Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szekrény

2008.09.30. 08:00 | piroskaesfarkas | 15 komment

Alig vártam, hogy a helyére kerüljön, s elkezdhessem belepakolni a szerzeményeimet, behajtogassam a sok kis alulgombolóst, felakasztgassam az aprócska ingeket (hol lehet kapni fából készült, miniválfákat?), elfoglalják az egyik fiókokot a pirinyó zoknik és sapkák, de még olyan festékszagú, hogy egy-két hétig bizony szellőztetnem kell.

Reggelente, mielőtt álmosan lecsoszogok a lépcsőn, bemegyek az egyszerlesz babaszobába, hogy újra és újra megcsodáljam a szekrényt, amely az első komoly darabként meghatározza az egész szoba hangulatát.

A mesés bútordarabbal együtt kaptam egy olyan lélekmelengetős élményt, hogy megismerhettem azt a tüneményes lányt (szintén pocakos, már a hatodik hónapban van), aki sajátkezűleg hozta rendbe és festette le az egészet, s vele együtt a mosolygósszemű férjét, s kis családjukat. Van az úgy, hogy egy szempillantás alatt egyhúronpendülős érzés kapja el az embert, mintha réges régen ismerné a másikat, s valami hasonló, megmagyarázhatatlan érzés kerített hatalmába engem is, s csak beszélgettünk, s élveztem minden egyes velük töltött percet, s örültem, hogy a szekrénynek köszönhetően odapottyantam hozzájuk.

A házukban minden apró szeglet, tüdéri kis kiegészítő lenyűgözött, s külön élményt nyújtottak a falon és komódon sorakozó kőangyalok, ugyanis a házigazdák is angyalgyűjtők:-)

Mikor elbúcsúztunk, olyan természetes volt, hogy megölelgettük egymást, amolyan szorítgatósan, s meghatottan, felpörögve ültem a kocsiban, s áradoztam egész úton, hogy micsoda szerencse, hogy megismertük őket. Valószínű, hogy Ők is így érezték, mert este észrevettem egy koradélután küldött üzenetet a telefonomon "Nagyon örülünk Nektek!".

Így aztán méginkább fontos és különleges lett számunkra ez a szekrény, ami már csak arra vár, hogy telepakoljuk Füleske pici ruhácskáival.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr65688669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaram · http://bogara.freeblog.hu 2008.09.30. 11:25:50

Piroska! Nagyon szép lett! Igaz, hogy meghatározó a szobában, de nagyon tetszik! A fiókok is jól kihasználhatók az apró ruhákkal, zoknikkal ezzel-azzal. Jó, eddig is tudtam, hogy jó az ízlésed :-)

Pöttye 2008.09.30. 11:35:25

Hát ez valami álomszép... :)
Gratulálok hozzá!!!

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.09.30. 11:36:58

ez gyönyörű... később még lányszobába vagy a vendégszobába is el tudom képzelni, vagy akár el is ajándékozhatod, ha véletlenül megunod... valakinek... például: nekem :)

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.30. 11:38:32

Gyönyörű.., Szeretnék nálatok gyerek lenni, de főleg kislány ;)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.30. 12:52:56

Éppen olyan, mint képzeltem, amikor először írtál róla!

Piroska 2008.09.30. 16:23:39

Öröm olvasni a szép szavakat:-) Tényleg pompás darab, már most imádom, így üresen, hát ha még majd nem lesz festékszagú, s belengikaz apró babaruhák friss illata!!!!!:-)


Nem tudjátok, hol lehet kicsi fogasokat kapni? Mármint akasztót a szekrénybe? Fából szeretnék, nem olyan műanyagot, amivel eladják ezeket a falatkaruhákat. Persze nem égető a kérdés, csak eszembejutott, mert az egyik része akasztós (alá kell majd egy másik rudat is faragnunk, mert 20 évesen lesznek olyan hosszú felakasztanivalói, hogy végigérjenek a szekrénybe, úgyhogy megosztom).

Bóbita 2008.09.30. 16:53:28

De csinos. Szeretem az ilyen bútorokat, és ez illik is egy babaszobába. Az ízlésedre újfent 5 pontot adok. :)

Katónéni 2008.09.30. 20:48:43

A ruhásszekrények mesélni tudnak, ha éjjel csönd lesz, hallhatod.
A fiókokban tündérek élnek, csak ne hagyj nyitva ablakot!
A babára váró édesanyák megértik titkos nyelvüket, s mert szívükben csuda öröm lakik, érzik csilingelő nevetésüket!
A nappal nyikorgó ajtó mögött , rekedten köhögő manó lakik.
S a lágyan lengő babaruhácskák közt nagyon várnak már Valakit!
Ha lesz majd bölcső, benne egy apró, szuszogva pihegő, pici lény...
Az öreg szekrény a sötétben dúdol:
-Aludj nyugodtan, Kicsikém!

Piroskám! Ez a versem is a Tiéd!!!! Ma erre "ihlettél"!!!
Ölellek:Kató

Bóbita 2008.09.30. 21:39:34

A Katónéni mindig olyan kedvesnek tetszik lenni. Bárhol látom a hozzászólását, elolvasom a sorait. Publikál is valahol?

Piroska 2008.10.01. 08:45:25

Jaj Katóka, Katóka!!!!!! Mesekönyvbe illő vers ez, elalváselőtt összebújva felolvasós!!!!!!!! Nagyon szépen köszönöm!!!! Kiteszem rögvest egy bejegyzésbe!!!!!
Öellek egy nagy cuppanós puszival, Piroska

Bóbita! köszönöm az 5-öst:-)

Picuranyu! Még konkrétan nem vadásztam rá, de egyszer sem akadt meg a szemem, mikor arrafelé somfordáltam:-) De megnézem.

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.10.01. 09:24:41

Gyönyörűséges darab!!!
Hiszem, hogy a régi bútorok "hordoznak" valamit az előző tulajdonosaikból. Milyen csodás, hogy éppen egy hasonlóan szépséges lelkű családtól került át Hozzátok. Nem is beszélve Katónéni verséről, engem is elrepített az Óperencián túlra. :) Szívet melengető pillanatok. :)

Piroska 2008.10.01. 12:30:28

Kryszti Drága! Igen, mi is azért kedveljük talán a régi darabokat, melyek közül több is még kopott, viseltes állapotában szolgál ki minket, mint pl. van egy gyönyörű öreg komód az étkezőben, ami rogyadozik ugyen, de olyan gyönyörű!!!!!:-)

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.10.01. 13:27:29

Gyönyörű ez a szekrény! : )
süti beállítások módosítása