Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Urbanizálódott kisrigók

2008.04.02. 07:05 | piroskaesfarkas | 8 komment

Egyre gyakrabban bukkannak fel a terasz korlátján, s óvatosan bekukucskálnak rám az erkélyajtó üvegén át. Felváltva röppennek oda, mintha beosztották volna maguk között titkos megfigyelésemet.

Talán két hete érkeztek, éppen mikor a lehangoló hírek miatt az orromat lógattam, ültem a forgósszékemben és egykedvűen a monitort bámultam. Egészen közel merészkedtek az ablakhoz, s oldalra billentett fejjel vettek szemügyre, vajon veszélyforrás vagyok -e, vagy biztonsággal ideköltözhetnek.

Lelkesen hívtam fel a kollégák figyelmét az eseményre, hiszen errefelé, ahol az udvaron egy szál fű sem nő, mindent leköveztek, a zöldet csak a kaspókba ültetett buxusok nyújtják, olyan felüdítő látvány egy rigópár érkezése!!!! Úgy tűnik, rajtam kívül csak egyetlen embert érdekelt, a többiek fel sem néztek......

Naponta többször is jönnek, ágakkal, különféle szálakkal a csőrükbe, igen serényen dolgoznak. Tegnap fedeztem fel, hogy a hidegfúvódoboz külső egysége és a fal közötti résbe építkeznek, s már készen is van a fészekalap.

Kitennék nekik egy etetőt, de félő, ezzel felhívnám a figyelmet rájuk, s valaki még lepiszkálja az eddigi munkájukat. Feltűnés nélkül kiszórtunk egy kis napraforgómagot az egyik virágládába, hátha onnan megeszegetik, mielőtt kikelne, s ezzel lebuktatnának minket:-)   

Minden nap várom őket, figyelem az építkezésüket ezeknek a szépséges, énekestorkú, urbanizálódott kisrigóknak.

 

free music

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr11408064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.04.03. 07:26:50

Valóban ritka dolog, hogy ilyen here, mint az irodád környéke bemerészkedjenek...
És hogy fészket építenek... hmm.... :)))))))

Egyébként nálam is van pár a kertben, most nem túl szívesen látottak, mert a tegnap elszórt fűmagért jönnek ... pedig van etetőjük is, de úgy tűnik a fűmag érdekesebb nekik :)
És amikor még nagyon imádom őket, az a locsolás nyáron. na hát, akkora pancsolást, amit ők lerendeznek....

Piroska 2008.04.03. 10:21:20

Ingrid! Jó ez az elütés az első sorban:-))))
Igen, építik a fészket, én is jelnek veszem!!! Akkor láttam meg először őket, mikor írtam is Neked, hogy jönnek az ágakkal családotalapítani:-)

Igen, a locsolásnál is milyen merészek!!!! Meg jönnek a tóhoz is fürdőzni, ha melegen süt a nap.

Ingrid 2008.04.03. 11:02:37

Áááá.... :DDDD nem igaz, hogy ezt a billentyűzetet nem tudom megszokni már négy hónapja..... :((((

Egyébként emlékszem arra, amikor írtad, hogy építkeznek ;)

Piroska 2008.04.03. 11:15:23

Így volt jó!!!!!:-))))

zsuzska 2008.04.03. 12:31:07

Jajj, ne haragudj, hogy okoskodom, de a rigó nem rovarevő? Inkább egy-két földigilisztát kellett volna feltűnésmentesen kiszórni:)

Piroska 2008.04.03. 14:28:15

Zsuzska!:-) Nem tudom, lehet:-) De csak ezt találtam, mert itt a betonozott udvaron egyetlen giliszta sem tud kikukucskálni, hogy elkapjam a fejét:-)

Érdekes, hogy itt kötöttek ki (szerintem valaki már piszkálta a fészküket, vagy elég gyenguszul rakták össze, mert egy csomó lehullott), mert van erre rengeteg fa, meg családi ház, a mi irodánk meg csupa kő. Na és pont a légkondinál??????

A gilisztáról meg még valami eszembejutott, hogy mit tudnék még kiszórni innen, amit megenne, de azt nem mondom, mert hiába vicces, aljas gonoszkodás lenne tőlem:-))

Ingrid 2008.04.03. 15:04:46

Nem okoskodsz :) Én úgy tudom, hogy magvakkal is táplálkoznak, nem csak gilisztákkal.
Erről jut eszembe, pár napja pont láttam, ahogy kihúzkod egy gilisztát a földből... nem volt szép látvány, de mégis jobb, mint a fűmag :D

Piroskám: ne elmélkedj, nekik dolguk van Nálad! :)

Piroska 2008.04.03. 15:14:23

Ingrid! Otthon én is szoktam figyelni, hogy gilisztáznak!:-) Bár szeretem a gilisztákat is, mert olyan kedvesek, hogy megdolgozzák a földemet....:-)

Hát igen....küldetésben vannak itt:-)
süti beállítások módosítása