Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Padon

2007.09.13. 11:31 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Merengősen, borongósan üldögélnék most egy padon, egyedül, kicsit dideregve.

Fekete kosztüm, fekete blúz, fekete cipő és táska. Vékony fekete kendő a karomon, amely egyszerre átölel és menedéket nyújt.

"Úgy nézel ki, mint egy varjú, mi ez a gyász, temetésre mész, hahaha!!??" Igen-válaszolom csendben, amitől zavarbahozom a kérdezőt, pedig nem volt szándékomban. Elnézést kér, ő sem akarta, csak vicc volt, nem azért mondta, nem tudta, ne haragudjak.

Nehéz megtalálni a megfelelő viselkedést, a stílust, meglátni, hogy mivel enyhíthetünk a gyászoló fájdalmán, miről illik beszélgetni, lehet -e kérdezni, milyen kérdés az ilyenkor, hogy jól van -e, egyáltalán jólesik -e neki a társaságunk, vagy fújjunk visszavonulót? Mutathatom -e a könnyeimet előtte, vagy titkoljam el, legyek erős, igyekezzek feldobni, vagy üljek csendesen.....

Tati édesapját temetjük ma, akit oly sokáig gyötört a betegsége. Kislányként láttam őt utoljára, mosolygósnak, nagypapásnak, viccesnek és kedvesnek. Én így emlékzem rá.

Mikor meghalt, a nagynéném felhívott, és kérte, beszéljek Tatival, mert fontos vagyok neki. Kérdeztem, nem baj -e, ha sírni fogok, Ő pedig dolgozik, és nem tudja viszafolytani az érzelmeit. Nem baj. Felhívtam. Sírtam. Ő hallgatott és megköszönte. Tudja, hogy szeretem, de azért mondtam.

Fontos, hogy a nagybátyám mögött álljunk, Vele legyünk a szomorúságában. A családja. Őszintén, feketében, együtt.

Mi mást adhatnék ma Neki, csak egy szívbőljövő, hatalmas, együttérző ölelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr38164376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása