan mintha gólyalábakon közlekedne. :)

Piroska 2008.11.17. 14:02:54

Ingrid! Legalább nem felejtem el egyiket sem:-)

Kryszti! Csak követné ezt a tendenciát:-) Tényleg azt hittem, hogy magasabb, mint 188 cm, mert olyan nagy léptekkel halad, és hoszúnak is tűnik....

Katónéni 2008.11.17. 19:11:48

Hajnal volt még. Apró fény derengett.
Szekrényanyó csendesen merengett:
-Fiókomban gyűlik a sok ruha. Minden darab finom, meleg, puha. Babaillat van a levegőben...
-Ugyan,Nagysád! Még van idő bőven!
E szavakkal Komód Úr illette.
Felébredt a kisszék is billegve.

Pankababa 2008.11.17. 19:15:24

Lám-lám, dr. Pontjónak is vannak kedvesebb napjai:-) Bár úgy emlékszem, leguóbb is jobb lábbal ébredt:-)
De azért kapott volna még egy piros pontot, ha képe is ad a szépséges hosszú combokról, s tulajdonosukról :-)

Piroska 2008.11.18. 09:44:23

Katóka, köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!! Puszillak sokszor!!!!

Pankáék! Igen, jobblábas volt:.) De képet azért nem mertem volna kérni.....
süti beállítások módosítása