Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mikor kezdődik a Karácsony?

2006.12.05. 17:31 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Már szeptember elején elkezdem sajnálni, hogy elmúlt a nyár, és fogalmam sincs hogy tavaly ősszel vajon milyen ruhákban járhattam, mert nem találok semmit, ami nem nyári, és egy kicsit is melegebb cucc???!!!

Aztán arra gondolok, hogy ideje levadászni a dísztököket, amelyekből majd lámpást faraghatunk, majd pedig jön az izgalmas karácsonyi készülődés.

Próbálom a páromat is tuningolni, amikor jajgat, hogy mindjárt hideg lesz, és hamar sötétedik, reggel sötétben viszi a kutyákat sétálni.... Akkor én -bár ugyanúgy tartok a felsoroltaktól (kivéve a kutyasétáltatást, mert ugye pasi engem ilyenkor nem kelt fel, kiviszi a szőrtündéreket, és mikor visszajöttek, felébreszt, vagy mielőtt leindulnak, ad egy nagy puszit, és hagyja, hogy kényelmesen nyújtózkodjak az ágyban, megvárjam, míg világosodik)- előhozom a hihetetlen ötleteimet:-)), mint:

"Na de gondolj arra, hogy jön a forró teák időszaka, amikor majd elmegyünk a jó kis teaboltokba, ahol egyébként is milyen finom illatok vannak, milyen jó is nagyokat szippantani az aromás ízekből, beszerzünk egy csomó gyümölcsteát, amihez veszünk a szomszéd lány papájától házi mézet, ízesített barnacukrot, majd nagyokat teázgatunk!!!! "

Ha valahol találok szép bögrét vagy kannát(pl. levendulásat, mert minden jöhet, ami levendulás), akkor bezsákmányolom, mert olyan jó új fülesbögréből szürcsölni! Veszünk még forrócsokikat, meg kávéporokat, meg van tejhabosítónk, meg tejszínhab, és iszunk fincsi kakaót!!!! De jó is lesz!

Hamarosan jön a sütőtök szezon, és amikor sül, olyan fincsi illat járja át a házat!  Különös hangulata van, amikor nekiállunk almát sütni a kis kerámiacsodában, sok fahéjjal és barnacukorral, és ahogy sül, mennyi illat lengi be a házikónkat!!!! Mire leég alatta a kis teamécses, kész a sültalma, ami így kb. 3-4 órán át süldögél és árasztja a bódító illatát.hm, de jó is az.

Ott vannak a hihetetlen színben pompázó, gyönyörű őszi falevelek!! Most aztán különösen szép, hosszú ősz volt, kiélvezhettük a levelek árnyalatváltozásait is. Mivel még csak 1 éve lakunk a házban, és a kert is csak alakulgat, bőven van hely az új bokroknak, fáknak -bár ugye most ültettünk kilenc fát!!, és lehet válogatni, hogy hova milyen színű levélruha kerüljön! Vettünk cserszömörcét, kétfélét, egy sötétbordót és egy pirosban pompázót, ugye belátható, hogy nem lehetett otthagyni a szárnyas kecskerágót sem, aminek csodaszép élénkpiros koronája van (ill. volt a kertészetben, mert mire hazacibáltuk a kocsiban, majd utána végighúztuk a kertben, már le is hullot, úgyhogy most olyan, mint egy virgács), aztán most szereztem egy hasonló színű tölgylevelű hortenziát is, ami még ültetésre vár.

Így aztán nálunk már a töklámpások elfonnyadása után megkezdődik a karácsonyi készülődés. Nem vagyok vallásos, és a párom sem, de az ünnepeket nagyon szeretjük méltó módon megtartani, nagyfeneket keríteni mindegyiknek. Jobb hosszabban, a sok aprósággal és készülődéssel megélni, átélni.

