Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Régi piros postaláda

2008.06.17. 08:00 | piroskaesfarkas | 3 komment

Ráférne egy kis tisztogatás, az aljas módon ráragasztott lakáseladó meg lefogyhatafeléreegyhétalatt cetlik körömkefés kapargatása, de utána ismét teljes pompájában várhatná a kedves képeslapokat, meg az egyre kevesebb kézzel írott szerelmes levelet.

A városvédőknek köszönhetően néhány helyen állítólag megmarad ez a szépséges, régi, piros postaláda, de sajnos a legtöbbet már lecserélték az új, mondjuk úgy, egyszerűbb vonalvezetésűre....Ha valahol még látunk egyet a kiselejtezésre ítélt, kopott, míves ládákból, érdemes megállni, megcsodálni, hiszen ami eddig természetes volt, s alig vettük észre, lassan kuriózummá válik. A fenti ládát a tejesbolt mellett paskoltam meg, gyönyörködtem a gondosan megmunkált állványban, az apró részletekben.

Ezt pedig hetekkel ezelőtt fényképeztem le, egy vadszőlővel befutott (amikor még a levelek a tavaszt várták) ház falára van felszerelve. Akkor még a "leveleket viszik" táblácska kidolgozására is jutott idő.

Minap beszédbe elegyedtem a taxis úrral, aki átcipelt egy tárgyalásra, s a régi ládák leszerelésén sajnálkoztunk, meg azon, milyen régen írtunk levelet tintával, s dobtuk be mi magunk a ládába (ha írok is, azt is a titkárnő adja postára). Emlékeztünk a sok kis zongorabillentyűszerű valamik hangjára, amikor benyúltunk a résen s elengedtük a borítékot, vagy képeslapot. Elmeséltem, hogy a Nagyszüleim minden alkalomból írtak nekem lapot, általában virágosat, s olyan nagyon örültem, mikor olvashattam Papa gyöngy betűkkel írt sorait.

Gondoltam, csak megmondja valaki, mi lesz a sorsuk a régipirosaknak, s bár nem igazán tudom elképzelni a kertünkben felállítva, mégis megvennék egy ilyen állványosat, megmenteném, s felállítanám az utcánkban, a kerítés sarkánál, ahol megtisztulhatna, s ott pihenhetne az idők végezetéig, borostyánnal körülölelve.

Hova gondolok már megint???? Nem lehet megvenni, mert bedarálják őket. Megsemmisítik. Hogy miért? Amikor pézt gyűjthetnének be érte, ahelyett, hogy megint valaki kaszálna a bedarálásukért? Azt mondját, azért, mert mérgező. Vajon eddig is az volt, csak nem számított, vagy most lett káros az egészségre? Nem értem én ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr41494112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.06.18. 08:28:45

Nálunk még van egy hasonlóan szép piros kivitel, de sajnos nem ilyen szép lábakon. Azért szeretjük! Amikor a Luca kicsi ( kisebb ) volt sokszor meg kellett állnunk mellette, csak azért, hogy "zongorázhasson" rajta egyet. Néha-néha dobtunk be egy-egy levelet. Nem hallottam, hogy tervezik a leszerelését, de mi is nagyon sajnálnánk. Mentsük meg a postaládákat! Azért kicsit vicces, hogy mi akik a gépen levelezünk...na jó, azért lehet jó a szívünk mélye :)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.06.18. 09:23:59

Nálunk is van piros csoda postaláda, pedig lakótelepn lakom:) Levelekről csak annyi, hogy bárhol járunk a drágámmal mindig küldünk képeslapot az anyukáméknak és a drágám szüleinek:) Mindenki tudja, hogy érkezni fog a képeslap, de ennek ellenére titkoljuk és mindig meglepetés:) Olyan jó ez a kis játék:)

Piroska 2008.06.18. 10:57:12

Szervezzetek postaláda megmentő felvonulást!!!:-)
Pár hete olvastam, hogy persze gond volt az újak felszerelésével, és a gyártó visszatartotta őket, vagy valami ilyesmi gubanc volt...
Sajnos sok helyen a minimál új van már....
süti beállítások módosítása