Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ránktalálóskutyák

2008.01.03. 19:30 | piroskaesfarkas | 5 komment

Megtalálnak minket. Vagy mi találunk rájuk? Túl sokan kóborolnak errefelé, vagy higgyem inkább azt, amit szeretnék? Talán megérzik a szeretetünket, s a jó szimatuk révén jutnak el hozzánk?

Ha jól tudom, csak az utolsó napon lehetne használni, mégis már napokkal az óévbúcsúztatás előtt durrognak a petárdák, hangjukkal rémisztgetve a kutyákat.

Az ebekkel sétálgattunk késő este, s mikor visszaértünk a dombtetőre, megláttuk Őt a házunk előtt csóválni. Besiettem a három sajáttal a kertbe, nehogy a bandeszellemből merített vakmerőségből, ugatásukkal elűzzék a területükre tévedő betolakodót.

Nyakörve volt ugyan, de biléta nem csüngött rajta, s bevésett telefonszámot sem találtunk, viszont pár utcával odébb lakik egy fiatal házaspár, akiknél ugyanilyen fajta kutyus lakik, így azt gondoltuk, hozzájuk tartozik. Farkas elindult vele, hogy hazakísérje.

Felálltam a kerítés szélésre, s néztem utánuk, ahogy sétálnak a lejtőn lefelé. Édespofa volt, mert ahányszor egy pillanatra megálltak, minden alkalommal hanyattvágódott, vadul csóvált, s vakartatta a pocakját. Útközben talált egy fontoskövet, amely ha kiesett a szájából, leállt és megkereste, s pasi hiába próbált egy másikat ajánlani helyette, neki csakis az kellett. 

Kiderült, hogy az általunk vélt lakhelye már foglalt, de az ottani kutyus gazdija készségesen felajánlotta a segítségét, s megmutatta a házat, ahonnan kiszökött. Mivel nem voltak otthon, felemelték és betuszkolták a kerítésen.

Szilveszter este ismét felbukkant a házunk előtt, büszkén üdvözölt minket, mikor megérkeztek a vendégeink, s ezúttal pasi az öcsémmel indult el, hogy ismét visszavigyék. Ahányszor bepakolták, majd elindultak hazafelé, félúton ismét melléjükszegődött. Végül egy szomszéd megígérte, hogy estére befogadja.....

Tegnap este szánkózni indultunk, mikor az utcai lámpa fényénél megpillantottunk egy zavarodott foltoskát, aki annyira riadt volt, hogy nem tudtuk megközelíteni, mert ugatott, és minden mozdulatunkra rémülten reagált, majd vékonyka, kurta lábaival eliszkolt. Később többször is próbálkozott leküzdeni a bizalmatlanságát, néha előkerült, de megtartotta a szerinte szükséges távolságot.

Az újévi sétánk közben egy fiatal srác szólított le minket a kocsijából, aki a petárdától megrémült négylábúját kereste kétségbeesve, s meghagyta a számát, hátha összeakadunk vele. Reméltük, hogy majd szembejön velünk, vagy ránktalál, de nem láttuk sehol.

A múltkori kóborlónk is feltünt, úgyhogy még Ő sem talált jó gazdit magának..... 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr95279497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsi · http://erdeszgyorgy.net/tiki-view_blog.php?blogId=5 2008.01.04. 11:30:08

Az alábbi bejegyzésünkben van pár link, ahol a petárdázás miatt elveszett kutyák után érdeklődni lehet (vagy esetleg bejelenteni, hogy találtatok):talaltcica.org/archives/2247
Biztosan nem véletlenül csapódnak mindig hozzátok, érzik a szeretetet. Csak az a baj, hogy az embernek valahol határt kell szabni és nem gyűjthet össze egy rakat állatot : (

Piroska 2008.01.04. 13:39:56

Köszönöm Fruzsi, megnézem!
Figyu! Miért nem tudok írni a füzetedbe vajon?

Pöttye 2008.01.04. 14:13:45

Istenem..... annyira sajnálom ilyenkor a kinn hagyott ebeket....:(((

Piroska 2008.01.04. 14:24:02

Pöttye, Igen, igen, nagyon szomorú....
Küldtél végül mailt?

Fruzsi · http://erdeszgyorgy.net/tiki-view_blog.php?blogId=5 2008.01.04. 14:35:03

Hozzám csak akkor lehet hozzászólást írni, ha regisztrálsz, mert a buta tikiwiki nem tudja hatékonyan kezelni a spameket, szóval csak így tudjuk kivédeni :(
De ez azért ne tartson vissza ; )
süti beállítások módosítása