Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ebarátom tudja

2008.04.07. 06:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

Ha egyszer azt állítja, hogy tizessel is működi, hiába tiltakozik az érme a százas feliratú bejáratnál már a legelején, addig küszködik, erőlteti befelé, míg végül diadalittasan ki tudja tolni az így, kicselezéssel megszerzett bevásárlókocsit kilencvenforintos haszonnal (ami persze csak addig boldogítja, míg a vásárlás befejeztével ki nem erőszakoskodja a bentragadt pénzdarabot belőle, miközben időnként felmutatja a hüvelykujját, s széles vigyorral türelemre int, aztán hosszas küzdelem árán visszakerül a zsebébe...). Ez Ebarátom, s ha Ő valamit kijelent, akkor az úgy is van, s szerinte az olyan egyértelmű, minthogy a Föld kering a Nap körül.

Beviharzott az irodába (azon szerencsések közé tartozik, aki szabadonúszik, s nem kell naphosszat forgósszéken láblóbáznia, met ért a számítógépesmindenhez, azt meg messziről is lehet űzni, kivéve, mikor már nagy a jajgatás, olyankor közelről is megtekinti a gépeket), olyan hirtelen, ahogy szokott, s hátizsákját nagy lendülettel lehajítva a vendégszékemre közölte, maradt egy órám, hogy összeszedjem magam, mert "viszlek".

Mivel mindenről olyan jólértesült, meg tujda a dörgést, még azt is megmondta, hova kell mennünk muskátlitövekért akciósan, így felkerestük a megjelölt helyet és telepakoltuk a tízforintos kosarunkat aprócska zöld kezdeményekkel.

Eddig többnyire olyan kifejlett példányokat vettem, melyek már virágban pompáznak, nem pedig meglepetésmilyenszínű lesz, párlevelestöveket (igaz, a füles kosárkáján voltak elmosódott x-ek, melyek egykor arra utaltak, hogy futnak -e, vagy csak félig futnak, s a színűket is be lehetett azonosítani az áruházban történő első locsolásig...), de tény, így sokkal izgalmasabb és költséghatékonyabb.

Elültettem, mind a nyolcvanat, s örömmel fedeztem fel, hogy az egyiken már kinyílt egy virág is! Farkas pedig megkönnyebbült, hogy Ebarátomnak köszönhetően idén nem kell aktívan résztvennie a muskátlirohamban, s evégett fütyürészve horta le a ládákat a rómeóserkényünkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr94413951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.04.07. 12:47:54

Ebarátod elképzeltem amint tuszkolja be a pénzt! :DDDDD
Nem is gondoltam volna, hogy szereted az eféle meglepiket! Hogy majd akármilyen színű lesz??!?!!!4 hogy nem előre gondosan megkomponált, és átgondolt, és hetekkel előtte katalógusból színkinézős??!!

Jou 2008.04.07. 13:17:25

Szinte kedvet csinálsz a muskátlihoz, pedig ez nálam nemszeretemnövény. De olyan szépen figyelnek a cserépben a pici levélkéikkel! Külön jó, hogy nem tudni a színüket előre.
Kedves újszomszéd néni (igaziból mi vagyunk az újak, ő meg a kedves...khm) kérdezte szeretem-e a virágokat, mert akkor bevirágozza a közös folyosót. Kár, hogy nem kérdeztem meg előre, mivel szeretné,mert nagyon belelkesedett, és már nem volt visszaút, mikor mondta, hogy nagypirosmuskátlival...

Piroska 2008.04.07. 13:33:48

Meske! Ebarátom (na jó, a Tiéd is:-) megmondta a tutit, hogy olyat kell venni. Pont.
Elvileg piros, de most már közte kis rózsaszínnel:-) Én sem tudom még, hogy szeretem -e, majd elválik. Igazából idén mélybordót, feketéset szerettem volna, de ekkor jött E, aki szerint röhejes, hogy képes lennék annyi pénz elverni, hogy az erkélyekről úgyis letörje a szél a fejüket....Úgyhogy most kipróbáltam az olcsó, ám alig látható méretű muskátlikat, hátha jól bedúsúl nálam.

Mindig csodáltam azokat az erkélyeket, amit sűrű, leomló muskátlivirágfüggöny takar el, hogyan csinálják? Egyszer elkaptam egy locsolós nénit, aki szerint az a tuti, ha ilyen kicsiben ültetem, van ideje megerősödni. Na majd figyeld csak meg....:-)

Piroska 2008.04.07. 13:35:15

Jou! Kódolt üzenetet küldtél, nem tudom elolvasni:-)
Van kedved mégegyszer beírni, mert szeretném elolvasni!!!!!:-)
Puszillak!

Jou 2008.04.07. 21:53:02

Előbb kipróbálom, most működik-e...

Jou 2008.04.07. 22:07:01

Na hát akkor csak azt mondtam volt, hogy szinte kedvet csinálsz a muskátlihoz, pedig az nálam nemszeretemnövény. Sosem értettem azt a rajongást, ami körülveszi, annyi vidámabb virág van, és ez büdös is. De ahogy ott ücsörögnek a cserepekben azok a picikék, tényleg nagyon helyesek. Kedves újszomszédnéni (igaziból mi vagyunk az újak, ő meg a kedves..khm)megkérdezte szeretem-e a virágokat, mert akkor telerakja a közös folyosót. Kár hogy nem kérdeztem meg előre, hogy mik a szándékai, mert amikor lelkesen mondta, hogy nagypirosfutómuskátli, már nem volt visszaút...

Piroska 2008.04.08. 10:22:35

Jou! Na így most már olvasható, nem tudom, az előzőt hogyan kódoltad:-D
Szóval, én sem mondok le a többi, kedves virágról, sőt, mindenből szeretnék!:-) sóvárogva nyomom az orromat az anyósülésen az ablaküvegnek, mikor elgurulunk a kocsival egy-egy virágbolt előtt, ahol előkerültek a ládák, tele szebbnél szebb palántával!!!!!!

Én szeretem a muskátlit, mindig is volt belőlük a nagymamáknál, aztán Anyinál az erkélyen. A büdiségét még sosem éreztem. Kedvelem benne, hogy ha jól érzi magát, akkor egész nyáron, késő őszig ontja a virágait.

A hálószobánk egyik falára csináltattunk utólag egy fából készült függőerkélyt, aminek a korlátját úgy terveztük, hogy eleve ládákban végződik, hogy tele lehessen ültetni mindenfélével. Főként oda kerültek muskátlik, ami majd kiegészül fehér mézvirággal, ami szintén lefelé terjeszekdik, és nagyon finom mézillata van:-)
szomszédnéninek ajánlom!:-)
süti beállítások módosítása