Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kulcslyukölelő

2007.09.17. 11:30 | piroskaesfarkas | 6 komment

Előre tudtam, hogy a legapróbb és legegyszerűbb kiegészítőket lesz a legbonyolultabb becserkészni, de talán engem pont ez hoz tűzbe, és belevetem magam a kutatásba.

Gondolkodtam azon is, hogy az égigérőplafonos nappali egyik üres falát egyszer majd egybenyitjuk a felső szint folyosójával, és amolyan romantikus erkélygalériaféleség lesz  belőle, tele könyvespolcokkal, és egy átkarolós fotellal, de egyelőre maradtunk az egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldásnál, és az emeleten lévő beugróban lesz az olvasóskuckóm egy nagy fülesfotellal és lábtartóval (ezek levadászása még előttünk:-), ahogy eredetileg is terveztük. 

Találtam is olyan képet, amin megtetszett egy tálalószerű, régi bútordarab, melyet átalakítottam üveges könyvespolccá, alatta komódszerű résszel, szekrénnyel és fiókokkal. Szívesen megvettem volna egy antik fenyőbútorosnál készen is, de 3,5 méteres szerkezetet úgysem találnék, ráadásul nem pont olyat, amilyet én már jól elképzeltem. Bár így drágább lesz, mégis az üveges ajtók mellett döntöttem, mert kinek lenne kedve rendszeresen portalanítani a magasban tárolt, ritkán lapozgatott, vaskos köteteket?

free music

Vájtjozefnek -az egyik asztalosmesterünknek- elmagyaráztam, hogy pontosan mit szeretnék, lebegtettem a fotót, mutogattam a lakásban található antik fenyőbútorokat, hogy biztosan érezze a roggyant stílust, amit el kéne kapnia. Most csak izgulhatok, egy ráérzett, mert jelenleg Anyi őrzésével a garázsunkban fabrikálja össze az elkészült elemeket, és remélhetőleg a leírásom szerint pácolja azokat.

Szombat délelőtt beszereztük a speciális pácot, a viaszbalzsamot, meg egy sosemlátott fémszálaskendőt, amivel át kell dörgölni a felületet, és hosszú listát hagytam a mesternek az alkalmazásáról. 

A zsanérok és zárszerkezetek becserkészését is átvállaltam tőle, mert nem akartam, hogy a régi hatású könyvespol oldalán arany vagy esetleg gagyifémes szerkezetek virítsanak, meg azt sem szerettem volna, ami a régi tálaló felújításakor esett meg, amikoris a szekrényt csodálatosan megcsinálták, de a zárral már nem foglalkoztak, ami sima, elzettes fémcucc, ugyanolyan kulccsal. Csodás, mondhatom. Remekül illik a százötven éves bútorunkhoz....

Lejártuk a lábunkat, de mindenhol csak zsenánt zsanérokat találtunk, sehol egy fekete, kecses darab, míg végül tegnap megtaláltuk az igazit, ami rögtön volt is raktáron, és csak bele kellett markolni a kosárba.

A zárbetét a hozzáillő rozsdás kulccsal sem olyan hipp-hoppéskész, ahogy én azt kitaláltam, mert nem tudtam az ajtók pontos méretét (mivel még nincs is kész), és persze meg is kell rendelni, és min. 2 hét, míg legyártják. Így csak a kulcslyukakat vettem meg (rombusz alakú, rozsdáskinézetű vas, ugyanilyen apró szögekkel), vagyis ami körülötte van, nem tudom, mi lehet a pontos neve, talán kulcslyukölelő?:-)  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr60167604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.09.17. 21:22:48

Má bocs, de ámátőr vóttá megint!:)

Bcyke ószeres tudja hogy hol van ezeknek az öreg kulcslyuk zsanér szirszaroknak a fészke, pontosan méterre, sőt ha nagyon megszorulsz, akkor vagy 15 kiló készlete mindig van saját alkotói raktáron!

De hát Te tudod, már a vizipipa balhénál levághattad volna, hogy ilyen ügyekben ki is lehetne a Te konkrét embered.:))

Piroska 2007.09.17. 21:26:00

Aranykispofám, Bcyke:-)))
Hát voltam én ószeresnél is, meg egyéb lelőhelyeken, de nem találtam seholsenem egyforma nyolcat, amennyi kellett volna...:-)))
Mennem kell Ecserire megint, mert a tetejére keresek régi fadíszt. :-)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.09.19. 19:07:13

Hát pont ezt huhogom és aranykispofa, hogy mehetel Te a helyekre - mint ahogy mentél is -, de pont a tutit nem tudod, mert hát hiszen nekem van, Neked meg ugye nincs!:)))

Amúgy meg pont itt az irodámban van egy régi, szekrény tetejére való fadísz, ami az ablakba van támasztva szépségnek!

És ez nem vicc, teljesen komoly!!!!!

Küldök fotót, azt ha jó, akkor már a Tied is.

Piroska 2007.09.19. 19:57:00

Bcyke Aranykispofám!:-))) Tudod, csippentelek, mint legeslegjobb virtuális barimat!!:-))
Úgyhogy, akkor jól megkérdezlek majd a bentimről, hogy hol nézzem meg a tuti lelőhelyedet, ahonnan Neked van, nekem meg nincs:-)))
Az ablakszépítőfadíszedet szívesen szemügyreveszem, de el nem koboznám, had' ékesítse párkányodat, meg legyen pihentetője szemednek, ha már túl sokat okoskodtál, és gülültél monitort napközben! De mennyire jó már, hogy pont olyat találtam ki, amit Te ottan nézel most!:-)
Ez jó!
Meg köszönöm is.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.09.19. 21:50:04

Nem fosztasz meg semmitől, nálam a dolgok midig csak átutazóban vannak, mint ha csak küldönc lennék.
Érzem én mi az, aminek talán már tényleg nálam van a végállomása.
Ha meg még sem egyszer csak, akkor meg indul tovább.
Ez nem olyan, mint amiről érezném.
Jön helyette oda 20 másik installáció, lehet, hogy pont azért is kezdett így indulni be.

Piroska 2007.09.20. 07:49:39

Bcyke!
Már jeleztem a blogosoknak, hogy valami gubancolódás lépett fel nálam, mert pl. most oldalt látom a hozzászólásodat, de ha meg akarom nézni, akkor nem.....Nem lehet elolvasni.
Ugyanez volt Anyámlánya hozzászólásánál is...
süti beállítások módosítása