Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hajókapitányos

2008.02.07. 11:00 | piroskaesfarkas | 2 komment

Most már legalább váltunk pár szót, ha véletlenül felveszem a telefont, s a vonal túlsó végéről Ő hallózik, de a kellemes, hosszas beszélgetések ideje még nem jött el. Azért remélem, ha egyszer majd unokái lesznek, nem zárkózik el a meghitt nagypapás kötődés elől, sokat mesél majd a gyerekkoráról nekik, s bepótolja azt, amit a fiával elmulasztott. Mert van mit. 


Ő Farkas apukája, akinek az édesapja hajóskapitány volt, és sokszor magával vitte a fiát egy-egy rövidebb tengeri útra. Furcsa, hogy erről a hírhedten bohém, nőszédítős nagypapáról még csak egy képet sem láttam (korán meghalt, így pasi sem ismerte), pedig úgy szeretnék.

Már kértem a nagynénikéit, hogy legyenek kedvesek és szedjék össze a régi családi képeket, melyek közül felvinném a gépre a legjobbakat, hogy az Ő családjáról is legyenek keretbe foglalt, falrakirakós fotók, ne csak az enyémről. Szeretném tudni, milyenek voltak a nagyszülei, ismerni néhány történetet róluk, s főként annak örülnék, ha legalább Ő megismerné őket.

Nekem rengeteget meséltek a nagyszüleim, de most, hogy már csak a Papi van nekem, most érzem igazán, hogy még mennyi mindent megkérdeztem volna tőlük........

Elképzelem, micsoda kalandos gyermekkora lehetett pasipapájának, hiszen egy kisfiú csak álmodik ilyenekről, hogy igazi hajóskapitány a papája, hogy nagyhajóval tengerre száll, mint a kalózok, neki pedig mindez tényleg megadatott!

Remélem, hogy egyszer majd leül a fotelba, magaköré teker egy kockás plédet, az unokáit az ölébe veszi, s mesél a tengerről, a nagy viharokról, a bálnákról, a hatalmas halászhálókról, vitorlákról, a vasmacska letekeredő láncáról, s megannyi történetével csodálnivaló, különleges nagypapája lesz a gyerekeinknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr39325190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.02.07. 22:30:37

Milyen szépen írsz Róla :) Nagyon meghatóak a soraid, családszerető, családcentrikus Piroska vagy te ez már kétségtelen :)

Piroska 2008.02.08. 10:15:17

Tegnap beszéltük Pasival, hogy elhívjuk a papáját egy hajóskapitánynagypapa történetmesélős teadélutánra....
Én igyekszem közeledni, igaz, távolról, de legalább lelkileg. Csak pasipapája nem túl kedves típusú, így aztán elég nehéz.
De remélem, ha nem is volt "jóapa", annál jobb nagypapa válik majd belőle.....
süti beállítások módosítása