Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lilamennybemenetel

2007.06.28. 14:18 | piroskaesfarkas | 8 komment

Hömpölygő lila gömböcök, megannyi halványkék pillangó, bódító illatfelhő, és egy szalmakalapos, fehérleninges lány, aki össze-vissza rohangászik a levendula bokrok között, és legszívesebben az egészet magáhozölelné, hazavinné mind.....Na ez voltam én.

Múlt szombatra tihanyi kirándulást szerveztem öcséimnek (melyből egy "sima" és egy "unoka" van nekem) és nőiknek, és persze nélkülözhetetlen főszervezőként ott virultam én is pasi oldalán. Az időzítés oka a helyi Levendula Fesztivál volt, melyre nagy lelkesedéssel készültem, és arra számítottam, hogy lesz ott megannyi kézműves, tömérdek levendulás csoda, szédítő illatár, de csalódnom kellett. Eleve nehezen találtuk meg, mert se egy kiírás, se egy fából összetákolt, kopott tábla (helyi iskolások által rápngált levendulákkal díszített, vagy hasonló, nullaforintos ötlettel megvalósítható) nem hirdette, hogy mégis hol keressük.

Mikor egy útbaigazító bácsi rábökött a belső tó partjára, "ahun van, ni", még biztos voltam benne -és ezzel nyugtattam családom tagjait, kiknek szemöldöke hajtövük felé csusszant felfele-, hogy az a kis csoportosulás (a kb. öt kis asztalkával, és egy mikrofonba rikoltozó nővel a fűben, aki egyfolytában egy porchehungáriásskodát reklámozott, mint fő szponzort) biztosan nem az, amire mi igyekszünk, tuti csak az előhírnöke a gigantikus, romantikus levendula hajcihőnek, amire én lerángattam őket...Pedig de, az volt.

Két bográcsban folyt a "nagy" paprikáskrumplifőzőverseny, és az öt kirakodóból egy helyen egy néni árult csokrokat, egy másik standon szappanokat és olajokat, majd a nemzeti parknak volt még egy széke, és kb. ennyi.....Így aztán pasi vett két levendulás szappant meg masszírozós olajat, én meg Anyinak egy kis kerámia cukortartót, és elhagytuk a terepet....

A tihanyi nézelődést az elmaradhatatlan balaton parti hekkezéssel kezdtük, majd bebarangoltuk a szűk utcácskákat, felsétáltunk az apátsághoz, megnéztük a kiállításait, megcsodáltuk a panorámát, és egy nagy bográcsos halászlevezéssel zártunk, egy pazar kilátással bíró étterem teraszán.

Hazafelé megálltunk a levendulamezőnél, ahol a fesztivál miatt megengedték, hogy mindenki szedjen egy csokorravalót, így mi csajok kirajzottunk, és szaladgáltunk egyik bokorról a másikra, bebódulva az virágok erős illatától, és addig gyűjtöttem a szálakat, míg akkora köteg lett a kezemben, hogy már nem bírtam összefogni, és a tépéstől vízhólyagok jelentek meg az ujjaimon.....De cseppet sem bántam!!!! Ilyen lehet a mennyország...

Újabb csokrok és illatpárnák kaptak helyet a házban és kertben, a kandalló oldalán, a konyhai elszívó gerendáján, a kopott tálalón, az öreg fiókos kihúzóin, az éjjeli szekrény tetején kis zsákocskákban, a fürdőszobában, a..................... 

;

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr11107692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.06.28. 21:15:34

Egyszer eltévedtem Tihanyban és föl-le cardióztam a hegyen, mire kikecmeregtem azokból a kis kacskaringós utcákból.
Viszont a művházban olyan finom volt a zsíros kenyér! :-)
Meg egy utcabálon is voltam pár éve Tihanyban, ahol is szemtanúja voltam egy szaftos féltékenységi drámának. A pasi el kellett, hogy bújjon egy autó mögé, nehogy kiporolja az asszony. :-))

(Nem felejtettem ám el a tortareceptet, csak egyelőre nem találom...)

Piroska 2007.06.29. 00:47:50

Mondhatnám, hogy éppen most akartam körtetortát sütni, de nagyon messze állna a valóságtól:-)))

Amilyen kicsi alapterületű ez a Tihany, olyan csalafinta az ugyanolyan házikókkal és kanyargó, szűk utcákkal..

Cserke 2007.06.30. 07:32:03

Piros, hogy milyen nagyon ügyes vagy ezekkel a kép-meg zenebeszúrkodásokkal (is) !!!
Tökállat!!

Piroska 2007.06.30. 08:53:51

Szia Cserkókám!!! Köszi!
Királyzsír, mi, he???:-))))

zsuzska 2007.07.02. 08:18:53

fehérdobozos hekk?
meg halászlé is?
énisénis!

Piroska 2007.07.02. 09:05:01

Zsuzska!
ÁÁÁÁ, sajnos ezek nincsenek a fehérdobozosomban...Tegnap is csak néztem, ahogy egy csárdában pasi szájában eltűnik a kemencében sütött töltöttkáposzta, mamáméban valami pörkölt.....Majd pasi ráküldött két diós-meggyes palacsintát, csokiöntettel és vaníliafagyival....
Én meg ittam jó sok vizet....Otthon meg megettem a fehérdobozosomat (cukkinis árpagyöngye, meg valami husi).:-)))

zsuzska 2007.07.02. 18:54:11

még szerencse, hogy van a családban valakiben tartás. Én rávetném magam az árpagyöngyre üstöllést, még félre is löknélek! Még jó, hogy a te családod tudja, hogy mivel tartozik neked, és bevállalják az egészségtelen csokiöntetet. Vaniliafagyival.

Piroska 2007.07.02. 20:15:42

Zsuzska Drága! Nem kellene lökdösődnöd, szívesen látnálak fél fehérdobozos árpagyöngyös cukkinis aliglátható husira!.-)))
Nagyon szép tőlük meg ez az önfeláldozás.....:-)
Láttad volna azt a szörnyű palacsintacsodát!!! Persze lefotóztam, valami azért nekem is jár...
:-)
Az "üstöllést" nagyon tetszik!!!
süti beállítások módosítása