Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megint

2008.05.29. 09:00 | piroskaesfarkas | 9 komment

Kezdtünk helyrerázódni a három hete történt betörés óta. Azt nem mondom, hogy elfelejtettük (amiről többek között a biztosító is gondoskodik, ugyanis azóta sem sikerült a kárfelmérőnek elküldenie a szükséges papirokat, mi lesz akkor a fizetéssel....az asztalos meg ezidő alatt egyszer sem tudta kitolni az egyébként általunk igen kedvelt képét a Joepapa által átmenetileg betömködött lyukas ajtónkhoz....), de lefekvés előtt már nem pakolászunk üres palackokat az erkélyajtók elé zajkeltőnek, és nem riadok fel és nem fülelek mozdulatlanul az ágyban éjszakánként mindenféle megtévesztő neszekre.

Tegnapig. Most megint félünk. Reggel kaptuk az üzenetet, hogy a majdnemszembeszomszédékhoz is betörtek az éjjel......

Fiatal pár, bájos földszintes házban, ahol sajnos csak akkor tudnak beriasztani, ha elmennek otthonról, mivel náluk nincs az a bizonyos burokriasztás, amivel az ajtókat és ablakokat külön be lehet élesíteni. A hálószobában aludtak, miközben kipakolták az egész házat: cipőket, táskákat, ékszereket, ruhákat, műszaki cikkeket, sőt, még a hatalmas tévéjüket is, amit nem is olyan régen ketten alig bírt a srác Farkassal becipelni. Még ahhoz is volt pofájuk, meg idejük, hogy a ház előtt szortírozzanak, és ami mégsem kellett otthagyták egy kupacban. Reggel az üres lakásra ébredtek.

A legrémisztőbb ebben, hogy sem ők, sem a mellettük lévő lány a kisfiával -akinek a férje külföldön dolgozik és egyedül van a babával még hosszú hónapokig- és a két kutyájával, sem pedig mi, akiknek a hálószobája arra néz, ráadásul az erkély ajtó is bukóra volt állítva, meg ott van a három már leszerepelt ebünk, szóval senki nem ébredt fel, mélyen aludtunk, míg ezek randalíroztak. Na és ott van Bundáska a mellettünk lévő telken, aki szintén nagy ugatós, amire fel szoktunk ébredni és hallgatózunk, de Ő is néma maradt.

Az egyenruhások szerint van egy gyufásdoboznyi kütyü, amit ha benyomnak, mi nem halljuk, de a kutyákat elriasztja, és csendben maradnak.

A másik szomszéd barátaink, Melcsiék már felszerelkeztek takarékoskörtékkel, és tegnap egész éjjelre felkapcsolták a kinti lámpákat. Folyamatosan hívjuk egymást újabb ötletekkel, és szervezünk egy baráti találkozót az utcában (egyébként is esedékes lett volna...), hogy ötleteljünk, mégis mit tehetnénk...Mindenki reszket, hogy Ő lesz a következő.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr93493716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.05.29. 17:54:26

Nem úgy tűnik, mintha az előző banda lett volna :(
Ez aztán baromi nehéz sajnos..Biztosra nem lehet menni :(

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.05.29. 18:57:00

Jaj, de szomorú :( nem tudok mit mondani... ogjatok össze, hátha... de mit lehet tenni??? Felváltva járőrözni???? :o

jou 2008.05.29. 22:10:16

Istenem... hátborzongató. Tetszik nekik az ucátok, úgy látszik. Addig kellene ülni a sötétben és várni őket, míg valaki lábon nem lövi az egyiket. Naponta felváltva figyelni, rendszámot lesni, nappal figyelni az autókat, embereket, ki megy lassan, ki idegen, hova megy. Úgy látom nem babra megy a játék.

Piroska 2008.05.30. 11:07:17

Az előző banda -e vagy sem, azt nem tudjuk, de pofátlanok, az biztos.....
Összedugjuk a fejünket és kitalálunk valamit.
A biztosítós kárfelvevő azóta is eltűnt,..a papirt sem küldi, és napok óta próbáljuk elcsípni a mobilján is, minden napszakban, de nem veszi fel....Legalább velük ne kellene vívnunk!!!???

cserke · http://eteto.blog.hu 2008.05.30. 11:42:28

Tejóég, már így is egészen paranoiás vagyok.
De mit tudtok csinálni? Nem lehet állandóan valaki készenlétben. És a legijesztőbb, hogy náluk is akkor mentek be, amikor otthon voltak.
A biztosító meg ezek szerint csak a pénzt kaszálja, mikor kicsit vissza is kellene adni, eltűnnek. Én lehet, hogy befenyegetném őket, hogy átmegyek máshová.

Meske 2008.05.30. 13:32:23

Pasidnak már ajánnlottam, hogy venni kellene kamerákat és telekamerázni az összes házat, az egész utcát!
1. : talán elriasztja őket
2. : legalább lenne valami elindulási pont, mégha maszkban is vannak! De hogy milyen autóval vannak, hányan, milyen testalkatúak...stb arra jó lenne!
Puszi sok!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.05.31. 08:25:03

Meskeee!!! Te igazi biztonysági-szakasszony vagy :) Jó ötlet ez a kamerásdi és meg is valósítható!
Képzeld! Nálunk a panelház erkélyén van egy kamera a szomszéd házban, ráirányítva a parkoló autókra :) Pedig mi aztán biztonságos környéken lakunk :)
No és én is tettem ki a lépcsőházba kamu-kamerákat, igaz nem mintha szükség lenne rá, csak a biztonság kedvéért. Elemmel működnek és mozgásra "beüzelemelnek", forognak és van "működést jelző" led is rajtuk :)
Jaj, Piroskám, folyton jár az agyunk Bogyóapuval, hogy hogyan lehetne még jobban védekezni...
Küldöm a pozitív energiákat és sokat gondolok Rátok!
Puszi, szép, nyugodt hétvégét!

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.05.31. 08:38:23

Ez iszonyú! Nem is tudom mit lehetne erre mondani! Lehet, hogy kamerázni kellene. Nem tudom mennyibe kerülnek a mozgásérzékelős kamerák, de talán érdemes lenne utánajárni. Ocsmány dolog ez a betörés.

Piroska 2008.06.02. 14:41:08

Köszönöm az együttérzéseteket, nagyon kedves!!!! Most szomszéd kipróbálja ezt a kamerázós dolgot, meglátjuk, milyen lesz....
süti beállítások módosítása