Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Libabőröztetőkészülék

2007.07.02. 17:15 | piroskaesfarkas | 3 komment

Reméltem, hogy jóval kevésbé lesz böszme a belső egysége, a külső dobozt meg sikerül a lehető legkevésbé feltűnő helyre eldugni, de persze, hogy nem így lett....

Ha jönnek a mínuszok, sír a szánk, panaszkodunk a fűtötestekre, hogy nem csinálnak elég meleget, kevés a forró tea, és már megint fogvacogtatós hidegekkel rémisztget az időjós, és régebben sosem voltak ekkoar hidegek.......

Akkor melegednénk.

Most meg, jajgatunk, hogy nem bírunk aludni a kánikulától, szőrnyülködünk, ha harminc fölé kúszik a hőmérő, és panaszkodunk, mert már a benzinkútnál is elfogyott a jégkocka, otthon meg az a gaz, aki utoljára kiürítette, nem töltötte fel vízzel a jégcsinálót. Számolgatjuk a hátunkon végigszánkázó izzadságcseppeket, kortyoljuk a mélyhűtőben lefagyasztott ásványvizet, és rimánkodunk, hogy jöjjön már az enyhülés.

Most meg fagyoskodni akarunk.

Na persze pont így sipákolok én is, sosesemmisejó.

 

Amikor építkeztünk, javasolták, hogy jóelőre kalkuláljunk légkondival, meg redőnybeépítéssel, de könnyen beszélnek, amikor örültünk, hogy kipréseltük a házat és elkezdtük törleszteni a gigantikus hitelt, és csak a legbiztonságosabbnak ítélt riasztót csöveztettük be, mert anélkül tényleg nem tudnék nyugovóratérni. Persze, tervezek még spalettákat az ablakokra, de addig még jó sok prezentációt kell ledarálnom, hogy beleférjen a keretbe.

A légkondival meg úgy voltunk, hogy eszi az áramot, nem is túl egészséges, túl nagy, nem illik a kopott gerendák és szurágta bútoraink közé, és míg én már majdnem beadtam a derekamat, és beszereztem volna egy készüléket, addig pasi keményen tartotta magát.

Egészen mostanáig. Nem tudom, hogy én zsaroltam -e valamivel, vagy hatottam rá női huncut mesterkedéseimmel (szeretném ezt hinni), mindenesetre zöldet kaptam, és a múlt héten felkerült a falra a melegelűző készülékünk. Az is lehet, hogy pasi sem bírt már a saját levében aszalódni éjjelente, mert az emeleten elviselhetetlen a hőség, és ablakot sem lehet nyitni a risztó miatt (kivéve az egyik erkélyt, a rómeósat, de ott meg éjjel kimennek a kutyák és lepotyognak, amíg nem rakatunk fel még egy pántot...), és az elalvás előtti lábösszeérintés alkalmával sosem tudtuk eldönteni, hogy ki ragad jobban a melegtől (tuti, hogy ő, de mindegy).

Nem azt hozták, amit megrendeltünk, mivel kifogytak abból a típusból, és persze hogy nem tudták oda felfúrni a kinti feltűnőbbmárnemlehetne egységet, ahová megbeszéltük a felmérésnél, de sebaj!!!!

Tegnap volt az első nap, hogy beüzemeltük, mert eddig nem volt kibírhatatlan meleg, és hiába vártuk a harminc fokokat, csak lehűlt a levegő, mire aludni mentünk. De a tegnap délutáni alvást már távirányítóval a kezünkben indítottuk: pjúúúú, pjúúúúú, és kellemes klímában durmolhattunk.....

Jó ám ez a libabőröztetőkészülék!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr10110165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piroska 2007.07.06. 16:47:10

Na persze, hogy amióta felszereltettük, jeges szelek fújnak.....

anyámlánya 2007.07.06. 21:45:30

Piros!

hol itt a gond?

" valami nagy-nagy tüzet kéne rakni " a kandallóba, s hajszárítót, sütőt, sparlheltet beizzítani, ajtót-ablakot bezárni, s flanel pizsiben gyapjútakaró alá bevackolni, s máris haszna van a klimatikának!
:-))

Piroska 2007.07.07. 08:01:44

Legalább takaékoskodunk:-)))) Jön még ránk kánikula!
:-)
De nem rossz ötlet!!!
süti beállítások módosítása