Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szelektív

2007.10.19. 11:57 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Egyre nehezebben tudtuk csak átverekedni magunkat a kukatárolóban, a technikai felzárkózásunk következtében felhalmozódott kartondobozokon (röhejesen nagy hűtőnk annál is hatalmasabb doboza), melyeket ugyan összehajtogattunk, de lapjával sorbaállítva is nagy helyet foglaltak el. A kiürült műanyag palackokat és üvegeket egyébként is külön gyűjtjük, munkába menet pedig megállunk a közeli színes, műanyagbarlangoknál, melyek befogadják a szelektív hulladékot, így gondoltuk, a "papír, kartondoboz" feliratúba bedobjuk a kisebb darabokra szaggatott kartondobozunkat is.
 
Megálltunk a kéksárga lerakó előtt, az utca túloldalán. Miközben pasi a csomagtartóból pakolászta ki a méretes kartondoboz széttépet darabjait, a szelektív tároló előtti ősz figura már kiszúrt minket, s gyanakvó szemeit ránk szegezte, mialatt két méretes zsákból dobálta be a műanyagtárolóba a palackokat. 
Mikor pasi az első adag összehajtogatott papirhalommal átkelt az úttesten,  megközelítette a "kartondoboz, papír" feliratú tartályt, átvágott a kitudjakihagytaott szemetes zacskókon, eldobált pizzás dobozokon, egy halom oda nem illő háztartási hulladékhegyen, majd szabályszerűen eljárva éppen becsusszantotta volna a kartondarabkáit a lyukon, a mellette álló rosszindulatúfazon "beszélgetést" kezdeményezett:
 
Aljasgáncsoskodó: "Ez nem hulladék-lerakóhely, tudja?" -úgy kérdezte, mint aki már hosszú percek óta fortyog, s csak arra vár, hogy besétáljon valaki a csapdájába, akit jól elkap és verbálisan megszorongat.... 
Pasi: "Elnézést Uram, ismerjük egymást?" -megállt a kezében a kartondoboz, amely már félig bent volt a nyíláson, és a rosszindulatúra emelte a tekintetét.
Aljasgáncsoskodó: "ÖÖÖ...nem. De biztosan maguk hagyták itt ezt a sok mocskos zacskót, idehordják a szemetüket, ami nem is idevaló. Tuti maguk azok!!! Ez nem egy szemeteskuka, itt szelektív hulladékgyűjtés folyik!!!!" -fröcsögte.
Pasi: "Nézze! Itt az áll: "kartondobozok", és azt is dobok bele."
Aljasgáncsoskodó: "Akkor se hordják ide a háztartási hulladékukat, és ne dobálják széjjel a környéken!!!!"
Pasi: "Nem mi hordjuk ide Uram. De látja azt a feliratot a hulladékgyűjtőn, amibe éppen dobálja a a kupakos falkonjait? "Kérjük, kupak nélkül dobja be a falkonokat, laposra összetaposva!" Úgyhogy foglalkozzon saját dolgával." -majd hagyta eltűnni a kartonkupacot a bedobó nyílásán.
 
A beszolósfazon erre nem tudott reagálni, de olyan indulattal nézett pasira, majd rám, aki mindezt a kocsi mellől hallgattam végig, tisztes távolból, hogy felállt a hátamon a szőr (pihe:-). Majd tovább hajigálta a gyűjtőbe a kupakos, összetaposatlan falkonjait........Honnan ez a rosszindulat????? 
 
Szelektív értelmezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr14201099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása