Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Háthahagy

2008.05.31. 08:00 | piroskaesfarkas | 2 komment

Sündörög körülöttünk, halkan nyüszög, nyűgösködik, dallamosakat ásít, futkorászik köztünk és a konyha között, s alig várja, hogy végre észrevegyük, hogy rögvest éhenveszik. Ha ilyenkor felállunk, körbe-körbe forog, ugrándozik, vidáman vakkant, remélve, hogy utunk nem vezethet máshová, csakis a spájzba vagy a hűtőhöz, hogy vacsorát szolgáljunk fel négylábúak részére. Ha mégsem így teszünk, csalódottan sóhajt, s az egész felvonást újra lejátsza. 

Szupergyorsan beporszívóz bármit, ami a tányérjába kerül, ritka jó evőkével van megáldva. Aztán persze meglepődik, hogy a többieknek még tele a tányérja, az övét meg hiába nyalogatja fényesre, nem jön utánpótlás. Ilyenkor reménykedik, hátha hagy neki valamelyik komótosabb tempóhoz szokott fehér haverja pár finom falatot, amivel leszoríthatja a vacsoráját. Úgy tudja fixírozni a többieket evés közben, olyan drámi színezettel, hogy ha vendégek vannak nálunk, mindig bedőlnek neki, s csoda, hogy a fehérek még tudnak nyelni ilyen bámulás közepette.

Alfici jól tudja, hogy nem ehet bele mások tányérjába engedély nélkül, ezért ha marad is valami a haverok vacsorájából, először csak tisztes távolságból figyeli, le sem veszi a szemét az edényről. 
Nézi, nézi, s közben nagyokat nyel, majd centinként megközelíti a célpontot, míg egészen bele nem ér az orra, de ismeri a szabályokat, s rendeseb lévén nem kóstol bele, csakis a jóváhagyásunkkal (na jó, vannak heves pillanatai, pl. a virsli illata egyszerűen leküzdhetetlen, s ha nem vagyunk résen, mindet eltűnteti).

Fügi ízig-vérig nőci. Finomkodva, kis falatokban és igen lassan eszeget, beletúr az orrával, kiválogatja és a tányér mellé helyezi a neki nem ízlő darabkákat, szaglászkodik, bámészkodik, nem rohan sehová. Szeretne több felvonásban enni, de tisztában van vele, hogy lecsaphatnak a maradékára, így inkább amíg emészget, őrzi a tányérját Alfici elől.

Nagyon szórakoztató nézni Őket evés közben. Is:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr46496159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten 2008.06.01. 11:33:18

Istenem, míly bonyolult a kutyalélek.

Piroska 2008.06.02. 10:06:56

Na és nálunk meg még szenvedik is az életet!:-DDD
süti beállítások módosítása