Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tojó

2011.05.20. 23:25 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Az állandósult micimackós szerepek mellett -amelyek már teljesen összeforrtak a saját nevekkel, tehát kb. ugyanannyiszor hívja a Papát bagolynak, Apját Tigrisnek, Nagyit Kangának, stb. mint csak úgy "simán"- naponta kapunk új karaktereket. Ezeket hirtelen felindulásból osztja le ránk, pl. "Én vagyok a kölyök macska, Apaca a kandúr, Anyaca pedig az Anyamacska, mijáúúúúú!". Ilyenkor egy ideig így is szólít minket és időnként nyávogni kell. Az apjának recsegő hangon, mert egy öreg kandúr, nekem a macska duettből kell előadnom, Ő pedig az édes kis hangján nyávog.

Ma reggel egy egész baromfiudvart keltettünk életre (volt itt már minden, de az állatokon kívül az egyik kedvencem az, amikor Ő a lány, Apa a fiú, én pedig a "lányanya", meg amikor Ő a királylány, Apa a király és pedig az Anyakirálynőke....). "Én most kiscsibe vagyok és idebújok a kakashoz olvasni a könyvemmel. Szia kakas!" - furakszik az Apjához. Öltöztetem, megölel: "Szia Tyúkanya, idenyomakodok a szárnyaid alá." - bújik be a karom alá.

Elalvás előtt, miután elmeséltem két mesét, de mindegyiket legalább háromszor (az esti olvasások mellé a kitalálós mesék is felzárkóztak, és újabban megmondja, hogy éppen mi történjen a kedvenc, általam létrehozott szereplőkkel...), még kacsáztunk egy kicsit. "Én vagyok a kiskacsa és nem találom a gácsért. Hol lehet?" - megnyugtatom, hogy a Gácsér hamarosan érkezik, éppen fogat most (dolgozik lent). Elégedetten öleli át a nyakamat, majd megsimogatja az arcomat és érzem, minjárt elalszik, s csak ennyit mond: "Szia Tojó."

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr962920384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása