Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Zoknidakszlik

2008.04.22. 06:00 | piroskaesfarkas | 3 komment

A komisz mindig rosszkor jön, de hajnalban, gyötrő fejfájásra ébredni, mikor még abban reménykedem, talán csak rosszálmodom ezt a kínzó hasogatást, s ha kinyitom a szemem, huss, eltűnik, pedig mégsem.....az rettenetes....Résnyire felhúzott szemhéjjamon keresztül ránézek a zenedobozon kéken világító számokra, s megbizonyosodom róla, hogy valóságos az érzés, a hajnali komisz bánt el így velem.

Éppen csak pirkadt, mikor Farkas kibújt az ágyból, hogy megkeresse a hosszúkászöldbogyót, mely meghozza a vágyott enyhülést ebből a szorításból, jajveszékelős fájdalomból, amely a homlokom jobbodalára koncentrálódott, majd addig masszírozta a fejemet, majd simogatta a hátamat, míg nyöszörögve visszaaludtam. Mély álomba szenderültem, s ekkor találkoztam az elfeledett zoknidakszlikkal.....

            

Felderengett, ahogy Anyikával zoknikutyát gyártunk, kiszuperált, párjanincsmár csíkos lábravalókból, gombot varrunk a szeme helyére, bélésként vattapamacsokat tuszkolunk bele, s apró fekete gyöngyből lett az orra. Aztán eszembejutott Joepapa karácsonyi ajándéka, ami talán egy tornazokniból születhetett, s hogy milyen jó móka is újrahasznosítani a lyukas, kidobásra ítélt darabokat, melyek látszólag semmirekellők, ám kis fantáziával mégis új szerepet oszthatunk rájuk magunk s mások örömére.

 

Reggel még mindig kábán ébredtem, s párbeszédet folytatattam saját magammal, s bár gyengébbik, bohém énem egész délelőtt ágyban maradt volna, hogy összeszedjem magam (meg az idő is koradélutáni kertészkedésre csábított, pláne, hogy az új szerzeményeim mind ott sorakoznak jóföldre várva, hiszen a zsúfolt hétvégén csöppnyi időm sem maradt, hogy kertészkedőskesztyűt húzzak), a másik, felelősségteljesebb önmagam felülkerekedett, s munkárafel kimásztam a paplan öleléséből.

Első utam a könyveskuckóhoz vitt, ahol a polclétrára felkapaszkodva fürkésztem a gyerekkönyvek gerincét, hátha megpillantom amit keresek, az éjszaka bevillant azonnalkell zoknidakszlis könyvemet, de túl magasan van a felső polc, sehogysem tudtam a dolog végére járni.

Azóta találtam egy hasonló, kifejezetten zoknibábkönyvet, íme.

Míg megtalálom a régi, kedves dakszlisomat, hogy segítségével zoknibábokat gyártsunk unokaöcsköseimmel, máris más szemmel nézek a mosásra várakozó szennyesre, s könnyedén kiselejtezem újrahasznosításra a viseltesebb darabokat:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr64412033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2008.04.22. 20:28:15

Nekem csak fekete zoknijaim vannak (meg néhány fehér, de azokat olyan ritkán használom, h haláluk kivárhatatlan), abból meg eléggé gyászos lenne a kis bábcsapat...
VISZONT amikor én kissrác voltam, vagyis kisleányzó, akkor rendes anyagból varrtam: kukacokat. :D Meg csíkos gilisztát/kígyót, sőt egy pók is előkerült nemrég. Anyám a konyhai tűket (pl tojás fenekét kilyukasztani) egy ilyen kék kukacba szúrva (szerencsétlen kukac) tartja...
Ja, és mindegyik figurának volt haja: színes pamutszálakból készített fonat. Eléggé punk-kukacok lettek, így visszagondolva... :)

Piroska 2008.04.23. 09:21:30

Edina! Na és a feketemacskák? Egy egész rakással gyárthatnál a zoknifelhozatalodból!!!!???
Jaj, dereng nekem is az a kigyóféleség! Én is csináltam pasinak romantikusajándékként, még bumbodzó kapcsolatunk idején....Később azon derültünk, hogy elárultam neki, mi mindenből származnak az anyagdarabkák, amikből összevartam....:-) Sokáig csücsült egy kígyóbűvölős kosárban, de hogy most hol lehet szegény..????? Tivadarnak hívták, ha jól emlékszem, és rettentő hosszú volt, megtöltötte a fedeleskosarat kanyargó testével:-D

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.04.23. 18:08:37

Nálunk viszont évek óta garázdálkodik a Nagy ZokniSzörny, és rendszerint a gyönyörű csíkos, kockás és pöttyös zokniknak mindig csak a felét eszi meg. Valszeg azért, h maradjon írmagja az emlékezésnek. Na de akkor most bedakszlizunk rendesen a hátramaradt zoknicsaládtagokból.
süti beállítások módosítása