Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lefejezés

2007.09.16. 20:06 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

A körforgás, amiről minap is elmélkedtem, ugyanúgy jelenvan a kertünkben is....... Nemisolyanrégen még büszkén simítottam végig a gömböcfejű tujafán, ma pedig száraz, elsárgult koronájával csúfítja el a bejárat két oldalát (pimasz gyapjastetvek vattázták össze, és mivel óriási gömbkoronáját belülről kezdék ki, túl későn vettük észre). Helyére megállíthatatlanul futó, csodás japán lonc kerül (Halliana fajta), melyet a pergola két oldalára futtatunk majd, amihez már lenne is két kaspónk is, de.....

Vajon hogyan lehet megállapítani egy kaspóról, hogy fagyálló -e vagy sem?

Hetekig szemeztem a képen látható szögletessel, ahogy elhaladtunk előtte munkábamenet, míg egy reggel pasi le nem fékezett a virágosboltocska előtt, és azt nem mondta vigyorogva:

"Na szállj ki!" -és fejével rábökött a kaspómra:-) Az eladó biztosított róla, hogy fagyálló, így meg is rendeltem belőle mégegyet, mert mit kezdhetnék csak egyetllenegy ilyennel??:-)

Próbaképpen beleállítottam az új, habos hortenziámat (Limelight fajta), csak úgy, cserepestül, de bármennyire remekül mutatnak együtt nem vagyok meggyőződve arról, hogy bírja majd a telet, mert ha esik az eső, rendesen felszívja a vizet......

Imádom a futó növényeket, és amióta elkészült a végleges fakerítésünk, már semmi sem állhat az utamba, és tele fogom ültetni a kerítés tövét futkosókkal. Vettem már borostyánt, méregzöldet és goldheart fajtát, meg vadszőlőt, futórózsát, és szeretnék még lilaakácot is zsákmányolni.

Ma érkezett még dérbabér bokor, ami nekem eddig mindig elfagyott, de most reménykedem, hogy megmarad, valamint japán babérsomból kettő is (itthon vettem észre, hogy  "nőivarú" van ráírva mindkettőre, ami talán azt jelenti, hogy vehetek belőle egy pasitípusút is???)

A nap már narancsvörösen lefelé igyekezett az égről, mikor kedvesem úgy döntött, hogy nem szomorítjuk a belépőket a fácskára nevelt, elpusztult tuja látványával, és a garázsból megjelent egy fűrésszel, amivel lefejezte az elszáradt növényeket..... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr32167170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása