Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Komisz

2007.01.10. 19:12 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Egy regényben olvastam a főszereplőnő fejfájás-kategóriáit, amit kibővítve azóta is alkalmazok, és a környezetem rögtön tudja, hogy mire lehet számítani velem és a fejemmel kapcsolatban:-), tehát egyfajta használati utasítás hozzám, fejfájás esetére. Ezennel bemutatom a kategóriákat: enyhe, közepes, komisz, és az én külön fejleszelétsem: extra komisz.

Enyhét általában kiheverem napközben, egy nagy kávéval, vagy egy jeges kólával, vagy egyszerűen elmúlik. Általában mindegyik típus a homlokom jobb oldalán érezteti hatását a legjobban, ill. a szemöldökök körül.
Közepes már makacsabb fajta, és ahogy a többiek, legtöbbször koradélután érkezik, és általában 1-2 gyógyszerrel elüldözhető.
Ha a komisz rám talál, már nem olyan egyszerű megszabadulni tőle, mint az előző kettőtől. Sajnos a gyógyszerekkel sem enyhül, és a lehető leghamarabb vonulok el aludni sötétbe, hidegbe. Idegesítenek a szagok, a hangok, szóval hisztis vagyok, és bár eszem a gyógyszereket, nem javul a helyzet. Családom már tudja, hogy ilyenkor maszírozni kell a homlokomat, és én magam is nyomkodom mindennel, ami csak a kezmebe kerül, mint pl. tv távirányító, toll, vagy a párom csontos öklére nyomom a buckosomat elalvás előtt, és ezektől másnap úgy fáj a homlokom, mintha megvertek volna, de szerencsére nem lilul be:-)
Extra komisz még jó, hogy csak kb. félévente, de van, hogy évente jön el, és az, valami rettenet.......A Spektrumon láttam egy filmet, ahol fejfájások okait kutatták, és súlyos migrénesekkel készítettek riportot, akik közül sokan nagyon rémisztő dolgokról számoltak be, én pedig bólogattam, és tudtam, miről beszélnek, bár az ő extra komiszaik sűrűbbek, hosszabbak és súlyosabbak is lehettek mint az enyéim. Volt olyan fazon, aki a fejfájást már annyira nem bírta, hogy a rohamok idején előfordult, hogy belefúrt egy tollat vagy egy villát a fejébe, úgy, hogy utána össze kellett varrni a fejét.
Az extra komisz olyan hányingerrel és fejfájással jár, hogy le sem tudom írni, és nem is vagyok önmagam, mikor elkap ez a migrénes rettenet. Koradélután indul, akárcsak a többi, és nem lehet tudni, hogy ez mos extra lesz, csak estére, mikor már semmilyen gyógyszer, maszírozás, sötét, szóval egyáltalán semmi sem segít. Volt olyan, hogy éjjel a fejemet vertem a falba, szó szerint, és bőgtem, hogy segítsen már valaki, és éreztem már azt is, hogy kivetem magam az erkélyen (ez volt az egyetlen eset, amikor a párom kihívta az ügyeletet, és kaptam valami ampullás izét, ami kiütött). És ami még lényeges, hogy az extrához társul hányinger, marha erős, majd róka koma éjfél körül, és mindig háromszor, és akkor, mintha elvágták volna, mintha egy erős boxkesztyű kiütött volna, lezúgok az ágyra, és gombnyomásra elalszom. Reggel aztán úgy ébredek, mintha kipakolták volna az agyamat, és üres kong a fejem....
Ami megnyugtató, hogy már másfél éve nem jelentkezett extra formájában.

Mivel a Mamámék beszámolója alapján kb. 6 éves koromban kezdődtek az extra komiszok, rengeteg dokihoz cipeltek már, és később én is kerestem a megoldást fejfájás ambulancián, ahol hosszú oldalakon keresztül arrol faggattak, hogy milyen színű a fejfájásom, milyen a formája, miket eszem, vezettem naplót, jártam rendszeresen vérvételre, de semmi. Úgyhogy, kb. 10 éve nem kutatom az okát, megtanultam kezelni.

Aki nem fejfájós, az nehezen érti meg, hogy mit lehet erről ennyit beszélni, de aki ennyire küzd a migrénnel, azzal hosszasan lehet elemezni, hogy kié milyen, és ki mit használ.

Az egész fejfájós dolog arról jutott eszembe, hogy a páromtól ma kaptam egy kis csomagot, tele quarelinnel és algopyrinnel, mert állítólag vényköteles lesz, és ahogy ismerem magam, inkább áttérek más gyógyszerekre, minthogy orvoshoz menjek receptért:-) De arra próbálok odafigyelni, hogy mindig mindenhol legyen nálam valami bogyó, mert ha időben elkapom, akkor sokszor nem lesz komisz a fejfájásból, megmarad közepesnek. Ami azt jelenti, hogy van olyan hét, hogy megeszem egy egész szelvényt, de van olyan is, amikor egy hónap alatt fogy el ugyanennyi.

Tudom, hogy nagyon sokat szenvednek a migréntől, és kevesen tudják megfejteni az eredetét.
Szeretnék találni valami gyógynövényes bogyót, és ráállni arra, mivel ha babát vállalunk, akkor ezeket a mostani gyógyszereket biztosan el kell hagynom.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr8027576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: emagrecer antes e depois 2018.04.09. 07:53:26

Teljesen irreleváns, de kéne 6,72 milliárd. Melyik kasszához álljak, Lázár úr? - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása