Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Befogom

2008.07.25. 08:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

Gyakorlatban is megtapasztaltam, milyen az, amikor szó szerint befogom a pofámat, hogy fizikai erőszakkal magamba tartsam a kifelé tolakodó, jogos, bár indulatos megnyilvánulásaimat, hogy ezzel megelőzzem a hosszadalmasabb és kegyetlenebb gyötrelmeket.

Az idegességtől megállíthatatlanul hullámzott a szám széle, mint a Balaton viharjelzésnél, a szívem úgy kalimpált, hogy azt hittem, a csukott ajtó ellenére a recepción is hallani lehet majd, s ha megszólalok, elnyomja a remegős hangomat, mázsás súly nyomta a mellkasomat, amitől alig jutottam oxigénhez. Így indultam neki az egy órán át tartó kardozásnak, ahová pontosan tizenhétóra harmincegykor rendelt be a főnök, amikor már éppen vettem volna a táskámat, hogy a munkaidő végeztével becsapjam magam mögött az ajtót.

Úgy felhergeltem magam, mint még soha. Egész délután itt üldögél a szobájában, s biztosak vagyunk benne, hogy várja a tizenhétharmincat, amikor lejár a munkaidőnk (mellesleg nem egyszer vannak itt az emberek sokkal tovább, de persze azt nem számoljuk el túlórának, s nem is lehet lecsúsztatni, vagy ilyesmi, mert az normális. meg az is, hogy ha betegek vagyunk, nem kapunk fizetést...), s akkor kampóz be minket (napközben találgatások folynak, aznap ki lesz az a szerencsétlen), s még örülhetünk neki, hogy ha nem hosszas ledorongolásba kezd, csupán akkor támad kedve a folyamatban lévő munkákról beszélgetni, helyesbítek, csak Ő tart kibogózhatatlan, szövevényes előadást.

Persze, Ő a tulajdonos, meg a főnök, aki reggel addig alszik, amíg akar, aztán általában dél és kettő között bejön az irodába, s akkor kezdi frissen és üdén a napot, mikor a mi munkaaktivitási grafikonunk lefelé ível, de legalábbis már egészen biztos, hogy nem leng majd ki felfelé, s megdöbbentő, de félhat után elvágyunk innen.

17:35. Már az ajtóban álltam, a recepción, mikor keresett, s a kolléganő együttérzően azt válaszolta, hogy most mentem el. "Tizenhééééétharmincööötkooooooooor??????"- kérdezte kiakadva...Végül megadóan visszamentem, egyszer úgyis túl kell lennem a vödörnyi kakakupacon, amit a nyakamba kívánt nyomni, s aminek szagát napok óta érzem, amióta levélben is megkaptam a magamét, mert mertem kérdezni.

Azzal él vissza, ami a legdrágább: az idő. Egy órán keresztül magyarázott, s kezdetben még védekeztem, ellenáltam, gyenge próbálkozást tettem, hogy megértessem vele az álláspontomat, de hiába, így végül ütemesen bólogattam, mint a műanyagkutya a kalaptartón.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr70583781

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Promo Taruhan Online 2019.05.05. 23:26:10

blends and digraphs, ppt - Phenylephrine and ritalin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.07.25. 16:45:44

jaj, de ismerős..Nálunk az egész napos tárgyalás után öt órakor bejön, ellenőrzi, mindenki megvan e, és ha nem vigyázol 17:31-kor kapsz egy olyan feladatot, amitől még minimum két órát bent kell töltened :(

Edina · http://edinalorincz.com/ 2008.07.25. 17:07:11

gusztustalan, undorító és mindjártbetörömazorrát emberek az ilyenek. bojkottálni kéne, de gyorsan. :)

lius 2008.07.25. 17:30:18

a múltkor jól megnéztem magamnak a pasast, ami azt jelenti, hogy bármikor le tudom ütni. csak szólok. :)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.07.25. 17:34:36

Úgy látom minden főnök ilyen. A párom mindig azzal nyugtat, amikor felettesem visszaél a helyzetével, hogy ne idegesítsem magam. A pitiánerségével csak a saját szegénységi bizonyítványát mutatja. Ugyanúgy vagyok ezzel ahogy Te is írtad: eleinte még mondtam az őszinte véleményemet, a gondomat, javaslatomat...de aztán látva, hogy teljesen másról beszél, mintha nem is hallaná amit én mondok...feladtam. Bólogattam, rendbeneztem. De ez így nem jó! Nem szabadna hagyi. Jajj, erről annyit tudnék írni, csak már kicsit belefáradtam. A skizofrén főnök egyébként a legrosszabb: egyszer jópofizik, barátkozna, máskor játsza a kőkemény főnököt, bunkózik. A megoldás: saját cég :-)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.07.25. 18:36:40

Szánalmas disznó... fúúúj, de utálom a fajtáját.... Élni és élni hagyni, nekem mindig ez volt a véleményem a beosztott-főnök viszonyról s most is így alakítjuk a munkahelyünk hangulatát :)
(jelenleg én csak a háttérből Helénával :) )

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.07.27. 10:44:51

Figyu Piros, remélem kiheverted, az ilyen emberi játszmák neked meg se kéne kottyanjanak. Ki kell ülni kicsit a kertbe, szippantani egy kis frisslevegőt, aztán ágyő pepik. Egy gyönyörű ajándékdobozba én azért azt a varangyot a főnöknek ajándékoznám, képzeld el, hétfőn reggel ott az asztalán a kis doboz, masni, virág, bombon, kinyitja és brekk.

Piroska 2008.07.28. 10:09:21

Igen, túúúúdom, hogy könnyedebben kéne venni a dolgokat, de nem megy, hiába próbálom.....
El kéne mennem egy tréningre, ahol megtanítják kezelni a stresszt, elűzni a szájhullámzást:-)
süti beállítások módosítása