Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rozi a moziban

2007.12.18. 20:30 | piroskaesfarkas | 6 komment

Nem vagyok én juhászbojtár babája, ki kockás terítőbe csomagolja kedvesének az ebédrevaló szalonnát lilahagymával, mellé hajnalban kisült kerek cipót, megtölti kulacsát jófajta háziborral, s mindezt öreg fa árnyékában együtt költik el, mikor majd delet harangoz a közeli, vén torony.....

Mégis tepertőt ettünk kék műanyagzacskóból tarisznyából??!!!

Számtalanszor megcsodáltam már az épületet kívülről, de bent még sosem jártam. Piacon is csak gyerekkoromban fordultam meg, Anyinak segítettem cipleni a kosarát.

Karácsonyiebédfőpróbát terveztem, a felsülés elkerülése végett, mikor a szépségesen feldíszített, ünnepi asztalra kiteszem a vendégek elé a szénné égett, ízetlen menüsort (akik egyébként elnéznék nekem, mert szerintem a családom csakis otthoni, bőséges reggeli elfogyasztása után mer elindulni hozzánk). Nem hiába gúnyolódnak azon a felénk rendszeresen betérők, hogy olyanok vagyunk, mint egy családimeki, ahol mindig ugyanazt kapják, mint pl. csirkecombok lesütve, karácsonyi változatában pedig ugyanezt gyümölcsökkel megszórva:-)

Anyáinkat felnyaláboltuk, kiknek szombati kívánsága volt az általunk történő fuvarozgatás, mivel tolakdoni szerettek volna svédbútorok között, mert szerintük ilyenkor kell ágyneműt nézni nekünk, a fa alá. Mivel Farkasmamához kőhajításnyira található a nagycsarnok, mi meg kacsára vadásztunk, az egész tolongós programot ezzel indítottuk.

Hogy ez egy micsoda különleges hely, egy óriási éléskamra!!!!??? Nem győztünk álmélkodni, egymás kabátujját ráncigálva lavíroztunk a pultok között, s kikerekedett szemmel bámultuk a katonás rendben sorakozó húsokat, a különféle, rúdról lecsimpaszkodó kolbászokat, a pirospaprikaerdőt, fokhagymafűzéreket, messziről illatozó cserepes fűszernövényeket, pompás gyümölcsválasztékot.

Én, aki még azt sem tudom, hogy tepertő vagy töpörtyű az, amit talán még sosem ettem, most kipróbáltam a piacozás minden szépségét, s cinkosul szegődtem pasi és Anyi mellé, hogy együtt majszoljunk mangalicatöpörtyűt rozsbucival, a kékzacskóból csipegetve!!!

Elhatároztuk, hogy kéthavonta megismételjük ezt a kiruccanást, bár szerintem úgysem fogjuk betartani:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr66265967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya(lábasjószág) 2007.12.19. 00:27:08

és legközelebb majd, zsírtól csöpögő, fokhagymásoslángost csipegettek, hozzá üzemi citromosteát kortyolgattok.

hmm!

vannak még jó dolgok!
:-))

Piroska 2007.12.19. 10:02:39

Anyámlánya, de jó, hogy újra látlak!:-)

Na, azért nem cél a már meglévő zsírréteg növelése:-)

De bizony, mennyi jó dolog van, s milyen keveset próbáltunk még!!!!
:))

anyámlánya 2007.12.19. 14:21:30

hát persze, hogy nem.
mindennap itt vagyok ám, csak a hátsó sorban, a vetítő alatt ülök.
:-))

Piroska 2007.12.19. 14:45:53

Anyámlánya! Pedig túúúdod, hogy pihepuha főhelyed van, kockás fülesfotel, hozzá illő lábtartóval, melynek kifelé álló, íves lábai vannak. Sőt! Finom meleg takaróval a derekad körül, s választhatsz, hogy teát, mézestejesKV-t vagy haboskakaót iszol!
:)

anyámlánya(lábasjószág) 2007.12.19. 16:14:52

és nem lehetne mindet?

túúdod, "üres csoki, keserű, meg töltött, meg..." effektusom van! :-))

és ha addig jelét nem is adnám; tudd, hogy mikor majd az angyalok tipegnek a kertisösvényeteken, én akkor is gondolok Rátok!

és kösz a takarót! nagyon fázós a virgácsom vége!

Piroska 2007.12.19. 16:53:34

Anyámlány Drága!
Bármelyiket elkészítem Neked!!! Amilyen sorrendbe szeretnéd:-))))
Én is gondolok Rátok!!!!!
Hatlamas, szorongatós ölelés,
Piros
süti beállítások módosítása