Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Papakicsilánya

2007.08.23. 12:15 | piroskaesfarkas | 7 komment

Ha le kéne rajzolnom a gyerekkoromat egy darabka papirra, biztosan színes festékeket használnék, nagy mosolygós arcokat pingálnék rá, fákat, madarkat, meg nagy napocskát a sarokba. Igazán szép kép lenne. Ugyan én még nem zártam le teljesen ezt a korszakomat, talán majd akkor, ha anyává érek:-)

Annyira jó dolog a mamám ölébe feküdni, mesélni, megosztani vele kis titkokat, miközben Ő simogatja a hajamat, s jókat kacagni együtt, mint copfos koromban. Ugyanilyen boldogságos apu nyaka köré fonni a karomat, és lógni rajta, aki úgy megszorongat, szinte összeroppantja a csontjaimat (pedig azért van rajtam húsgombóc:-).  Persze nem mindig látom olyan szép kéknek az eget, mint régen, számos viharfelhő habosodott mrá felénk, de ezek a pillanatok mindig napsütésesek, amikor eszembe sem jutnak a viharok:-) 

Hétvégén úgy alakult, hogy pasi nem tudott velünk tartani a várba (papáját látogatta meg), az ünnepi rendezvényre, ahová egyébként már hagyományosan, évek óta Anyi és én kettesben megyünk, és kosarakkal, kerámiákkal megrakva érkezünk haza (na meg kürtöskalácsokkal, amivel kötelezően kedveskednünk kell a férfi tagoknak). Így aztán hármasban voltunk, és megmutattunk mindent Joepapának, aki meg még sosem látta a mesterségesrendezvényt, és úgy döntött, elkísér minket.

Felsétáltunk a hosszú lépcsőn a várba, kavarogtunk a sok turiszt között, és mi is egészen annak éreztük magunkat, ahogy fotóztam, sétáltunk, majd végül beültünk ill. kiültünk egy nagy cukrászdaKVzó teraszára, ahol egyetlen magyarral sem találkoztunk. Olyan lassan jött a pincér, hogy Joepapa büntiből elvette az előttünk tornyosuló használt poharasszalvétás tálcáról az előzőek által otthagyott hetvenforintos borravalót, anyu legnagyobb megbotránkozására, és felajánlotta nekem, esküvői hozzájárulásként:-) Nem mintha megkérték volna a kezemet, csak éppen erről beszélgettünk. Nem is gondoltam, hogy aput izgatja az esküvőnk, így tizenötévnyi szerelmiburjánzásunk után, pedigde, és rá is kérdezett a terveinkre, kihasználva pasi távollétét.

Szívesen vennének egy nagy esküvőt, hatalmas bulizást, és finoman rákérdeztek, hogy ha mégis tengerpartos, különleges verziót választunk az egybekelésre, vajon elkísérhetnek -e minket oda is, mert ha igen (papa azt modja, nagyon bánná, ha ki kéne hagynia a lánya esküvőjét, meg azt is, hogy pasit saját fiukként szeretik), akkor megmondhatnánk a várható időpontját, hogy gyűjteni tudjanak az utiköltségre. Felemelt ujjal hozzátette, hogy biztos benne, pasi úgyis felkeresi Őt, az Apát, ha komolyak a szándékai:-)))) A kis hagyományörzősjoepapa:-)

Később belevetettük magunkat a forgatagba, Anyi külön kérésére vettünk törökmézet, melybe beleharapva majdnem otthagyta a fogát, meg kókuszosvalamit, ami meg apu kedvence és kislánykoromban, mikor jött értem a suliba, mindig betértünk a mézeskuckóba, ahol papirzacskóba mérték ki nekünk, és minden bódénál le kellett állni, mert amire csak ránéztem, Joepapa már meg akarta venni nekem, így egy idő után egymás fülébe súgdolózva lelkesedtünk anyuval.

