Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lánclánc ajtólánc

2008.05.21. 08:00 | piroskaesfarkas | 6 komment

Éjszakára gombnyomással leengedhető rács, mint amilyen az áruházak előtt záráskor legördül, kertben leszúrt lézeres oszlopok, interneten követhető piroskaesfarkasvalóvilág kamerákkal, mozgásérzékelős gigateljesítményű reflektor, amire ugyan rámegy a gatyánk is, ha túl gyakran sétál arra egy macska, aki hirtelen díszkivilágítást kap, amitől majd még kiég a szeme is....Kinek jó ez? Nem akarunk az Alcatrazban élni.

A riasztós kedvesember átálította a rendszerünket úgy, hogy a nyílászárók bemozdulásánál azonnal a fülsiketítő hangot adjon ki (vagyis csak a bejárati ajtónál maradt meg a harminc másodperces várakozási idő, amikor csak sípol, hogy legyen időnk kikódolni hazaérkezéskor), amitől remélhetőleg (bár kívánom, sose jöjjenek betolakodók) kiesünk az ágyból, s azonnal reagálunk rá (arra azért figyelt, hogy a külső egység legyen visítósabb, hogy ha nem vagyunk otthon, a kutyák ne feküdjenek ki a folyamatos vijjogástól a lakásban).

Egyetlen újabb biztonságnövelős tanácsot fogadunk meg, melyet mindkét szakember javasolt, az ajtóláncot, vagy reteszt, lehetőleg kettőt. Persze, ez is könnyen kipöckölhető, de mégiscsak elvesz egy kis időt, s a rosszándékúsötétalak talán meglepődik, hogy ilyenünk is van.

Abban nem is reménykedtem, hogy csakúgy találok egy pofás kis reteszt, ami illik a vaskos, lécekből álló bejáratiajtónkhoz, robosztus, csináltatott kovácsoltvas kilincshez....ezt is kovácsoltvasbácsi készíti majd el.

Ennyit teszünk a biztonságunk fokozása érdekében, túl a legjobb riasztósrendszeren, az alarmosbekötésen, a pánikgombon, retesz is lesz az ajtón. Ha meg téglával dobják be az ablakokat, úgysem tudunk mit tenni ellenük.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr72477055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tike 2008.05.21. 13:07:13

Esetleg egy újabb szőrtündér az udvarra, valami termetesebb fajta? Vagy a már meglévő szőrtündérek házörzővé való át/tovább képzése? Bár példát véve a saját tacsek szőrtündéreimről akik lelekesen őrzik a házat ha otthon vagyunk, viszont ha nem a megszokott időben véletlenül hazatévedünk kell egy kis idő mire legszebb álmukból magukhoz térve egyáltalán előtápászkodnak a vackukból.....

Piroska 2008.05.21. 13:50:30

Tike! Arról szó sem lehet, hogy
1. Negyedik kutyánk legyen
2. Ha lehetne is, hogy Ő külön legyen zárva a többitől, kint kelljen aludnia a kertben.
Azon pedig hangosan felnevettem, hogy átképezzük a három meglévő ebet véres fenevaddá, mikor égnek emelt lábbal, hanyat fekszenek az ágy végében, ahová elméletileg elhatároztuk, hogy namostmárnemjöhetnekfel...:-D
Akárcsak a Te szőrtündéreid:-)
Egyébként tücskökre, macskákra, lepkékre, égdörgésre és tüzijátékra kiválóan jeleznek:-)

Tike 2008.05.21. 14:39:36

Detto mint nálunk :D 3napja férjecske próbálja kiszoktatni az ebeket a szobából én persze hajnalban mindig becsempészem őket. Matyi a hasamhoz kucorodva próbál meg láthatatlanná válni F. elől, Pötyi pedig sűrűn rebegteti hosszú szempilláit és igaz csajos bűvölős nézését veti latba:)))
képek itt: picasaweb.google.hu/s.j.eszter/PTyiSMatyi

Piroska 2008.05.21. 15:11:16

Drótszőrűtacsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!! Imádjuk Őket, egyik nagyon nagy kedvencünk!!!!!!! Egyszer nekünk is lesz!:-)
Megértem azokat a szempillákat! Egyébként is van egy nézésük alapból, ellenállhatatlanos:-)

Ingrid 2008.05.22. 01:52:57

Ez nekem annyira tetszik! És belegondoltam, hogy evvel a régi "technikával" nehezítve van a dolguk, ugyanis amíg ezzel bíbelődnek, már rég kiérkezik a védőszolgálat.
Jó ötlet, elraktározom ;)
Kovácsoltvasbácsi van már?

Piroska 2008.05.22. 10:53:28

Nincs konkrét bácsim. Volt egy, aki a kilincset csinálta, de Őt már nem lehet elérni. Viszont kutakodom otthon, mert kaptam egy elérhetőséget a kerti sütögetőst építő sráctól, aki megadta annak a kovácsoltvasas srácnak a számát, aki a sütőizére a vasvereteket készítette.
Amint van megbízhatónaklátszódosom, szólok:-)
süti beállítások módosítása