Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fiúklányok

2011.05.06. 21:09 | piroskaesfarkas | 2 komment

Néhány hónappal ezelőtt -számomra meglepően korán- már előkerült ez a fiúlány téma, aztán egy időre alábbhagyott az érdeklődése. Na de most! Igyekszik minden mondatba belefűzni, vagy ha előad valamit, utána rögtön elmagyarázza vagy megismétli fiúkkal és lányokkal teletűzdelve. "A három lány felmegy aludni egy kicsit, a két fiú pedig lent marad dolgozni", "A fiú fújdogál néhány buborékot a két lánynak a konyhában", stb. Szereti besorolni a járókelőket is a két halmaz valamelyikébe (szintén meglepődöm azon, hogy bár nekem sokszor nem egyértelmű elsőre, hogy ki hova tartozik, Ő még a kissé szakállasbajszosférfias nénit is egyértelműen a lányok közé sorolja, nagy megkönnyebbülésemre, mivel mindezt igen hangosan és lelkesen teszi).

Így történt, hogy tegnap -a karomban cipeltem, mert már igen fáradt volt, én pedig siettem és a kocsi-bolt távolságot könnyebb volt csak az én lábamon megtenni-mendegéltünk az utcán, Ő a fejét tekergetve keresgélte a beazonosítható alanyokat és sorolta "Ott megy egy kislány, sárga sapkában", "az egy fiú, ásványvizet visz a kezében", "a túloldalon megy egy bácsi anya, szemüvege van, mint a Papának", stb. Velünk szemben feltűnt egy idősebb hölgy, sietősen csapkodta a magassarkúját az aszfalthoz, morcos ábrázattal közeledett felénk, mikor az én Tündérrózsám megszólalt "Ott jön egy lány kopogós cipőben..."-aztán nyilván alaposabban szemügyrevette a hölgyet és kisvártatva hozzátette- "egy öreg lány...". Azt nem is lehetett feltételezni, hogy ne hallotta volna az illető, mivel a gyerekem egyre harsányabb és a szemközti oldalon lévő zöldségesbolt éppen kint füstölgő eladója is felnyerített. De a hölgy kifejezetten jófejnek bizonyult, felnevetett Ő is és "a munkahelyemen első dolgom lesz, hogy kisminkelem magam"-mondta, sőt, még Nünüt is megcsodálta (aki egyébként még mindig be tud gubózni az idegen-, hozzá túl közel bizalmaskodó, vagy hirtelen érdeklődést felmutató emberek elől).

Az Apja nem szaladgál pucéran a lakásban, nem lógatja mindenütt magát, ugyanakkor a fürdőszobában teljesen természetesen ruha nélkül fürdik, zuhanyzik és törölközik (időnként beülnek ketten a kádba vagy zuhanyoznak Nünü pár hetes kora óta), nem takargatja magát. "Megnézem Apacát, mit csinál éppen" - mondta, aztán már pattant is a guruló zsiráfjára és bemotorozott vele a fürdőszobába. Beszélgetett az Apjával aki zuhanyozás után törölközött, s a következőket kérdezte Tőle "Apaca, az mi ott?" "Mire gondolsz Kistündér?"-kérdezte Farkas. "Az ott, a két lábad között"-válaszolta a gyerek, pontosan így. Apaca pedig a legnagyobb természetességgel nevén nevezte a dolgokat és elmagyarázta, hogy a fiúk ilyennel rendelkeznek, míg a lányok mással (mondom, erről volt már szó régebben, de nem ilyen szemléletesen). Remélem, hogy a fiúlánybesorolós játékához nem kapcsolja majd a kinekmijevan dolgot.

Folyton futkorászik a kutyák után a kertben, magyaráz nekik, utasítgatja Őket. Legtöbbször ezt hallom: "Fiúúúúúúk, ne ugassatoooook!!!!! Fiaiiiiiim, gyertek vissza hozzám gyorsan! Ja, a Fügi pedig lány, Alfi meg Benő fiúk......Két fiú meg egy lááááánykutya, gyertek ide hozzááááám!"

Nem marad el nap esti, ágybanmeseolvasás nélkül. Mindhárman imádjuk ezeket a pillanatokat. Mindig megmondja, hogy melyik mesét, könyvet szeretné és ki adja elő. Mostanában így: "Fiú! Elolvasnád a maszatjátszik könyvet légyszíves?", vagy "Nem, nem, a fiú olvassa el mégegyszer a tízkiscsibét, nem a lány!" "Höhöhöhö, a két lány hallgatja, a fiút, hogy olvassa a kisvakondot!". 

Ma pedig nagyit megkérte, hogy fújjon még szappanbuborékot a kertben, nekem: "Nagyika! Fújnál még buborékot a Lányanyának légyszíves?"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr42883390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2011.05.07. 11:23:27

hihi :) nálunk már két tábor van, "kukisták" és "puncisták" :oD

Pankababa 2011.05.07. 20:42:10

:-)
A lakóparkban ahol élünk, van egy cuki fiúcska, amikor meglát, már messziről kiabáll, hogy ott a nagy cici:-)
az egyik kisfiúnak pedig mondta a múltkor, hogy a fütyi menjen innen:D
Szóval, sose tudni:-)
de igen, meglepő, hogy milyen korán téma ez már a gyerkőcöknél, nálunk is hamar előjött, de szerintem, ha megbeszéljük a gyerekkel a dolgokat, akkor nem lesz akkora nagy szám a téma a továbbiakban, hanem elfogadja.
süti beállítások módosítása