Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szövegláda - rászállt

2011.01.27. 12:56 | piroskaesfarkas | 4 komment

Hosszúra nyúlt esti altatás. Elmeséltem egy Futrinkát meg egy Mazsolát. Kampányol egy harmadik, utolsóért "Csak azt Anya, amikor elvitték a lábtörlőjét, azt még Anya, utolsó!" (ha mégsem együtt altatjuk Nünüt, Farkassal mesékben mérjük az elalvás előtti időt: "két futrinak és egy mazsola, és már szuszogott is"). Én már szinte alszom, pedig még annyi mindent terveztem csinálni, de már egy órája jártatja azt a cukor lekonyuló száját, elálmosodom a duruzsolásától. Máskor meg alig bírom visszatartani a nevetésemet, mert ha hagyom kibuggyanni, elszabadul a hancúrozás. Alvást tettetek.

Fülelek, ahogy szoktam, mikor hirtelen elvágják a mondókáját és csönd lesz. Talán elaludt? Csönd. Öleli az alvórongyikát és a napi szerencsést, ezúttal a Lórit. Minden bizonnyal alszik. Kicsit még lapítok. Ekkor ugatás szűrődik be kintről. Megszólal: "Úgy hallom Anya, hogy a Veszta ugat....Szerintem a Veszta az, megismerem a hangját.....Szemben lakik a Melindáéknál. Meg a Pötyi is ott lakik. Anya is úgy hallja, hogy ez a Veszta az? Szerintem a Veszta, biztos...." - elhallgat. Csukott szemmel hallgatózom, hátha visszaaludt. Nem jön nesz, így kinyitom a szemem, hogy megnézzem, mit csinál. Találkozik a tekintetünk. Megsimogatja az arcomat és így szól: "Jól van Anya, most már csukd be a szemed és aludjál." Becsukom. Belülről nevetek. A kezét a nyakamon hagyva elszenderedik.

Készülünk felmenni az emeletre. Nyújtja a kezét: "Add ide a mancsodat Anya, nehogy elessél a lépcsőn. Mancsoljunk!"

Állunk a konyhában, várjuk Peni barátnőméket. Felveszem a karomba, hogy kilásson a konyhaablakon, a mosogató fölött. Végigkérdez mindent, amit a pulton lát "Ez mi, az mi, mi annak a neve, hogy hívják ezt a kereket, mi ez, mi az.........." - türelmesen válaszolgatok...sok időbe telik, míg elfárad és nem jön több miez. Eképpen zárja le a párbeszédet: "Rendben. Mindent megbeszéltünk Anyával."

Hevesen rajzol. Szólok neki, hogy készen van a vacsorája, keressen egy könyvet és jöjjön legyen szíves. Fel sem néz, firkál tovább és úgy válaszol: "Pillanat Anya, rádszállt az ihlet!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr922617998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagymagdi 2011.01.27. 14:12:21

Nem találok szavakat, annyira tud asszociálni! Fantasztikus ez a gyerek!
Puszi Nektek!

nagymagdi 2011.01.27. 14:14:25

Nem találok szavakat, annyira tud asszociálni!
Fantasztikus ez a gyerek!
Puszi Nektek!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.01.27. 21:12:29

Mint egy hároméves kb.... mint egy választékos, okos hároméves... hihetetlen!!!

picigirl32 2011.02.06. 17:54:43

Kistündér húsz év múlva ugyanígy fogja aláírni a Világbéke szerződést, mint ahogy a negyedik fényképen...:):):) úgy legyen:)
süti beállítások módosítása