Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rohanószőlő

2008.06.27. 08:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Befordultam a kisutcába, ott, ahol hetente többször is elsétálok, de most mégis megakadt a szemem a sarki házon, s fájó szívvel vettem észre, hogy leszerelték a múltkor lefényképezett, öreg postaládát, s egykor volt helyét csupán az üres felfelület jelzi.

Egy pillanatra megálltam, s felnéztem a homlokzatra, amit szabályosan sorakozó, élénk zöld levelek borítottak, s mintha csak nekem integettek volna mindahányan, mikor meglebegtette őket a kósza nyárreggeli szellő.

Körbejártam a házat, amely ki tudja mióta lehet lakatlan már, s lenyűgözve bámultam a középen faragással díszített napszívta kapuját, a rozsdásodó kovácsoltvas szellőzőt, s hihetetlenül gyorsan terjeszkedő futószőlőt, amelyet inkább rohanónak kéne hívni, hiszen egy-kettőre beszövi majd a postaláda helyét is, s talán pár hét múlva más senki sem fog emlékezni rá, hogy egykor ott bújt meg az épület oldalában.

Mintha lecsukta volna a szemhéját a ház, a legtöbb ablakot már beborította a levélpaplan, felkúszott egészen a tetőre, s alig látszik már a vakolat eredeti színe. Szomorú ez a pusztulás, a betört ablakok, hogy egy idő után már a fény sem szűrődik majd be a szobákba, de ugyanakkor annyira szép volt az épület, ahogy a zöld növény utat tört magának, s birtokba vette a házat.

Remélem, nem kerül majd üvegkalitkás irodaházakat építő befektetők-, vagy trendi lakóparkos tervezők kezébe, hogy lerombolhassák, s valaki megmenti majd a házat, kordában tartva a rohanószőlőt, amelyből hazafelé lecsípek egy hajtást.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1542150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.06.27. 16:35:28

jó vagy, mint egy falat kenyér :) szeretem az ilyen bejegyzéseidet (is)...
Apával régebben minden pénteken kocsiba ültünk és nézelődtünk, az ilyen házaknál (meg öreg malmoknál, stb.) megálltunk és bementünk körülnézni, kerestünk egy feliratot vagy telefonszámot, beszéltünk a tulajdonossal, ábrándoztunk, hogy mit csinálnánk vele, ha megvennénk. Aztán úgy alakult, hogy nem ingatlanban utazunk, pedig. Talán majd ennek is eljön egyszer az ideje...

Piroska 2008.06.28. 08:52:38

Merci! Igen, én is gyakorta nézegetem ezeket az öreg házakat, milyen lenne, ha megkaphatnám és felújíthatnám.
Pár éve vettünk egy kis földet a Tisza partján, majdhogynem fillérekért, rajta gémeskút, nádfedeles istálló, góré, tornácos ház öreg padlással, stb. De sajnos a rendbehozatalára nincs pénzünk így az itteni házunk mellett, pedig rá kéne költeni pár milliót, hogy ismét a régi fényében ragyogjon. De persze csakis a régi módszerekkel, tapasztással, náddal, mogyorófavesszővel, megőszült kemencerakó bácsival képzelem el. Már terveztem, hogy utánajárok, hátha vannak olyan pályázatok, melyek az ilyen tájházak rendbehozatalára adnának támogatást, hogy megmaradhasson belőlü egy jó pár pont úgy, ahogy régen is álltak.
Ó, elkalandoztam....:-)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.06.28. 12:02:32

lehet, hogy kicsit lepusztult és lakatlan, de nekem gyönyörű! Vadregényes romantikus....

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.06.28. 17:35:56

Tudok egy építész, aki szivesen foglalkozna ilyesmivel :)))

Piroska 2008.06.28. 18:08:07

Bár csak kitűzhetném a nevét ennek az építésznek a ház oldalára:-)))))

Cukiék! Igen, tényleg az! És amikor egészen közel mész a falhoz, és felnézel, csodás a levelek játéka a szélben!!!!
süti beállítások módosítása