Persze jobban örülnék, ha több időnk lenne a mindenfélekedvességek beszerzésére, és nem úgy venném meg az adventi naptárt sem, hogy telefonálgatok napközben a mobilomról a virágboltoknak, majd megkérem őket, hogy írják le, hogy hogyan is néz ki a náluk kapható zoknis, csizmás, vagy éppen hóemberes-fiókos adventi számlálós, hanem csak sétálgatnék a belvárosban, benézegetnék a boltokba, éppen megtetszik egy, akkor meg is veszem. Sajnos a karácsonyi ajándékokra is pontos listát írtam, és célirányosan mentünk múlt szombaton beszerezni azokat, amelyeket már letelefonáltam, megnéztem a neten, stb. Ritka pillanat volt, amikor a múlthéten ebédidőben bementem egy közeli kisboltba csomagolópapirért, és találtam egy helyes kis tékát, amit megvettem a mamámnak, egyszerűen azért, mert szép volt. Jó érzés volt!!!

Ilyenkor jó előre veszünk egy csomó szaloncukrot (főleg zseléset, amit pasi szeret, ill. még azért is jó, mert piros, és az utóbbi években a karácsony színe nálunk piros), amit egy nagy kosárban tartunk az asztalon, meg lesz egy másik kosár tele bontatlan mogyoróval és dióval, és egy nagy tál tele szárított gyümölccsel. Elővettem a karácsonyi díszeket tartalmazó dobozokat, és kiválogattam, amit idén használunk. Angyalkák kerültek minden ajtó és ablak kilincsre, szekrény gombokra, a polcról fa télapó lógatja a lábát, és kitettem a sok-sok mécsestartót, amit hosszú évek alatt gyűjtöttünk össze.

A kolléganőm mondta, mikor valamelyik nap arról beszéltünk, hogy a recepciós K kolléganőnk terhes lett, és milyen rosszul van (sajnos hétfőn még kórházba is bevitték, infúzión van szegénykém), hogy szerinte a terhesség az elején "nagy szám", aztán természetes lesz, nem foglalkoztat minden percben. Erre én azt mondom, hogy attól függ, hogyan éled meg, mint pl. a Karácsony. Lehet várni és koncentrálni a 24.-re (persze ajándékot keresni, főzni, stb.), és lehet már 2 hónappal előtte lázban égni, készülődni, együtt, a családdal.

Pontosan ezt gondolom a babavárásról is. Pl. elképzelem a Mamámat, hogy milyen boldog lesz, hogy fog zizegni, ha egyszer babát várok!!! Hát Ő nem fogja hagyni, hogy ne éljem meg minden napját úgy, hogy "nemnagyszám"! Én is ki szeretném élvezni minden egyes pillanatát, és ünnepet csinálni a 9 hónapból a családnak is.

Erről leveleztünk kedves Hencsó barátnőmmel tegnap, aki már nagyon, de nagyon vágyik az anyaságra, csak nehezebben jön el az Ő nagy pillanata. De biztos vagyok benne, hogy eljön, és tündéri babája lesz. Ezt a levelet kaptam Tőle, és megígértem neki, hogy beillesztem a mesémbe:

"olyan klassz, amit írtál. Komolyan mondom az egész napomat bearanyoztad. Tök jó volt belegondolni azokba, amiket írtál, átéltem Veled, vagyis az írásod által az egész karácsonyi készülődést. Köszönet érte.
Amiket leírtál annyira bezsongított, hogy postára menet muszáj volt beugranom a mellettünk lévő kertészetbe beszerezni néhány csecse-becsét karácsonyi díszítés gyanánt. Úgyhogy újabb összegek vándoroltak ki a zsebemből, viszont gazdagodtunk néhány olyan dologgal, aminek most nagyon örülük, hogy ujjong a lelkem értük. Szóval köszönöm emiatt is a kis beszámolódat :-).
Hasonlóképpen gondolkodom az állapotos létről, végig szeretném élvezni a teljes 9 hónapot. Meg aztán már olyan régóta vágyom rá, hogy néha attól félek, hogy biztos, hogy át fogom-e valóban érezni a jelentőségét."
 
Henikém, olyan jó, hogy Te is így gondolod! Olyan jó, ha mások is úgy gondolják, ahogy Te!!!
Jó egyet gondolni!:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7721168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása