Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kevés a levegő

2006.12.11. 11:36 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Nyugtalanító arra ébredni, hogy megint nem jön álom a szemére, kedkeny szemmel böködi a távirányítót, az óra pedig még csak közel sem jár a felkeléshez. Félálomban mérlegeltem, hogy vajon kigyűrjem a fejemet a párnámból, és rászóljak, hogy aludjon már, kockáztatva azt, hogy utána én sem tudok elaludni, vagy hagyjam már békén, mert úgyis hiába szólok neki, attól még nem tud aludni. Az előbbit választottam, és valóban, elsőre hiába szóltam, de harmadszorra elég sikeres beszólásom lehetett, mert lekapcsolta a tv-t, bevackolódott mellém, és elaludt.

Én nehezebben aludtam vissza, mert a kutyák általában az én testem melegét keresik, és rajtam alszanak el, így lefogják a takarómat, és ha forgolódni szeretnék, akkor a paplanom nem jön velem.

Ilyenkor, mint egy csőben, vagy inkább egy ötujjas kesztyűben úgy fordulok meg, hogy keresnem kell egy menetet a lábaimnak, ahol éppen nincs az ágyhoz szorítva a takaróm a blökik miatt. Ha nyűgösebb vagyok ezekrét a kötött fészkelődésekért, akkor mindig elhatározom, hogy megreformálom a szőrtündérek esti elhelyezkedését, de ez hamar elmúlik, és még odáig sem jutottam soha, hogy leküldjem őket az ágyról. Sokan nem tudják elképzelni, hogy beengedjék a kutyájukat az ágyba, de ez nálunk sosem volt kérdés. Ill., mikor a házba költöztünk, akkor elhatároztuk, hogy na majd akkor, ha új házban lakunk, új szabályok lépnek életbe, a kutyák nem jöhetnek fel a franciaágyra, de nem sikerült még elkezdeni sem. Mert nagyon, de nagyon jó dolog ez a fészek, vagy alom-érzés! És rendszere van, amit imádok! Amikor a kutyák látják, hogy lefekvéshez készülődünk, akkor ők is várják már az összebújást, főleg Alfi, aki a lépcső alján forog örömében, hogy végre lefekszünk, és nem változtatunk pozíciót jó sokáig. MInden este megvárja, amíg én bebújok a takaróm alá, addig bambán néz az ágy végében, és ha befészkeltem magam, akkor jön, és a hasamhoz kifliződik, és egy nagyot sóhajt. Úgy látom, hogy ez valamiért nagyon fontos neki, hogy minden napja ezzel záruljon, és nekem is ugyanolyan fontos része lett az estéimnek, és egyszer, mikor megműtötték (történetesen a zacsijait kellett levenni pár hónapja, egy daganat miatt), és napokig elbújt az ágy alá, és nem bújt mellém, nagyon szenvedtem, hiányzott. Nem szokott ott maradni, csak egy kicsit, amíg simizem, ő meg hízelkedik, és mikor már majdnem elalszunk, akkor lemegy. Füge a lábamon alszik, ill. tulajdonképpen a fenekemen, és Bendegúz az, aki inkább a párom oldalába fúródik, de olyan is van, hogy ő is a lábamnál blokkolja a paplant.

Egy időben dupla paplannal aludtunk, a kétszemélyessel, amiben olyan jól lehet a másik mellé kiflibe kunkorodni, anélkül, hogy a takaró közöttünk lenne összegyurmázva, de amikor hidegebb van, nem túl jó ötlet, mert ha a kutyák a közepére fekszenek, mi kilógunk az ágy két oldalánál......

A forgolódós, késő estig TV-zős éjjel után a párom még mindig nem volt túl jól, és torok szorításra és rosszullétre panaszkodott. Munkába menet meg méginkább szarul lett, annyira, hogy hirtelen fulladozni kezdett, és azt mondta, hogy nem kap levegőt. Én bepánikoltam, és asszem Ő is, de egyikünk sem akarta a másiknak mutatni, ő büszkeségből, én meg azért, hogy ne pánikoljon jobban be attól, hogy én is megijedtem. Úgyhogy gyorsan bementünk a Kúvölgyi kórházba, ahová először engem nem engedett be, hogy várjam meg a kocsiba, és hiába mondtam, hogy menni akarok, egyszerűen tiltakozott, és így kint ragadtam. Aztán egy idő után kijött, hogy sokan vannak, és inkább nem várja meg a sort: szerintem megy egyszerűen Nyúl Géza. Úgyhogy hiába tiltakozott -később a kérdezősködésemre elárulta, hogy kínos neki, hogy szarul ven, előttem????!-, bementünk, és irány a gégészet. Szerencsére a torkán nem találtak semmit, de a pajzsmirigyét és a szívét is ki kell vizsgáltatnia, ill. sajnos régóta nagyon magas a vérnyomása, és gyógyszert is szed rá.

Érdekes, hogy aki ismeri, nem gondolná, hogy a párom magas vérnyomással küszködik, mert nála nyugodtabb emberrel nem nagyon lehet találkozni. Én meg pont ebből vezetem le az összes baját, mivel nem jön ki belőle, ami nyomasztja, úgy mint pl. nálam a bőgés, vagy a papámnál az ordítozás, vagy ilyesmi. Ő inkább járkál ide-oda, csöndben van, és emészti magát. Azt gyanítom, hogy ez a mai dolog is pánikroham szerű lehet, és inkább lelki eredetű lesz, mint valami komoly szervi baj, főleg azért, mert napok óta mondja, hogy olyan feszült, hogy majdnem szétrobban.

A recepciós kolléganőmet végre kiengedték a kórházból, de idén már nem jön dolgozni. Januárban lesz 3 hónapos a pocakja, és talán akkor már könnyebben viseli a terhességét. A szomszéd Andiék meg szombaton először vitték ki a kertbe a pici babájukat, akit elvileg csak karácsonyra vártak, de nagyon korán jött, és így már 4. hetes, és nagyon édes, és szerencsére minden rendben van vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5222037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása