Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Napsütötte lustálkodás

2007.10.01. 21:30 | piroskaesfarkas | 2 komment

Fekete, gömböc szimatolóját egészen az orromhoz közelítette, és meredten bámulta a szemeimet, hátha megrebbentem a pilláimat, ami feljogosítja az azonnali örömködésre. Bendőz egy igazi, morcogós kutyaegyéniség, akinek zord ábrázata ellenére hatalmas lelke van, és úgy tud hízelkedni, mint egy kiscica, bár ezt senki nem hiszi el róla az első, felületes találkozás alkalmával.

Mostanában az a szokása, mikor pasi reggelipuszival ébreszt, mielőtt kiviszi az ebeket, Ő tétován áll a lépcsőforulóban, majd gyorsan visszalohol hozzám egy rohanós megszeretgetésre, fejét a nyakamba fúrja és begyűjti tőlem az ébredős fültővakargatást, s közben hallgatózik, hogy azért le ne maradjon a sétáról. 

free music

Ismét bedőltünk neki, vájtjozefnek, az asztalosnak, és ahelyett, hogy kedvünkre durmoltunk volna a meleg paplan alatt, már korán reggel kikászálódtunk az ágyból, remélve, hogy a beígért nyolcéskilenközött megvalósul, netán még előbb is bekopogtat....ühüüüm. Délkörül kopogtatott, bár mentségére legyen mondva, tízkörül odacsörrentett, hogy tizenegyre jön. Istenem, hát nem erőssége a számolás, na. (egyébként nagyon rendes, szépendolgozós, szívesen ajánlottuk már többeknek is, és mindenki nagyon elégedett volt vele)

Pasi rendkívül izgalmas elfoglaltságot talált magának: a terasz deszkaburkolata alól (ami direkt úgy készült, minhta egy stég lenne, ujjnyi résekkel a deszkák között, alátámasztva, hogy kifolydogáljon a felesleges csapadék alóla) próbálta kihorgászni a porszívó vékonyka, lapos szerkezetével a felgyülemlett mindenfélét, úgy mint levelek, por, ill. bepottyantott és kézzel nem kipecázható tárgyak, mint öngyújtó, cigi, megszárdt kajadarabkák (amit a kutyáknak próbáltak adni a kedves vendégek, de félve a fogak összekoccanásától, olyan sután tették, hogy végül a deszkák között landolt).

A nevetségesen nagy hűtőnk röhejesen üres volt, mint általában, így igencsak nagy kihívás volt a reggeli elkészítése, amihez találtam két megszikkadt zsemlét, némi kéksajtot, szárítottparadicsomot és pestot, valamint néhány vékony szelet sonkát, s ebből varázsoltam szendvicseket. Hozzá újonnan felfedezett bio mézeskörtésszörpöt ittunk, felhúzott lábakkal, napszemüvegben, ráérősen, a kertiasztalnál üldögélve.

Káprázatos időjárás volt, s mivel mesterünk sem siette el a becsapódást, pasi javaslatára kicincáltunk plédeket és párnákat, majd leheveredtünk a napra sütkérezni, olyan pozícióban, mint a partravetődött hajótöröttek (nem a hassalszenvedősenkikúszós változat, ahogy a filmekben szokott lenni, hanem a háton, hullámok által kisodródott típusú hajótöröttek, akik  hanyattfekve, kezük-lábuk kitárva ébredeznek a forró homokban). Élveztük a meleget, a madárcsicsergést, a csobogó víz hangját, és egymás társaságát. "Ez az igazi élet!!" - jelentette ki határozottan Farkas. Egy darabig cseverésztünk, kitárgyaltuk az előző esti vizipipás, unokatesós, sütizős, filmnézős beszélgetésünket, majd pasi hortyogására lettem figyelemes.....

Ráérősenjókedvűen lenyírtuk a füvet, lábatlóbáztunk a tóparton (nagyképű megjegyzés:-)), labdáztunk a büdösszájúakkal, olvastam, beiktattam egy kutyákkalösszegömbölyödős, délutáni szunyókát, mialatt pasi megnézett egy sportközvetítést. Napsütötte lustálkodással telt el az egész nap.

Még késő délután is melegen simogatott a nap, amikor vájtjozef kiűzött minket a házból a terpentinesviaszos polcpácolásával, ill. annak orrfacsaró, fejfájáselőcsalogatós szagával....

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr27182577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.10.02. 13:27:24

Szeretem olvasni a soraid. Meghittek, idilliek, érzem én is a napsütést és azt a harmóniát, ami körülleng Téged.

Piroska 2007.10.02. 13:33:44

Ingrid Drága!
Köszönöm szépen, ez most nagyon jólesett! :-)
Hát még én hogy szeretem a Te soraidat:-)
És irigyekdem a csodálatos picikédre (nem sárgán, csak szeretettel!!!:-)
süti beállítások módosítása