Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Epreteszem

2008.05.27. 10:35 | piroskaesfarkas | 6 komment

Kiszámoltam, hogy ha minden nap hazahoznék a piacról egy kosárka epret a bajuszosbácsitól, pont annyit, amit vacsorára szívesen bepuszilnánk, nos, huszonötezer forinttal kéne kalkulálnom.....

Pár hete vettem az első adagot ebédidőben kirohanva, miután leráztam a bokámba csimpaszkodó virágosveszélyesnénit, hogy manemveszeksemmit (végül megint egy zacskó íriszt tukmált rám, az egész vödörrevalót a kezemreakasztotta-erről eszembejutott a párhuzam a bélyeggyűjtős svéd versikével, amit alább bebiggyesztek ), s észrevettem a hívogató, nagyszemű, lédús epreket. Este behűtöttük, nagy gonddal megmostam, s kihangsúlyozva, hogy ez az első idei eperevésünk, bedörmögtük a teraszon kettesben, tücsöknótás aláfestéssel.

Résen vagyok, nehogy megint csalódás érjen, s későn kapjak a fejemhez, hogy alig ettünk idén epret, de addigra meg már leérett.....Többféle forrást is tesztelünk, s a piacosbácsin kívül megállunk hazafelé a zöldségeseknél, vagy vidékre menet az útszélen, saját kapujuk előtt árusító fejkendős asszonyságok leszüretelt epertermését is megdézsmáljuk (akik közül egy bájos, beszédes, barátságos otthonkás megengedte, hogy lefotózzam a gyümölcsösládáit, de Ő nem akart szerepelni a képen).

Siv Widerberger: Bélyeg

Bélyeget gyűjtöttem.

Apa hozott egyszer egy kilót.

Azóta nem gyűjtök bélyeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr99489845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.05.27. 11:22:51

Én a málnával vagyok így..tavaly úgy lemaradtam mint a sicc..De idén fagyasztok!

csiribiri 2008.05.27. 12:46:17

Köszi Piroska, jó hogy mondod. El is felejtettem, hogy már szezonja van...
Na de majd ma!

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.05.27. 19:34:50

Mintha magamat látnám, ahogy olvaslak! Egy a különbség! Én reggel megyek a piacra a kedvenc zöldséges kofámhoz és kiló számra veszem az epret:) Ami azt jelenti, hogy naponta úgy két-három kiló, ugyanis a kolléganőim teljesen rááltak, én meg szorgalmasan viszem:) Én lettem a cégnél az eper-nepper:D

Kryszti 2008.05.28. 11:57:55

Az én trükköm, mint eperimádónak az, hogy nemcsak a szemet gyönyörködtető, nagyobbakból veszek, hanem aprószemű, kevésbé dekoratív, ám édes epret is vásárolok, és azokból turmixot csinálok. Lassan iszogatjuk, így tovább tart az eper élvezet. :)

Piroska 2008.05.28. 13:28:40

Mimke! Arra is edzek, mármint a málnára:-) Lefagyasztani nem szoktam, mert rögtön megeszem.

Csiribiri Húzzál bele!!!:-)

Bolyti az epernepper, nagyon jó!:-)

Kryszti! Pont a minap súgott nekem egy előttem álló néni a sorban, hogy kóstoljam meg az apróbbszemű szamócát is, sokkal ízesebb. Ma abból készült turmix (almalevet daráltunk le kiwivel, majd a levet a turmixgépben összedolgoztuk az eperrel, banánnal és jégkockával...hmmmm)

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.05.28. 14:28:50

Én télen is akarok málnát!
Szerintem tonnaszám fogok vennni! Annyit, hogy rosszul leszek!!
Mostanában nagyon finom epreket lehet kapni...Régen nem is szerettem..
süti beállítások módosítása