Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szarvasbogármentés

2008.05.29. 08:00 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ellepték a kertet a hangyák, nálunk is meg Anyikáéknál is, sőt, Öcskösék is harcolnak ellenük a lakásban. A minap ástam körbe az egyik kis fácskát, hogy a tövébe elültessem az ölelésnyi íriszt, amit a piacosnéni rámsózott, és ahogy megforgattam a földet, beletrafáltam egy hangyarengetegbe, ott zizegtek mindenfelé, megkrgülve a zargatásomtól. Megvizsgáltam a környéket, s tele van apró lyukakkal, némelyik mellett egész kis földkupacot fúrtak ki.

Anyiék hangyaölő kiszórásával próbálnak meg védekezni, meghintették vele az öreg fenyőfa alatti méretes hangyalakot, s csak később vették észre a közelben ásítozó szarvasbogarat, akit azon nyomban kikaptak a fa tövéből, majd megkezdték az újraélesztését.

Mikor Farkassal a ház elé érkeztünk, csak azt láttuk, hogy Joepapa és Anyika a kerítés oszlopa fölé hajol, s közelről szemügyrevesznek valamit, s integetnek, szálljunk ki a kocsiból. Éppen a lábát tanulmányozták szegény bogárnak, amely időnként összeakadt, s ettől az oldalára dőlt. Tiszta Vészhelyzet.

Méretes egy darab, most olvastam, hogy a kontinens legtermetesebb bogarai, akár tíz centiméteresre is megnőhetnek! Érdekes még, hogy fogságban mézzel vagy cukros vízzel is táplálható, de gondolom, jobban csípi, ha szabadon szívogathatja a fák nedveit. Nem szerepel ugyan a veszélyeztetett fajok hivatalos listáján, de mindenképpen oda kell figyelni rájuk (annak ellenére, hogy apuval ellentétben én megfogni nem merem őket, s csak messziről szeretem), mert az élőhelyük folyamatos pusztítása miatt csökkenőben van a számuk (eszmei értékük 200 ezer forint).

Jelentem, a megszédült szarvasbogarunk jobban lett, s Joepapa elengedte a szembelévő erdős területre, ahol új kalandok és fák várnak rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr60489882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.05.29. 11:50:43

Azok az összekeresztezett alsó lábak... hát nem édes???? :) nem is értem hogy tud bárki is bántani egy ilyen kis édes bogarat....

jou 2008.05.29. 15:32:21

Tényleg, mintha piruettezne(így kell írni?) :)

Edina · http://edinalorincz.com/ 2008.05.29. 16:06:22

Balettező bogár, ez jutott először eszembe! :)))

Piroska 2008.05.30. 11:08:32

Az a helyes lábtartása volt a bibi szerintem, attól ment úgy, mint Józsibácsi a sarki hörpiből kifeléjövet:-)
süti beállítások módosítása