Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dísztelenítés

2008.01.12. 18:55 | piroskaesfarkas | 2 komment

A tréfáskedvű napsütés feledtette velünk, hogy csupán január derekán járunk, messze még a kikelet, s tavaszi hangulatot varázsolt a hétvégére. Ha meg már kopogtat a jóidő, a hótakaró szétfoszlott, és elhiszem, hogy a karácsonyi dekoráció helyett hipp-hopp kikerülhetnek a hagymás tavaszi virágok, talán nem fáj annyira, hogy eljött a dísztelenítés ideje.

A fenyőágak élettelenül, kiszáradva lógtak a törzsről, mintha csak elfáradtak volna a karácsonyi szerepléstől, kimerültek a csimpaszkodó díszek súlya alatt.

Régebben minden évben új függőket vettem, más színű masnikat kötöttem, a következő karácsonykor új színben pompázott a fa. Mostanra, mintha csak kimondatlan megállapodást kötöttünk volna, pár éve állandó a díszállományunk, amelyhez azért mindig csatlakozik egy-egy kedves, odaillő darab.

     

A díszek többsége piros, legyen az kockás szív, vagy textil fenyőfa, horgolt hóemberes kiszoknik és kesztyűk, de vannak fából faragott medvék, vesszőgömbök, s a csúcsdísz is vesszőbőlfont csillag.

           

          

Farkas kedvencei a kerámia télapók, hóemberek és angyalok, melyekre Ő bukkant rá az egyik aprócska boltunkban, az enyémek pedig a kockás szívek és a rengeteg, apró maciangyal, spárgán lógva.

     

Bedobozoltuk az adventiszarvast, s a sok-sok télapót, melyek december legeleje óta üldögéltek a gerenda szélén, komód oldalán, a polcokon, s szerte a házban.

A levetkőztetett fát még nem húztuk ki a helyéről, egy pár napig még nálunk marad, s a bejárati ajtón lógó koszorú is megvárja, míg kibújik az első hóvirág a kertünkben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr94294836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.01.14. 11:06:50

Melegséget sugárzonak a díszeitek és az, hogy minden évben velük ünnepeltek. Egy család lettetek velük, és amíg az idő vasfoga el nem bánik velük, veletek lesznek.
Hiszen mit tudna a szokásaitokról egy idén vásárolt masni vagy a legújabb divatszínben pompázó dísz?????

Piroska 2008.01.14. 13:33:45

Ingrid! ez annyira szép volt, köszönöm!:-)
süti beállítások módosítása