Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rozi

2013.04.25. 09:51 | piroskaesfarkas | 1 komment

A nyúlvágya semmit sem csillapodott, pedig azt hittem, hogy csak az ovis húsvéti versek, az ünnepre való készülődés és a sok, ilyenkor megjelenő hirdetés meg fotó gerjeszti benne. De nem, továbbra is reméli, hogy kap egy nyuszit, akit szeretgethet. Ez pedig Farkas ellenállásába ütközik, amin azért nem csodálkozom, mert mostanában én félgázzal üzemelek, így sokkal több feladat hárul rá, ami azt jelenti, hogy a nyúlgondozás is az Ő vállát nyomná. Nagyikáéknál, két házzal odébb egy hároméves állagribedliscukipofa kisfiú kapott egy törpe fehér nyuszit, oroszlános fejjel, fekete karikákkal a szeme körül, majd pedig pár napja egy szuper kerti lakot vásároltak hozzá és áthívták Nünüt nyulazni. A gyerekem teljesen megvadult, visongott és ugrált, ölelgette, simogatta a nyuszit és igyekezett rávenni Apacát egy saját nyúl befogadására. Hosszúra nyúúúlt (höhö) a bevezető, de oda akartam kilyukadni, hogy mikor jöttünk el, visszaszaladt a kisfiúhoz, azt hittem, meg akarja ölelni: "Zsombi, Zsombi, mondani szeretnék Neked valamit!"......Mikor odaért, egészen közel hajolt hozzá: "Képzeld, lesz Kistesóm!....aztán visszarohant hozzám, átölelte a hasamat, rányomott egy puszit és a mutatóujjával böködni kezdte: "Még egyelőre itt van anyukám hasában!" - újságolta nagy boldogan.

Tegnap este pedig elalvás előtt kitúrta magát a takaróból, hogy felmásszon hozzám az ágyba, megpuszilja a hasamat és kis tölcsért formálva üzenjen Kisbabának: "Te vagy a legaranyosabb kistesó a világon!" -visszabújt, betakarózott és egy pillanat alatt elaludt........(mostanában annyira kifárasztja magát az itthoni kerti rohangálással, meg tegnap még játszótereztünk is, hogy alig éri a párnát a feje, már alszik is).

Kisbaba most már Rozi néven fut, némi félreértést követően. Történt ugyanis, hogy Farkas, magát csöppet sem visszafogva nevetett és poénkodott rajtam a múltheti, szombati UH-n, mikor a doktornő próbálta megtalálni Kisbabát a 4D monitoron, vagyis az arcát, mert a kicsi folyton felhúzza a lábait, de úgy, hogy csak a két combja között lehetett róla elkapni egy-egy részletet. Vagy tízszer kért meg, hogy forogjak el jobbra vagy balra, majd középre. Mivel már hatalmas a hasam, nem megy ez olyan könnyen. Farkas kifejtette, hogy a rozmárokra emlékeztetem, amikor hömpölyögnek a parton.....Hát szép:))) De valóban, én is látok hasonlatosságot a mozgásunkban, ahogy hempergőzök az asztalon. Aztán másnap hallom tőle, hogy "mi van Rozi, hogy aludtál Rozi, stb." Elfelejtve az előző napi rámaggatot rozmáros dolgot, teljesen azt hittem, hogy Kisbabát becézgeti, úgyhogy magam is így hívtam párszor, mikor kiderült, hogy Ő bizony rám gondolt, mint rozmár rövidítésére. De most már Nünü is átvette, szóval marad a Rozi becenév kistesón:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr605245972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2013.04.25. 15:22:21

Szeretem ezt a nevet és jó a keletkezéstörténete ;) Jólesz :)
süti beállítások módosítása