Apu olyan volt, mint egy nagyranőtt kiskölyök: mindenhol legyökerezett, tátott szájjal figyelte a kovácsmester, az összes portékát megcsodálta, külön figyelmet szentelt a kulacsoknak (amiből egy különlegesen szép példányra tett szert) és boroshordóknak, kóstolt padlizsánkrémet, sajtokat, bort, és mindent kipróbált, amit csak lehetett, és mindenkivel pacsizott és váltott pár kedves szót a mesterekkel is.

Heves tiltakozásom ellenére vett nekem hét darab gyönyörű, régi borospoharat, vastag üvegből, formás talpazattal, fafaragó bácsival csináltatott nekünk házszámot a kerítésünkre, szerzett két faragott sétabotot, anyunak egy mókás kerámia szobrot, magának egy éppen akkor készült szerencsepatkót, beszédbeelegyedett egy fehérbajszos faragóval, akitől már szóban megrendelte az unokája díszes bölcsőjét (úgy látszik, aznap igen jövőbelátó volt az esküvőmet és a gyerekemet illetően:-), és alig tudtuk elrángatni a kovácsolt vasszögektől, amiből szintén akart hármat venni, csakúgy, mert majd jólesz valamire....(???). 

Évek óta felkeresem azt a kőfaragót, ahol szebbnél szebb, varázslatos alkotásokat lehet megcsodálni, és ahol Joepapától kaptam egy csodaszarvasos és egy kisebb, pávás madáritatót!!!! Annyira nagyon szép!!! Mivel elég nehéz darabokról van szó, nem tudtuk elhozni, és a mester is ragaszkodott hozzá, hogy személyesen szállítsa le a végleges helyére, hogy lássa, jó helyen lesznek (talán jövő héten érkeznek).

Boldog voltam, ahogy menten közöttük, vállukat átkarolva, sugárzó arccal, gondtalanul, újra papakicsilányaként. Élveztem, ahogy a ládafestő azt mondja apunak, rám bökve, hogy a "kislányának adom ajándékba".

Vannak pillanatok, életszeletkék, amikor megállítanám az időt, mert pont úgy jó, ahogy akkor van, s ugyanolyan érzésekkel, kapcsolalkuszasággal, hangulattal akarom élni tovább az életet, ahogy akkor érzek. Kapaszkodnék a pillanatokban, hogy ne tűnjenek tova, sose legyen rosszabb, el ne veszítsek valamit, valakit, akit szeretek.

Jó lenne mindig olyan kéknek látni az eget, ahogy ott, akkor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr89146646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piroska 2007.08.23. 14:31:49

Mennyire furcsa, hogy ha ránézek erre a képre, az apu ott kb. annyi idős lehet, mint most az Öcskösöm, aki meg szakasztott ugyanúgy néz ki. Mintha ő ülne ott mögöttem.........
Meg még az is eszembejutott, hogy a képen apuék fiatalabbak, mint most én, és nekem meg még nincsen is gyerekkezdeményem sem.....

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.08.23. 23:34:26

Ó, padlizsánkrém. Az aztán a finom csemege. Paradikusszal. Nyamm! :9 (És úúúgy élvezem, h nem nagyon ismerik a magyarországiak, és miután megkostólják, ugyanolyan megszállottjai lesznek, mint én! :D )

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.08.24. 11:00:29

Pirosom, nagyon egy helyesek vagytok.
És milyen jó kis trapcsigatyója volt a papádnak!:))

Piroska 2007.08.24. 11:20:08

Én is imádom!!!!

Piroska 2007.08.24. 11:25:01

Na és a pecsétgyűrűjét is emeljük ki!:-))
Vajon mindenki ilyen szépnek látja a szüleit a régi fotókon????
:-)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.08.24. 13:26:37

Azt nem látom.
Szépek is, és a kis copfos se kutya :)))

Piroska 2007.08.24. 14:49:18

Jaj, persze, hogy nem, mert ez lekicsinyített kép, csak az eredetiben szúrja ki a szemem....

Köszönöm, most, hogy így kierőszakoltam:-)))
süti beállítások módosítása