Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kerekszám

2008.06.04. 08:15 | piroskaesfarkas | 10 komment

Beugrott hozzám egy percre, aztán itt ragadt a tárgyalóban. Ráérősen majszolta a sajtot ami az ebédemből megmaradt, s közben mesélt, mesélt, mesélt. Már engem is túlnőtt ebben a kategóriában. Anyika és Mérike 60. születésnapjára készülődtünk, előbbit hintaágyal leptük meg, ami régi vágya volt, s meg kellett szervezni munka után a hazaszállítását, majd Őt eldugva (mármint Anyit) és Lius felügyeletére bízva titkos összeszerelését és fényfüzérrel való feldíszítését.

A másnapi születésnapi buli részleteit egyeztettük, melyre a két ünnepelt anyuka szűkebb családja volt hivatalos, s azon töprengtünk, vajon mivel lehetne még meglepni őket, mikor Öcskösnek bevillant: csináljunk egy daaaaaaaalt! Na jó, persze, de értem a nap végén jön Farkas, robogunk növénytcserélni (egy nagyonkedves barátnőmmel titkosan), majd időre átvenni a kibérelt buszt, bepakolni a hintát majd lehetőleg (végül nem lehetett, s csak a szentjánosbogarak fényénél kalapáltunk, míg végül úgy adtuk át kivilágítva karácsonyi izzósorral, hogy a hinta része a földön volt....:-) sötétedés előtt összetákolni a darabokat. Mikoooooor énekeljek???? Előtte lesz öt percem, addig Ő elrohan, bekeveri a zenét, én meg majd jól ráéneklek valami rögtönzőset. Így is lett.

Pöti feltette a fülemre a zenét, amit akkor hallottam először, elémhúzta a mikrofont, és tessék, nóta, nyomjad. Úgyhogy ráóbégattam azt, ami éppen eszembejutott (rendkívül bonyolult strófák születtek), s olyan dallammal, ami pont kijött a torkomon (közben ütemre rángatóztam vadul, amitől még lihegős is lett az egész). Az elnéző ünnepelteknek másnap nagyon tetszett ugyan, s a család többi, elfogult tagja is lelkesedett, de mivel én rémisztőnek találtam, valamelyik nap felugrottam Öcsköshöz, hogy egy kicsit tompítsunk fals kurjongatásomon (nem sikerült), és rávokálozzunk a vonyításom mellé Liussal, valamint Farkas is megcsillogtathassa baritonját (komolyan ráhangolódott, gyakorolt, s Ő hallható a refrén alatt, "boldog, boldog, boldog" dörmögéssel).

Rá kellett jönnöm, hogy miként az egykor volt edzett acél test is petyhüdté válik, ha évekig nem foglalkoznak vele, ugyanúgy a hangszálak is berozsdásodnak ha elhanyagoljuk őket, és hiába énekeltem én kislányként a rádióban, meg az operában, s utaztam sokfelé, mostanra bántóan nyivákolós a hangom, s habár hallom a fejemben, nem jön ki a számon rendesen az elképzelés......Fájdalmas, mintha időnként rátapostak volna a lábujjamra:-)

Viszont ez is egy büszkeségpont Pötikémnek, mert képes egy perc alatt összekotyvasztani egy zenét az űrsiklóhoz hasonlatos szerkezetén, amelyen annyi pötty van, mint egy serdülő kamaszfiú homlokán, és mindenféle színes zsinórok állnak ki és csavarodnak belőle messzire, és az egérrel úgy böködi a monitoron megjelenő grafikonokat, vagdossa a csíkokat, hogy csak pislogtam nagyokat. És még türelme is van hozzám.

Jöjjön végül a mű.

Zene, kavarás, ötletgazda és érzékisuttogós alámondás: Pöti

Dal és szöveg: Piroska

Vokál: Lius és Piroska

Vokál 2: Farakas

A kifinomult hallással rendelkezőknek nem ajánlom!!!!! Meg igazából senkinek sem, de mi azért szeretjük:-)

http://www.quantumstate.hu/kiki/ található, az Anyi és Mérike szülinapra rákattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr32490639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.06.04. 16:04:15

nagyon jó ajándék! nem csodálom, hogy tetszett a rokonságnak! abszolut modern hangzás. Még a minimalista szöveg is a helyén van :)

Meske 2008.06.04. 16:13:42

zseniális Kispofám! Már 3-szor meghallgattam! :)))))))

csiribiri 2008.06.04. 16:50:54

hát ez zseniális! le a kalappal ismét az összes kreativitásotok előtt. ilyeneket én is szívesen kapnék :-) és számomra annyira érdekes, hogy én - aki nem ismerlek benneteket személyesen - pontosan ilyesmi hangszínt képzeltem el hozzád

Katónéni 2008.06.04. 19:17:47

Drága Piroska!
Tetszik a dalotok!
És a hajad!!!!!!!!!Vaaaaaaa,de gyönyörű!!!!!!
Ölellek:Kató

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.04. 22:48:24

Naggggyonjóóóóó!!!!!! Ez olyan megható és szívbőljövő, hogy abszolút nem számít mennyire vannak helyén a hangok ....

Piroska 2008.06.05. 13:36:43

Ó köszönjük, köszönjük!!!:-) Igazán elnézőek vagytok velem:-)

Csiribiri! Ez tényleg érdekes, de egyben jó is, hogy nem csalódás a hamiskásvalós hangom:-)

Kató Kedves, ölellek én is!!!:-)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.06.05. 22:30:52

El nem tudtam képzelni az az ufó szerkezet a fotón! Mostmár tudom:) Egéybként meg szuper a nóta, én is örülnék, ha kapnék egy ilyen dalt! Kató nénihez csatlakozva tényleg csuda hajzuhatagod van:)

Kryszti 2008.06.08. 10:44:56

Szívből jövő, egyedi, igazán az ünnepeltnek szóló ajándék. Gratula az ötlethez és a kivitelezéshez. :)
A hajkoronád káprázatos! :)

Piroska 2008.06.09. 09:13:19

Nagyon köszönöm Lányok!!!!:-)

ßóbita 2014.01.24. 12:48:13

De kár, hogy már nem elérhető... :)
süti beállítások módosítása